Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΣΜΑΙΛΙ ( ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΣΜΑΙΛΙ

CARRE JOHN. LE
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4672




Παρουσίαση

Ο Τζορτζ Σμάιλι, πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών, αναλαμβάνει να ξετρυπώσει έναν «Τυφλοπόντικα» που έχει φωλιάσει στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής αντικατασκοπείας και πουλάει μυστικά στη Σοβιετική Ένωση. Για να τον ανακαλύψει, ο Σμάιλι αρχίζει ένα δύσκολο σκακιστικό παιχνίδι με τον Κάρλα, το Σοβιετικό ομόλογό του. Κινήσεις που στην αρχή φαντάζουν ασύνδετες μεταξύ τους στο τέλος θα συγκλίνουν και θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του «Τυφλοπόντικα». Κι όλα αυτά μέσα σ' έναν αμείλικτο ψυχρό πόλεμο όπου δεν υπάρχουν καλοί και κακοί.
Το "Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι" θεωρείται το αριστούργημα του Λε Καρέ και είναι το πρώτο μέρος μιας άτυπης τριλογίας με κεντρικό πρόσωπο αυτόν που χαρακτηρίστηκε ο καλύτερος ήρωάς του. Μεταφράζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πρόκειται για ένα κορυφαίο κατασκοπευτικό μυθιστόρημα, το οποίο βάζει στο τραπέζι την σχέση της ηθικής με την πολιτική και θέτει το - ξανά επίκαιρο - ερώτημα μήπως ο δυτικός κόσμος υπερασπίζεται τη δημοκρατία χωρίς να σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Ο Λε Καρέ ήταν 44 χρόνων όταν το έγραψε, εκτός Ιντέλιτζενς από το 1965 επειδή τον είχε προδώσει στην Κα Γκε Μπε ο Κιμ Φίλμπι, και γνωστός ήδη ως συγγραφέας που φώτιζε τον εκφυλισμό του Παλιού Κόσμου στον λυσσαλέο αγώνα του να επικρατήσει απέναντι στον κομμουνιστικό. (ΜΙΚΕΛΑ ΧΑΡΤΟΥΛΑΡΗ, ΤΑ ΝΕΑ, 17/9/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTINKER, TAILOR, SOLDIER, SPY
ISBN139789600346251
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων464
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΡΕ ΤΖΟΝ. ΛΕ
Κωδικός Πολιτείας2250-4672
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz, gkansiz

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗ
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
€8.62 €3.45
(-60%)
Κερδίζετε €5.17
PISSARO
€12.00 €4.80
(-60%)
Κερδίζετε €7.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS