Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΔΙΠΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝ ΦΟΛΣ ( ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ )

Ο ΔΙΠΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝ ΦΟΛΣ

BLACK BENJAMIN (JOHN BANVILLE)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4347




Παρουσίαση

Ο Κουίρκ, ένας μεσήλικας ιατροδικαστής, έρχεται αντιμέτωπος με μια ακόμα υπόθεση ρουτίνας: μια νεκρή κοπέλα, την Κριστίν Φολς, που πέθανε στη γέννα. Ωστόσο, πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη νεκροψία, το πτώμα της κοπέλας εξαφανίζεται και ο φάκελός της εμφανίζεται τελεσίδικα έτοιμος, παραποιημένος - υποπτεύεται - από τον αδελφό του, επιφανή γυναικολόγο και φύλακα μυστικών που ο Κουίρκ είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει. Μόνο που το μυστήριο της αδικοχαμένης Κριστίν πρόκειται να ανασύρει φαντάσματα από το δικό του παρελθόν, να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του. Γιατί κάθε θάνατος, όπως και κάθε ζωή, κρύβει μια διαφορετική ιστορία.
Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα αλλά και μια σπουδή στο αγαπημένο του μοτίβο της απώλειας, δια χειρός ενός από τους σπουδαιότερους τεχνίτες της αγγλικής γλώσσας, του βραβευμένου με το Μπούκερ 2005 Τζων Μπάνβιλ, ο οποίος υπογράφει με ψευδώνυμο το πρώτο του αυτό αστυνομικό έργο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Έξοχες εικόνες από το γκρίζο και μελαγχολικό Δουβλίνο του Τζόυς, ανέχεια και μιζέρια η οποία έρχεται σε αντίθεση με την αστραφτερή Βοστώνη και την Αμερικάνικη ευημερία της ίδιας δεκαετίας.
Ο Μπλακ/Μπάνβιλ ασχολείται στο βιβλίο περισσότερο με τους "δαίμονες" του πρωταγωνιστή του, ο οποίος ασχολούμενος με τον θάνατο της Κριστίν Φολς, ξύνει τις πληγές του βρίσκοντας τελικά την αλήθεια η οποία πονάει αλλά και ανακουφίζει ταυτόχρονα. Το αστυνομικό μέρος της ιστορίας είναι μάλλον αδύναμο αλλά αυτό δεν φαίνεται να πολυενδιαφέρει τον συγγραφέα, ο οποίος παραμένει μεγάλος στυλίστας με οποιοδήποτε όνομα και εάν υπογράφει. [Από το βιβλιοφιλικό ιστολόγιο librofilo.blogspot.gr]
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCHRISTINE FALLS
ISBN139789600343175
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2006
Αριθμός σελίδων400
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΡΤΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΛΑΚ ΜΠΕΝΖΑΜΙΝ (ΤΖΟΝ ΜΠΑΝΒΙΛ)
Κωδικός Πολιτείας2250-4347
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

galiadisandreas, geogatz, homsioglou

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

fryne, vag14

Κριτικές για το προϊόν

[19/08/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή αλλά πιο έντονα τα χαρακτηριστικά ενός κοινωνικού στόρυ. Πολύ λεπτομερής και πολυεπίπεδη δουλειά στον κεντρικό χαρακτήρα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ARASSE DANIEL
€28.40 €14.20
(-50%)
Κερδίζετε €14.20
ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΧΡΩΜΑ
HUNTINGTON LUCY
€6.00 €2.70
(-55%)
Κερδίζετε €3.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS