Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΙΩΠΗ ( ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ )

ΣΙΩΠΗ

ENDO SHUSAKU
Κωδ. Πολιτείας: 2250-0692




Παρουσίαση

Ένας ιδεαλιστής Πορτογάλος ιεραπόστολος, ο ιησουίτης Σεμπαστιάου Ροντρίγκες, φτάνει στην Ιαπωνία του 1640 για να συμπαρασταθεί στους καταπιεζόμενους χριστιανούς Ιάπωνες, αλλά και να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αποστασία του προκατόχου του, του έμπειρου ιεραπόστολου Φερέιρα, ο οποίος δεν άντεξε το μαρτύριο «του λάκκου» στο Ναγκασάκι. Ο Ροντρίγκες θα βρεθεί, κι αυτός, πολύ γρήγορα μπροστά σε τρομερά ηθικά διλήμματα: θα βρεθεί, όμως, κυρίως μπροστά στη σιωπή, στη σιωπή του Θεού, ο οποίος μοιάζει να αποδέχεται τα φριχτά εγκλήματα και τα φοβερά βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι πιστοί Του. Από τα αριστουργήματα της ιαπωνικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα, η "Σιωπή" έκανε πασίγνωστο τον δημιουργό της στη Δύση, ο οποίος, λόγω της καθολικής του διαπαιδαγώγησης, αποκλήθηκε «ο Ιάπωνας Γκράχαμ Γκριν». Τη νέα αυτή έκδοση της "Σιωπής", προλογίζει ο Μάρτιν Σκορτσέζε, ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει στην οθόνη το μυθιστόρημα του Έντο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Πρόκειται για ένα αριστούργημα. Δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις αλλιώς"
(Daily Telegraph)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCHINMOKU
ISBN139789600346794
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΙΑΠΩΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΝΤΟ ΣΟΥΣΑΚΟΥ
Κωδικός Πολιτείας2250-0692
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

giaoik, geogatz, Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Ron, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[30/01/2018] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλοκή, αλλά, κρίνοντάς το ως λογοτεχνικό κείμενο, δεν με ενθουσίασε. Ενδεχομένως να ευθύνεται γι' αυτό και το γεγονός ότι η ελληνική έκδοση είναι προϊόν μετάφρασης από τα αγγλικά, επομένως το κείμενο που διαβάζει ο Έλληνας αναγνώστης πολύ πιθανώς έχει χάσει μεγάλο μέρος από την αμεσότητα του πρωτότυπου κειμένου. Η συγκεκριμένη έκδοση θέλει και μια καλύτερη επιμέλεια (π.χ. η λέξη πατήρ αναφέρεται παντού ως πάτερ, ανεξαρτήτως πτώσης, κάτι το οποίο ήταν εκνευριστικό). Γενικότερα, προτείνεται καθώς αναφέρεται σε μια άγνωστη πτυχή της ιαπωνικής ιστορίας, δλδ την επαφή της με τους Πορτογάλους (π.χ. η λέξη αριγκάτο (ευχαριστώ) προέρχεται από το αντίστοιχο ομπριγκάντο (πορτογαλικό). Η ταινία μου άρεσε περισσότερο, κυρίως αισθητικά. ΤΟ βιβλίο είχε αρκετά επαναλαμβανόμενα μοτίβα, ενώ και κάποιοι χαρακτήρες όπως ο Κιτσίγκιρο παραμένουν μάλλον χάρτινοι. Τρία αστέρια κυρίως λόγω πλοκής.
[24/11/2017] nanuk.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Δυνατό. Δύσκολο. Συναρπαστικό. Προϋποθέτει ανοικτό μυαλό και ελεύθερη σκέψη. Απαραίτητο είναι να συνηθίσεις και τον ιδιομορφο τρόπο γραφής - σκέψης του συγγραφέα. Σίγουρα όχι ένα απλό ανάγνωσμα για να περάσεις απλά την ώρα σου.
[17/11/2016] kbantikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
3 αστεράκια γιατι δεν μπορείς να δώσεις σε τέτοια γραφή 2 είναι απλώς ανάρμοστο. Το βιβλίο δεν μου ταίριαξε ίσως γιατί έχω θεολογική παιδεία, ίσως γιατί ζώ σε μια ορθόδοξη χώρα και οι αναγνώσεις μου ειναι διαφορετικής υφής και βάθους, ίσως η ανάγνωση μιας πολυ συγκεκριμένης χρονικης περιόδου της καθολικής ιεραποστολής σε μια χώρα σαν την Ιαπωνία να με άφησε κάπως ασυγκίνητο, ίσως δεν δώθηκε το βάθος που περίμενα στους διαλογισμούς και τις σκέψεις του κεντρικού ήρωα του βιβλίου, ίσως επειδή η Ιαπωνία μια λαμπρή και εξαίσια χώρα περιγράφεται συνέχεια και επίμονα με τον όρο βούρκος, ίσως επειδή οι αγωνίες και οι σκέψεις των Ιαπώνων χριστιανών δεν αναδεικνύονται σχεδόν καθόλου, ίσως επειδή η πλοκή μου φάνηκε τελείως επίπεδη και τέλος ίσως επειδή στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου δεν βρήκα το βάθος του διαλόγου που περίμενα να βρώ. Για όλα αυτά τα ίσως επειδή, θα του έδινα 2 αστέρια αλλά η γραφή του είναι εξαίσια για αυτό και τα 3.
[12/10/2015] dimitriska.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
εξαιρετικο μυθιστορημα.υπεροχη ιστορια και εκπληκτικη γραφη απο τον shusaku endo.ενα απο τα καλυτερα βιβλια που εχω διαβασει χωρις αμπελοφιλοσοφιες και φαφλατισμους
[28/10/2013] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αναφέρεται σε μία μάλλον άγνωστη πλευρά της Ιαπωνίας, την επαφή της με το χριστιανισμό κατά το 17ο αιώνα μέσω καθολικών Πορτογάλων ιεραποστόλων, που προσπάθησαν χωρίς μεγάλη επιτυχία να συγκεράσουν την ιαπωνική παιδεία και κουλτούρα με έναν χριστιανισμό υπέρμετρα 'δυτικό', γι' αυτό άλλωστε και αναποτελεσματικό. Μιλάει για τη σιωπή του θεού που δεν 'σπάει' ποτέ, ακόμα κι όταν διαπράττονται εγκλήματα σε βάρος των πιστών του. Η αφήγηση κυλάει σαν εξομολόγηση που ηρεμεί και καταπραΰνει τις αγωνίες της ψυχής.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ
MEAD RICHELLE
€20.16 €8.06
(-60%)
Κερδίζετε €12.10
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€54.74 €21.90
(-60%)
Κερδίζετε €32.84

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS