Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ (ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ 13 /ΣΕΙΡΑ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

KAWABATA YASUNARI (NOBEL 1968)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5004




Παρουσίαση

Το σπίτι του τίτλου είναι ένας περίεργος οίκος ανοχής που απευθύνεται σε ηλικιωμένους άντρες - άντρες που έχουν χάσει προ πολλού τον ανδρισμό τους. Πληρώνουν για να περάσουν νύχτες ξαπλωμένοι δίπλα σε πανέμορφες γυμνές παρθένες, κοπέλες που έχουν ναρκωθεί και κοιμούνται έναν «ύπνο που θυμίζει θάνατο». Ο ήρωας, ο εξηνταεφτάχρονος γερο-Εγκούτσι, θα βρεθεί μπλεγμένος σε ένα νοσηρό παιχνίδι μεταξύ μοναξιάς, έρωτα και θανάτου, βιώνοντας την εμπειρία των γηρατειών σαν μια αληθινή τραγωδία. Τρεις ιστορίες από τον μεγάλο νομπελίστα συγγραφέα, τρεις παραβολές για την ανικανότητα του ανθρώπου να ζήσει ολοκληρωμένα τον ερωτισμό που βιώνει, ένα «αριστούργημα εσωτερικότητας» σύμφωνα με την άποψη του άλλου μεγάλου Ιάπωνα συγγραφέα Μισίμα. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNEMURERU BIJO
ISBN139789600338454
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ 13
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2010
Αριθμός σελίδων146
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΠΟΛΥΤΙΜΟΥ-ΚΟΥΚΟΥΜΠΑΝΗ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΑΝΤΑΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΒΑΜΠΑΤΑ ΓΙΑΣΟΥΝΑΡΙ
Κωδικός Πολιτείας2250-5004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kelraheb, stamatina evmorfia, kostasa01, DanaiK, manavisgiorgos, Christos Kitsos, iliana_ro

Κριτικές για το προϊόν

[25/09/2014] Zirene.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Το περιβάλλον που περιγράφεται στο βιβλίο είναι λίγο "θανατερό"...Έχει κάτι το μακάβριο η όλη υπόθεση και το δεύτερο μέρο του βιβλίου "ΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ" για μένα ήταν λίγο άκυρο και ακαταλαβίστικο...Δεν με άγγιξε καθόλου η υπόθεση του βιβλίου....Τώρα βέβαια..γούστα είναι αυτά!!!
[09/12/2013] AnMakr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πήρα το "Σπίτι Των Κοιμισμένων Κοριτσιών" με το φόβο ότι θα είναι ανάγνωσμα για επίδοξους αυτόχειρες, αλλά τελικά το βρήκα θαυμάσιο. Καθόλου καταθλιπτικό, το τονίζω. Η γραφή είναι εξαιρετική, τόσο απολαυστική που αναρωτήθηκα πώς θα είναι στο πρωτότυπο. Τα άλλα δύο διηγήματα δεν μου άρεσαν, ( το "περί ζώων και πουλιών" κάπως καλύτερα), αλλά δεν πειράζει, δεν αγόρασα το βιβλίο γι' αυτά.
[18/11/2013] Homo Faber.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μου άρεσε αρκετά! Δεν μου έβγαλε την θλίψη των γηρατειών, αντίθετα μια ζήλεια προς το νέο και το όμορφο. Η περιγραφή των κοιμισμένων κοριτσιών καθώς και τα συναισθήματα-αναμνήσεις που δημιουργούσαν στον πρωταγωνιστή ήταν αρκετά λεπτομερείς κάτι που ήταν πολύ θετικό. Τα άλλα δυο μικρότερα διηγήματα: ''το μπράτσο'' δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, σε αντίθεση με Το «Περί ζώων και πουλιών» που περιγράφει την μοναξιά και την αποξένωση του ανθρώπου. Θα μου άρεσε ακόμη περισσότερο αν ήταν μεγαλύτερο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΣ
HARNER MICHAEL
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€8.46 €3.81
(-55%)
Κερδίζετε €4.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS