Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΠΑΙΔΙ ( ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ 12/ΣΕΙΡΑ)

ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΠΑΙΔΙ

LESSING DORIS (NOBEL 2007)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4995




Παρουσίαση

Η Χάριετ και ο Ντέιβιντ Λόβατ επιθυμούν τα ίδια πράγματα: αφοσίωση, αγάπη, οικογενειακή ζωή και, πάνω απ' όλα, ένα δικό τους σπίτι. Πεισματικά αποκομμένοι από τη μόδα της δεκαετίας του '60, αποφασίζουν να παντρευτούν και να βάλουν τα θεμέλια του παραδείσου τους σ' ένα μεγάλο βικτοριανό σπίτι. Στην αρχή όλα είναι ειδυλλιακά. Τα παιδιά γεμίζουν τη ζωή τους και οι συγγενείς ξανανταμώνουν στο τραπέζι των Χριστουγέννων και του Πάσχα για να απολαύσουν τη θαλπωρή του σπιτιού του Λόβατ. Στην πέμπτη εγκυμοσύνη, ωστόσο, κάτι δεν πάει καλά. Το έμβρυο αρχίζει από πολύ νωρίς να στριφογυρίζει βίαια στην κοιλιά της Χάριετ. Ύστερα από ένα δύσκολο τοκετό, το νεογέννητο αναπτύσσεται ταχύτερα από τα συνηθισμένα μωρά. Επιθετικό και άστοργο, γνωρίζει γρήγορα την ενστικτώδη αντιπάθεια των αδελφιών του. Η αλλόκοτη ύπαρξή του καταστρέφει την ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή τους. Με Το Πέμπτο Παιδί η Ντόρις Λέσινγκ έγραψε ένα δυσοίωνο χειροπιαστό μυθιστόρημα, μια δυνατή και ταυτόχρονα απλή σύγχρονη ιστορία τρόμου που διαβάζεται χωρίς ανάσα ως την τελευταία λέξη. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE FIFTH CHILD
ISBN139789600338560
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ 12
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2010
Αριθμός σελίδων146
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΜΑΝΩΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΕπιμέλειαΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΑΝΤΑΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΣΙΝΓΚ ΝΤΟΡΙΣ
Κωδικός Πολιτείας2250-4995
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

fotinipoliteia, Maria.bazima, dstavridou, aliam2204, sporos2403, cristinatsou

Κριτικές για το προϊόν

[12/11/2016] sporos2403.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο. Θίγεται η δυσκολία αποδοχής της ετερότητας. Ακόμα και αυτοί που θεωρούνται διαφορετικοί και βιωνουν την έλλειψη αποδοχής, δεν αντιμετωπίζουν με σεβασμό τον Άλλο. Επίσης είναι ενδιαφέρον και το φεμινιστικό στοιχείο που φαίνεται να υπάρχει. Οι ευθύνες για τον Μπεν,σύμφωνα με τον περίγυρο, βαραίνουν αποκλειστικά τη μητέρα,(σε αντίθεση με τις ΄΄επιτυχίες'' των άλλων παιδιών που τις μοιράζονται και οι δύο γονείς), αλλά παράλληλα, οι άλλοι δεν θεωρούν ότι η άποψη της και οι αποφάσεις που παίρνει για αυτό το παιδί έχουν βαρύνουσα σημασία.
[03/07/2015] Pisculischi.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το πέμπτο παιδί είναι η γροθιά του απροσδόκητου ή καλύτερα μια τρικυμία σε μια γαλήνια θάλασσα. Η ζωή φέρνει μπελάδες και διαταράσσει τα σχέδια μας. Η ποιότητα του ανθρώπου ορίζεται από την συμπεριφορά μας απέναντι στο διαφορετικό. Τα θεμέλια της οικογένειας δοκιμάζονται, μαζί και ο κάθε ένας από τους χαρακτήρες του βιβλίου. Υπέροχο.
[27/04/2015] Ele Papadim.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό. Πρόκειται για μια εξύμνηση της διαφορετικότητας, ενάντια στις κοινωνικές επιβολές και σε κάθε είδους συνέπειες που ελλοχεύουν στην επιλογή της. Η αναδίπλωση των χαρακτήρων και η εξέλιξη της όλης υπόθεσης μέσα από περιγραφές καταστάσεων σε καθηλώνουν.
[08/08/2013] Homo Faber.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αρκετά καταθλιπτικό αλλά καλό. Το γεγονός ότι δεν έχει κεφάλαια σε κάνει να μην θες να το σταματήσεις και να φτάσεις ως το τέλος. Μου άρεσε πολύ πως περιέγραφε τη σχέση της μάνας με το τερατώδες παιδί της Μπεν και αντίστοιχα την συμπεριφορά του πατέρα και των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας προς αυτο. Θα διαβάσω σίγουρα και άλλα βιβλία της!!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ
LEVI JEAN
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
WOHLLEBEN PETER
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS