Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΙ ΕΙΔΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΛΩΤ;

Τι είδε η γυναίκα του Λωτ;

ΜΠΟΥΡΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4461




Παρουσίαση

Σαράντα αιώνες μετά τη βιβλική καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορρα, η ίδια εκείνη γη στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας ανοίγει και ένα μυστηριώδες βιολετί αλάτι αναβλύζει. Η εμφάνισή του αλλάζει τη γεωγραφία τριών ηπείρων και μονοπωλεί το ενδιαφέρον της αγοράς. Η νέα ουσία δεν υπηρετεί, αλλά υπηρετείται. Καταδυναστεύει με τις ιδιοτροπίες της. Εθίζει με τη γεύση της. Υποδουλώνει με την αθόρυβη επιρροή της. Τα σύγχρονα Σόδομα, η «Αποικία», αποδεικνύονται πιο πανούργα και από τη βιβλική ακόμη εκδοχή τους. Μια αποπνικτική ατμόσφαιρα περιβάλλει τα καλά κρυμμένα μυστικά τους, και μόνο ένας άνθρωπος είναι σε θέση να τα ανακαλύψει: ο ανυποψίαστος Φιλέας Μπουκ, που μια νύχτα αλλιώτικη απ' τις άλλες θα κληθεί να λύσει το πιο σημαντικό σταυρόλεξο που επινοήθηκε ποτέ.
«Τι είδε η γυναίκα του Λωτ;» Ένα φαντασμαγορικό μυθιστόρημα, ένα συνεχές διανοητικό παιχνίδι, μια ανεπανάληπτη αλληγορία για το φόβο, την αμαρτία και την ενοχή, που ενεδρεύουν άλλοτε στους υγρούς δρόμους του «παραθαλάσσιου» Παρισιού κι άλλοτε στους σκοτεινούς διαδρόμους της ανθρώπινης συνείδησης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600343694
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2007
Αριθμός σελίδων486
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΤΣΑΜΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
Κωδικός Πολιτείας2250-4461
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz, viridianos, Μενέλαος, antonisvrontakis, mar.kri, Ελισάβετ.

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

viridianos, voularamp, missioanna, ntroukas_v, mar.kri, kanstan, GK81, tinoli00, Ιωάννα Λάσκου, trubeta, anna30, zarathustra, Μενέλαος

Κριτικές για το προϊόν

[16/01/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αμέσως μόλις το διάβασα μου γεννήθηκαν δύο ερωτήματα: Γιατί δεν το είχα διαβάσει μέχρι τώρα, αν και το είχα στα αδιάβαστα πολύ καιρό, και πόση φαντασία διαθέτει αυτή η συγγραφέας;
Πρόκειται για ένα δυστοπικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, αλληγορικό και μυστηριώδες, με πολλά Βιβλικά στοιχεία, χωρίς να έχει όμως θρησκευτικό ή διδακτικό περιεχόμενο.
Η συγγραφέας με επιδέξιο τρόπο χειρίζεται τον Βιβλικό μύθο και δημιουργεί έναν έντονο προβληματισμό σχετικά με την έννοια της ελευθερίας, τους προσωπικούς φόβους, τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, τη δύναμη του χρήματος, τη στάση των ανθρώπων απέναντι στα υλικά αγαθά, την ταξική κοινωνία, την ψυχολογία των μαζών, την εξάρτηση από την εξουσία, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Τίποτα σε αυτό το μυθιστόρημα δεν είναι τυχαίο και πρέπει να δοθεί σημασία και στην παραμικρή λέξη και φράση, καθώς το βιβλίο αποτελεί έναν εγκεφαλικό γρίφο, ένα παζλ που τα κομμάτια - στοιχεία παρουσιάζονται σιγά-σιγά για να ενωθούν στο τέλος.
Πρωτότυπο, έξυπνο, μια πραγματική έκπληξη, που, ίσως, όμως, ξενίσει όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος μυθιστορημάτων.
[17/02/2017] ekosmidou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο. Πρωτότυπη και ιδιαίτερη πλοκή, ανατρεπτική και μη αναμενόμενη. Για εμένα αυτό το βιβλίο αποτέλεσε μια πολύ ευχάριστη λογοτεχνική έκπληξη για την ελληνική λογοτεχνία των τελευταίων ετών. Σίγουρα θα παρακολουθώ τη συγγραφέα και το έργο της εφεξής.
[16/10/2016] AnMakr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Διάβασα το "Τι είδε η γυναίκα του Λωτ;" και το βρήκα πολύ καλό. Βρήκα και αρνητικά, αλλά τα θετικά υπερτερούν. Ενώ στην αρχή το καταλαβαίνω, με αυτά που γίνονται, να διαβάζουμε όλες αυτές τις λεπτομέρειες στις επιστολές, μετά γίνεται κουραστικό. Το βρήκα κάπως φλύαρο, δηλαδή, σε κάποια σημεία σαν να μην προχώραγε το βιβλίο. Η γραφή του είναι μέσα στα θετικά αλλά και αρνητικά. Τα κεφάλαια με τον Φιλέα Μπουκ έχουν πολύ καλή γραφή, ήταν και τα αγαπημένα μου. Οι επιστολές είναι κάπως στεγνά και ομοιόμορφα γραμμένες - το δεύτερο το πρόσεξα αμέσως με μια κάποια απορία, η οποία όμως μου λύθηκε. Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι όλα τα χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι δομικά υλικά της πλοκής. Είναι φανταστικό αυτό. Είναι ένα βιβλίο ενδιαφέρον, έξυπνο, καλοδουλεμένο. Δεν ξετρελάθηκα, κυρίως γιατί έχει αυτό το ξύλινο ύφος των επιστολών, που δεν είναι το αγαπημένο μου, αλλά πρόκειται για ένα πραγματικά καλό βιβλίο (πολύ καλύτερο από ό,τι περίμενα, σε πράγματα που δεν το περίμενα) και θέλω να διαβάσω κι άλλα της συγγραφέως.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LEROUX GASTON
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS