Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ( ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ /ΣΕΙΡΑ )

ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ

PROULX E. ANNIE
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4438




Παρουσίαση

Έχοντας μόλις δολοφονήσει την ερωμένη του, ο Λόιαλ Μπλαντ, πρωτότοκος γιος μιας πολυμελούς οικογένειας της αμερικανικής υπαίθρου, φεύγει για πάντα από το σπίτι του, αυτοεξόριστος σαν σύγχρονος Κάιν. Μέσα από διαδοχικές διαψεύσεις, ήττες, και την απέραντη μοναξιά που τον στοιχειώνει σαν Ερινύα για το κρίμα του, ο Λόιαλ διατρέχει το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα στους αντίποδες του αμερικάνικου ονείρου, ενώ οι δικοί του, το αίμα του που μόλυνε με αίμα, ακολουθούν κι αυτοί παράλληλες πορείες μοναξιάς και συντριβής, χωρίς ποτέ οι μοίρες τους να συγκλίνουν. Μια συγκλονιστική σάγκα γύρω από το οικείο μοτίβο της ερημίας και του ανθρώπινου πόνου, γραμμένη από τη μοναδική άξια διάδοχο του Φώκνερ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPOSTCARDS
ISBN139789600343632
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2007
Αριθμός σελίδων480
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΡΤΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΡΟΥ Ε. ΑΝΙ
Κωδικός Πολιτείας2250-4438
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Ombledroom, Μενέλαος

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Μενέλαος, armholster, clio_v, ange

Κριτικές για το προϊόν

[02/10/2020] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετικό μυθιστόρημα που έχει πολλά στοιχεία από τους Αμερικανούς κλασσικούς συγγραφείς. Ο τρόπος αφήγησης της Πρου, με τα καρτ ποστάλ που αποστέλλονται από τους ήρωές της και εμφανίζονται στην αρχή κάθε κεφαλαίου, μου θύμισε τον Ντος Πάσος και τον "45ο παράλληλο". Η γλώσσα που χρησιμοποιεί, άλλοτε σκληρή και άλλοτε σπαρακτική μοιάζει με του Φώκνερ. Οι πρωταγωνιστές της, τραγικοί αλλά ανθρώπινοι και πραγματικοί, μοιάζουν να έρχονται από τις ιστορίες του Στάινμπεκ. Παρόλες τις ομοιότητες, το σύνολο του βιβλίου είναι ιδιαίτερα συμπαγές και ισορροπημένο και έχει δικό του χαρακτήρα. Υπέροχες οι εικόνες της υπαίθρου και των πόλεων που αλλάζουν και οι δύο καθώς η Αμερική γιγαντώνεται μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολύ λεπτομερής είναι και η δουλειά πάνω στους χαρακτήρες που οι περισσότεροι κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση με το αμερικάνικο όνειρο είτε από επιλογή τους να διατηρήσουν παραδόσεις και αξίες που χάνονται είτε από αδυναμία να αντισταθούν στη μοίρα τους. Ήδη βάζω στα προσεχώς και άλλα έργα της Πρου.
[17/01/2018] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η δεύτερη, μετά από 8 χρόνια, ανάγνωση των Καρτ ποστάλ επιβεβαίωσε, ή μάλλον ενίσχυσε την άποψή μου ότι το σπουδαίο αυτό βιβλίο είναι γραμμένο με "αίμα καρδιάς" και πρέπει να διαβαστεί ευρέως. Δυνατή πεζογραφία. Η Proulx συλλαμβάνει τις γήινες φωνές των ανθρώπων μιας παλιότερης Αμερικής, θρηνεί την απώλεια των παλαιών τρόπων του τόπου, θρηνεί την απώλεια του αμερικάνικου ονείρου, θρηνεί την απώλεια μιας ολόκληρης εποχής - όλο το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, που τόσο πλούσια και σκληρά και παραδόξως καθησυχαστικά περιγράφει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
ERNST GERHARD
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ
ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΩ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS