Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Γ΄ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΝ

Γ' ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΝ

ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΛΛΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-0045




Παρουσίαση

Το «Παρθεναγωγείο», αν και δοσμένο σαν χρονικό, στη βαθύτερή του υπόσταση μου φαίνεται να συγγενεύει με θεατρικό έργο, συνθεμένο από τα κανονικά καθέκαστα των σκηνών του δράματος. Αν λείπει εδώ η σκηνική παρουσίαση της ύλης, όμως το τραγικό στοιχείο, πρωταρχικό της δραματικής τέχνης, το έχουμε άφθονο. Το κάθε επεισόδιο του έργου, που δεν μας αναφέρει παρά τα καθημερινά συμβάντα ενός, συγκεκριμένου σχολειού, παίρνει θέση και αξία συμβόλου. Με περιεχόμενο έντονα κοινωνικό. Και οι εικόνες-σκηνές αρχίζουν να μας παρουσιάζονται. [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Η Ελληνίδα που έγραψε αυτό το βιβλίο είναι Κρητικιά, είναι δασκάλα και συγγραφέας. Οι τρεις αυτές προϋποθέσεις συντελέσανε για να υπάρξει ένα παρόμοιο κείμενο, γραμμένο όπως ακριβώς είναι. Τριάντα τώρα χρόνια από την έκδοσή του, το Παρθεναγωγείον -συνδυασμός θέματος και λογοτεχνικής ποιότητας - παραμένει ένα έργο κλασικό στα ελληνικά γράμματα, και σαν πρότυπο του είδους του αναφέρεται μέχρι σήμερα.
Αν ήταν ν' αναλύσει κανείς το Παρθεναγωγείον, θα μπορούσε να γράψει μεγαλύτερο κείμενο απ' όσες είναι οι περιορισμένες σελίδες του. Θα είχες να πεις για όλα όσα δε βρίσκονται γραμμένα, αλλά που σου τα υποδείχνει. Και τα επιβάλλει. Ο παλμός της περιγραφής, πλούτος στη χρησιμοποίηση μιας ολοζώντανης γλώσσας, πυκνότητα του ύφους στα σημεία εκείνα όπου πιο βαρειά είναι η σημασία του περιεχομένου, ένας απόλυτος ρεαλισμός, που κατορθώνει να δημιουργεί ποιητική ατμόσφαιρα, αποτελούν χαρακτηριστικά της αξίας του έργου. (ΜΕΛΠΩ ΑΞΙΩΤΗ, 1962)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600340488
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΕΛΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑ 2
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2010
Αριθμός σελίδων178
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΑΞΙΩΤΗ ΜΕΛΠΩ
ΕικονογράφησηKOTSCH RUTH
Κωδικός Πολιτείας2250-0045
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

eyhlazarh, Ioannis Pelekanos

Κριτικές για το προϊόν

[12/05/2014] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Η συγγραφεας περιγραφει τις εμπειριες της ως δασκαλα, απο ενα δημοτικο του Ηρακλειου στις αρχες του εικοστου αιωνα. Κατι σαν χρονογραφημα. Διαβαζεται ευκολα και ευχαριστα. Η απιστευτη φτωχεια των οικογενειων που στελνουν τα παιδια τους στο συγκεκριμενο σχολειο ειναι μια εικονα απο μια Ελλαδα που ελπιζω οτι εχει περασει οριστικα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€54.74 €21.90
(-60%)
Κερδίζετε €32.84

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS