Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ (ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ 2 /ΣΕΙΡΑ)

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ

HEMINGWAY ERNEST (NOBEL 1954)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4958




Παρουσίαση

Βασισμένο στις εμπειρίες του από τον Ισπανικό Εμφύλιο, το "Για ποιον χτυπά η καμπάνα" θεωρήθηκε από τους βιβλιοκριτικούς ως το κορυφαίο έργο του συγγραφέα και ένα από τα καλύτερα πολεμικά μυθιστορήματα όλων των εποχών. Περιγράφει τέσσερις μέρες από τη ζωή του ήρωα και πρωταγωνιστή Ρόμπερτ Τζόρνταν, ενός Αμερικανού που έχει σταλεί με την ιδιότητα του δυναμιτιστή, για να ανατινάξει μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα. Τέσσερις μονάχα μέρες, στα τέλη της άνοιξης του 1937 στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στα δάση γύρω από τη Σεγκόβια. Στη διάρκεια αυτών των κρίσιμων ημερών, ο Τζόρνταν βιώνει συγκλονιστικά τον έρωτα στο πρόσωπο της πανέμορφης και βασανισμένης Μαρίας, το φόβο και την αγωνία σε μια σπαρασσόμενη από τον Εμφύλιο χώρα, την αφοσίωση και τη φιλία, αλλά και τη δεισιδαιμονία στα πρόσωπα των Ισπανών ανταρτών. Παντού γύρω του ελλοχεύει ο θάνατος, που δίνει σε όλα τα συνθήματα μια ολότελα διαφορετική διάσταση και ένταση. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFOR WHOM THE BELL TOLLS
ISBN139789600344066
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ 2
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2010
Αριθμός σελίδων562
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΑΝΤΑΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΙ ΕΡΝΕΣΤ
Κωδικός Πολιτείας2250-4958
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[09/04/2016] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Κλασικό αριστούργημα για τον άνθρωπο, τον πόλεμο και την Ισπανία. Επιπλέον έχει κλιμακούμενη δράση και αγωνία.
[03/07/2015] Pisculischi.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με αυτό το βιβλίο γνώρισα τον Χέμινγουέι, μια όμορφη ιστορία σε ένα σκηνικό πολέμου. Υπέροχες περιγραφές και άριστος συνδυασμός γαλήνης, περισυλλογής και δράσης.
[03/10/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Καλό μυθιστόρημα που κουράζει λίγο με την λεπτομέρεια και δυναμώνει στο τέλος του. Το ότι το σκηνικό του βιβλίου είναι ένας εμφύλιος με ιδεολογικές διαφορές αξιοποιείται αρκετά καλά από τον Χέμινγουει. Δεν είναι κανένα αριστούργημα κατά τη γνώμη μου καθώς δεν μπορείς ως το τέλος να πεις αν πρόκειται για ένα πολεμικό ή αντιπολεμικό love story.
[08/02/2014] AnMakr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα από τα βιβλία που ευχαριστώ την τύχη μου που το διάβασα. Σίγουρα θα το ξαναδιαβάσω, όπως και άλλα του Χέμινγουέι. Αυτός ο λιτός, πολύ δύσκολος τρόπος του να λέει τεράστια πράγματα, (χωρίς σχεδόν να τα πει), με κέρδισε από την πρώτη σελίδα.
[23/04/2013] π.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Στις 550 περίπου σελίδες του περιγράφει (διεξοδικά, αναλυτικά και εξαντλητικά θα έλεγα) 4 μόνο ημέρες. Ο ισπανικός εμφύλιος, μια ομάδα ανταρτών, ένας ιδεολόγος αμερικανός δυναμιτιστής, το μεγαλεπήβολο σχέδιο ανατίναξης μιας γέφυρας και ενα απρόσμενο μινι λαβ στόρυ αποτελούν με 2 λόγια το περιεχόμενο του σπουδαίου αυτού μυθιστορήματος, που θεωρείται ίσως το καλύτερο του συγγραφέα του και ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα όλων των εποχών. Η σκληρότητα του πολέμου, ο αγώνας για δημοκρατία αλλά και η δύναμη του έρωτα που που καταφέρνει να πληρωθεί μέσα σε λιγότερο από τέσσερα 24ωρα συγκινούν και δημιουργούν εξαιρετική ένταση. Βρήκα αρκετά κουραστικά κάποια σημεία περιγραφών και διηγήσεων, αλλά αν καταφέρεις να το παραβλέψεις αυτό, σε κερδίζει οπωσδήποτε και σε αποζημιώνει με ένα δυνατό φινάλε.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Εράν - βυζαντινά αμαρτήματα
ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€22.20 €11.10
(-50%)
Κερδίζετε €11.10
ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ
ΠΕΡΑΝΘΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
€22.16 €11.08
(-50%)
Κερδίζετε €11.08

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS