Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ( ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ / ΣΕ

ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ

+
-
YAN MO (NOBEL 2012)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4268
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Με φόντο την επαρχία της διεφθαρμένης σύγχρονης Κίνας, "Οι μπαλάντες του σκόρδου" ισορροπούν ανάμεσα στο δράμα και σε μια κωμωδία τόσο μαύρη, που παύει να είναι κωμωδία. Οι πρωταγωνιστές είναι απλοί χωρικοί, έρμαια μιας βίας που τους σαρώνει και που, στη κινεζική κοινωνία, όπως την περιγράφει το βιβλίο, διαπερνά κάθε σχέση - του κράτους με τον πολίτη, του χωρικού με το συγχωριανό του, του πατέρα με την κόρη, του αδελφού με την αδελφή. Παραληρηματικές σκηνές που εναλλάσσονται με ειδυλλιακές εικόνες φύσης, μια επιμονή στα δεινά του σώματος, και περιστατικά όπως εκείνα στη φυλακή και στο σταθμό των λεωφορείων, που θυμίζουν θέατρο του παραλόγου, χαρακτηρίζουν αυτό το σημαντικό μυθιστόρημα του Μο Γιαν, το οποίο απαγορεύτηκε στην Κίνα ύστερα από τα αιματηρά γεγονότα στην πλατεία Τιεναμέν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Μη μιλάς". Αυτό σημαίνει το "Μο Γιαν" [...] Το ιδιαίτερο ψευδώνυμό του το επέλεξε ήδη από το πρώτο του βιβλίο και η επιλογή είχε να κάνει με το ότι επειδή μιλούσε πάντοτε ανοιχτά, με αποτέλεσμα να μη γίνεται αρεστός στην κινεζική ενδοχώρα, επέλεξε αυτό το όνομα για να υπενθυμίζει στον εαυτό του ότι πρέπει κάποτε και να σωπαίνει. Φαίνεται ότι τελικά τα κατάφερε και σε αυτόν τον τομέα, καθώς άλλοι Κινέζοι συγγραφείς τον έχουν κατηγορήσει πως όταν φυλακίστηκαν, παρότι το σύνταγμα κατοχυρώνει την ελευθερία της έκφρασης, ο Μο Γιαν σιώπησε. Ωστόσο, έπεσε και εκείνος θύμα λογοκρισίας και απαγορεύσεων. [...] Είναι ένα από τα βιβλία του που έχουν απαγορευθεί στην Κίνα, έχει ωστόσο κυκλοφορήσει ευρέως σε πειρατικά αντίτυπα. Για την ακρίβεια, η απαγόρευση του "Σκόρδου" ήρθε μετά την καταστολή της επανάστασης στην Τιενανμέν, οπότε και ο Μο Γιαν υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τον στρατό. (Ηλίας Μαγκλίνης, Καθημερινή, 12/10/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGARLIC BALLADS
ISBN139789600341508
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΒραβείοΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2006
Αριθμός σελίδων344
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΙΑΝ ΜΟ
Κωδικός Πολιτείας2250-4268
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mixalis2004, geogatz, tinoli00, Christos Kitsos, kristinacom, panant

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

vardavasd, t_someone, cat7fish3, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[26/07/2021] Christos Kitsos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. Οι φανατικοί αναγνώστες της Κινέζικης Λογοτεχνίας είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψουν.
[03/07/2013] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Επαρχιακή Κίνα, χωρικοί-καλλιεργητές σκόρδου υφίστανται μια βία που αδυνατείς να εντοπίσεις την αιτία και την προέλευσή της. Σκληρός ρεαλισμός που εναλλάσσεται με συναισθηματικές εκρήξεις. Λυρικές περιγραφές που διακόπτονται από απίστευτης ωμότητας και βιαιότητας σκηνές. Οι ειδυλλιακές εικόνες της φύσης αποδίδονται με απίστευτη λεπτομέρεια -τόση που έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι εκεί και παρακολουθείς από μια γωνιά- και έρχονται σε πλήρη και βίαιη αντίθεση με την εξαθλίωση, τα σωματικά δεινά και την ψυχική εξόντωση τον πρωταγωνιστών. Εκπληκτική γλώσσα, σχεδόν λυρική -φαντάζομαι ότι πρόκειται και για μια εξαιρετική μετάφραση από τα αγγλικά. Και η μυρωδιά του σκόρδου να νιώθεις να σε διαποτίζει καθώς γυρνάς τις σελίδες...
[26/04/2013] michalis612.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαίρετο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ
€4.90 €2.45
(-50%)
Κερδίζετε €2.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS