Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΥΓΩΝ (ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ /ΣΕΙΡΑ)

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΥΓΩΝ

GOLDING WILLIAM (NOBEL 1983)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4988




Παρουσίαση

Ένα αεροπλάνο πέφτει πάνω από ένα απομονωμένο νησί. Οι επιζώντες είναι μονάχα μια παρέα παιδιών που, αφού εκλέξουν πρώτα έναν αρχηγό, τον Ραλφ, θα προσπαθήσουν να οργανώσουν τη ζωή τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Οι δυσκολίες όμως που θα βρουν μπροστά τους, αλλά και οι μνήμες από τη ζωή που άφησαν πίσω τους θα τους αναγκάσουν να αναπαραγάγουν τα ίδια πρότυπα με αυτά των ενηλίκων - και τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά. Μυθιστόρημα που ξεκινάει ως περιπέτεια και γρήγορα γίνεται ένα δυνατό ψυχογράφημα της κοινωνίας μας, ο Άρχοντας των Μυγών θεωρείται σήμερα ένα κλασικό μυθιστόρημα ("ένα από τα εκατό καλύτερα βρετανικά μυθιστορήματα όλων των εποχών"), το πιο αντιπροσωπευτικό του Γκόλντινγκ, αυτό που τον καθιέρωσε ως συγγραφέα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLORD OF THE FLIES
ISBN139789600338980
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ 11
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2010
Αριθμός σελίδων226
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΧΑΤΧΟΥΤ ΡΕΝΑ
ΕπιμέλειαΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΑΝΤΑΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΛΝΤΙΝΓΚ ΓΟΥΙΛΙΑΜ
Κωδικός Πολιτείας2250-4988
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DELETED_mail2013-21-19, Nefeli Karapiperi, sharpblad3, karpouzi, nikAEL, gavriilzx, cat7fish3, lab.alex, lastride, AlexPap4, Christos Kitsos, annaserp

Κριτικές για το προϊόν

[06/08/2015] Γιώργος Τ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Θεωρείται αριστούργημα, αλλά με κούρασε πολύ, ειδικά στην αρχή. Χλιαρός τρόπος γραφής, οι περιγραφές της φύσης επίσης, ενώ το νόημα που θέλει να αποδώσει ο συγγραφέας γίνεται αντιληπτό μετά από πολλές σελίδες.
[04/09/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πραγματικά κλασσικό μυθιστόρημα. Ο Γκόλντινγκ περιγράφει την ανθρώπινη φύση μέσα από τους νεαρούς ήρωες του βιβλίου. Ένστικτα και αντιδράσεις στα ερεθίσματα της φύσης μοιάζουν ίδια με των ενήλικων κοινωνιών στις πόλεις και των σύγχρονων δομών. Έτσι ο παραλληλισμός γίνεται πετυχημένα αντιληπτός.
[03/09/2014] khandj.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η ανθρώπινη φύση - εξίσου θαυματουργή όσο και τρομακτική. Με σκηνή το μυστηριώδες εξωτικό νησί και πρωταγωνιστές μια ομάδα (άπλαστων ακόμα) μικρών ναυαγών, ο συγγραφέας περιγράφει την κατάρρευση μιας κοινωνίας και τη γέννηση μιας άλλης, καταδεικνύοντας το πόσο εύθραστα είναι στην πραγματικότητα τα χαλινάρια που συγκρατούν την κοινωνική συμπεριφορά μας. Καλό καθ' όλη τη διάρκεια μέχρι και την τελευταία σελίδα.
[19/06/2014] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε. Χαρακτηρες ουσιαστικα δεν υπαρχουν ενω και οι πολλες περιγραφες φυσικων τοπιων δεν ειναι το φορτε μου στα βιβλια. Προς το τελος αποκτα καταιγιστικη δραση αλλα και παλι δε σωζεται στα ματια μου. Η κεντρικη ιδεα οτι οι ανθρωπινες κοινωνιες δομουνται πανω σε πρωτογονα ενστικτα και οχι στη λογικη ειναι σωστη μεν αλλα εχει ειπωθει και αλλου. Λιγα εξυπνα σημεια που θελουν μεγαλυτερο κειμενο για να τα θιξω
[24/01/2014] Bibliophile.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Κάπως περιττά περιγραφικό στην αρχή αλλά στη συνέχεια συνειδητοποιείς ότι καμία πληροφορία δεν ήταν περιττή. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης ένιωσα ενοχλημένη από το πως παρουσιάζεται η ανθρώπινη φύση,λες και δεν μπορεί να ξεφύγει από την έμφυτη δίψα της για βία. Σίγουρα η διαφορετικότητα των χαρακτήρων δίνει γοητεία στο βιβλίο. Όσο ανατριχιαστικό τόσο ξεκάθαρο είναι καθώς δε μπερδεύονται νοήματα δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Το τέλος μου άρεσε αρκετά. Θα το πρότεινα με επιφύλαξη.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η υπεράσπιση της ελεύθερης Ελλάδας 1825-1827
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
Μπάμπιτ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS