Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ ( ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ /ΣΕΙΡ

ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ

KHADRA YASMINA
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4532




Παρουσίαση

Ιράκ, μετά την επέμβαση των Αμερικανών. Η χώρα κλυδωνίζεται από βομβαρδισμούς, τρομοκρατικές επιθέσεις και εμφύλιες συγκρούσεις. Κάπου σ' ένα μακρινό χωριό, ζει ο νεαρός φιλήσυχος ήρωας της ιστορίας μας, με τις αυστηρές αρχές των Βεδουίνων. Η συμφορά όμως που πλήττει τον τόπο δεν θα αργήσει να φτάσει στο δικό του κατώφλι και να τον οδηγήσει σε μια σταδιακή μετάλλαξη με ασύλληπτες συνέπειες. Το «τέρας», ο σκοτεινός εαυτός που σίγουρα ενυπάρχει στον καθένα μας, αφυπνίζεται μέσα του και, νεκρώνοντας οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα, ζητά μονάχα να πάρει εκδίκηση. Ο νεαρός θα εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη, με σκοπό να εισχωρήσει στον αγώνα, στην αντίσταση. Θα περάσει από την κόλαση της Βαγδάτης, και από εκεί θα βρεθεί στη Βηρυτό, αναλαμβάνοντας να φέρει σε πέρας μια τρομακτική αποστολή που «θα κάνει το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου να μοιάζει μπροστά της με παιδική χαρά»... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLES SIRENES DE BAGDAD
ISBN139789600344950
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2007
Αριθμός σελίδων338
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΣΤΡΙΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΝΤΡΑ ΓΙΑΣΜΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2250-4532
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Μενέλαος, katiazag, Melissa2013, Μανώλης Γαλανός

Κριτικές για το προϊόν

[18/08/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
«Οι Σειρήνες της Βαγδάτης» (2007) είναι το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας του Γιασμίνα Χάντρα πάνω στην αντιπαράθεση Ανατολής και Δύσης. Στο βιβλίο περιγράφονται οι καταστάσεις και οι δυνάμεις που στρέφουν έναν Ιρακινό, κατά την περίοδο της επέμβασης των δυτικών στο Ιράκ, στο φανατισμό και την επιθυμία εκδίκησης καθώς και αυτές οι καταστάσεις και δυνάμεις που ματαιώνουν την προσπάθειά του.
Το βιβλίο «Οι σειρήνες της Βαγδάτης» είναι ένα εξαίσιο ψυχογράφημα, το οποίο με αφορμή τα γεγονότα στο Ιράκ, ξεδιπλώνει άλλη μια ακόμη τραγική συνάντηση Ανατολής και Δύσης, περιγράφοντας πολλά άτομα και τον ψυχισμό τους, καταστάσεις υπαρκτές, με υπέροχες μεταφορές και παρομοιώσεις. Στο μεταξύ, δείχνει μία πτυχή των Αράβων, την ορθολογική, τη συναισθηματική, την ανθρώπινη, που περηφανεύεται για τη λαμπρή της ιστορία και μια άλλη, τη φανατική και ακραία, αν και πολλοί από τους ήρωες του αμφιταλαντεύονται εν μέσω της εμπόλεμης κρίσης, η οποία διαστρέφει συναισθήματα και οδηγεί στα άκρα. Το βιβλίο αποτελεί πρόκληση τόσο για τους ακραιφνείς-πολεμοχαρείς δυτικούς όσο και για τους ριζοσπάστες ισλαμιστές.
Θεωρώ το βιβλίο πάντα επίκαιρο, διότι ύστερα από την επέμβαση στο Ιράκ, η Αλ-Κάιντα ενδυναμώθηκε και δραστηριοποιήθηκε εκεί και αλλού (αν και το βιβλίο κάνει λόγο για το ιρακινό αντάρτικο, μόνο με ένα ασαφή υπαινιγμό για κάποιους περισσότερο εξτρεμιστές) και μετά τα γεγονότα στη Συρία με τον Άσαντ και τους αντικαθεστωτικούς και την παρελκυστική πολιτική της Δύσης, καταλήξαμε στο ISIS, το οποίο προξενεί παγκόσμιο πρόβλημα και προβληματισμό.
Είναι λιγότερο συγκινητικό, υποβλητικό και βαθύ από το "Τρομοκρατικό χτύπημα" του ιδίου συγγραφέα.
[06/10/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολυ καλο μυθιστορημα που αφηγειται την μεταλλαξη ενος φιλησυχου ανθρωπου σε ενα τερας. Παρα το γεγονος οτι προβαλλονται δυνατα οι λογοι που τον οδηγουν στην τρομοκρατια, η ηθικη δεν λειπει και ο συγγραφεας αρνειται το συγχωροχαρτι απο το ηρωα του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
RYAN ANTHONY
€17.89 €8.94
(-50%)
Κερδίζετε €8.95
ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A.
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS