Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - ΜΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΙΚΛ ΛΕΝΟΝ

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ

ΜΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΙΚΛ ΛΕΝΟΝ

+
-
MAILER NORMAN
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4638
Τιμή Έκδοσης
€6.36
Τιμή Πολιτείας
€4.45
(-30%)
Κερδίζετε €1.91


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Νόρμαν Μέιλερ στο τελευταίο βιβλίο του, το οποίο ολοκλήρωσε λίγο πριν από το θάνατό του, αποκαλύπτει τη θεωρία του για τη φύση του Θεού. Σε τούτες τις συζητήσεις που διεξήχθησαν σε διάστημα τριών χρόνων, με το φίλο και συνεργάτη του, Μάικλ Λένον, ο συγγραφέας εμφανίζεται πιο άμεσος, σκανδαλιστικός και προκλητικός παρά ποτέ. «Νομίζω», λέει ο Μέιλερ, «ότι η ευλάβεια λειτουργεί καταπιεστικά. Κάνει την ελεύθερη σκέψη να ασφυκτιά». Θεμελιώνει το προσωπικό του σύστημα ιδεών, απορρίπτοντας την οργανωμένη θρησκεία αλλά και τον αθεϊσμό. Επιμένει στην οπτική ενός κόσμου που δημιουργήθηκε από έναν Θεό καλλιτέχνη ο οποίος άλλοτε πετυχαίνει στις επιδιώξεις του και άλλοτε αποτυχαίνει, εξαιτίας των σθεναρών αντιστάσεων που δέχεται από αντίπαλες δυνάμεις του σύμπαντος. Σ' εμάς βέβαια, δίδεται η ελευθερία -μαζί και ευθύνη- να επιλέγουμε μόνοι ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε. Και ο Μέιλερ πιστεύει πως η ατομική μας συμπεριφορά -ένα μόνιμο, περίπλοκο μείγμα καλού και κακού- θα ανταμειφθεί ή θα τιμωρηθεί με μια μετενσάρκωση ανάλογη της ζωής που ζήσαμε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο αναγνώστης όμως θα βρει εδώ όλα τα γνωρίσματα ενός μεϊλερικού κειμένου: την αδρότητα του ύφους, το ρεαλιστικό μπαρόκ της φράσης του Μέιλερ (όπως βέβαια και της σκέψης του), την ποίηση που υπάρχει μέσα στα γεγονότα, την εκκοσμίκευση του ιερού αλλά και την ιεροποίηση του κοσμικού μέσω της ανάδειξης των αισθημάτων και της ύπαρξης, το συνολικό κοίταγμα του κόσμου.
Αν έλειπε η λέξη Θεός, εύκολα θα κατέληγε κανείς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για συζήτηση περί Καλού και Κακού, που υποφώσκει σε όλα τα βιβλία του Μέιλερ, αν αφήσει κανείς τη γοητεία και πάει στην ουσία. Είναι η παρασημαντική της Ιστορίας, το μείζον άλλοθι για κάθε ρεαλιστή από την εποχή ακόμη του Μπαλζάκ. Δεν πρωτοτυπεί ο Μέιλερ όταν λέει πως αν ο Θεός δεν υπάρχει θα πρέπει να τον επινοήσουμε. Αλλά έχει σημασία όταν μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κάθε εποχή ορίζεται πρωτίστως από τις ανάγκες της και δευτερευόντως από τα επιτεύγματά της. Αυτή η πεποίθηση κάνει τον συγγραφέα. (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 27/4/2008)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ του Μάικλ Λένον
ΕΙΣΑΓΩΓΗ του Νόρμαν Μέιλερ
Ο Θεός ως καλλιτέχνης
Θεός, Διάβολος και Ανθρωπότητα
Καθαρτήριο, Παράδεισος και Κόλαση
Περί αυθεντίας των αισθήσεων
Άγιοι
Τελετουργία και τηλεπάθεια
Θεία Πρόνοια
Περί θεοδικίας
Περί γνωστικισμού
Προσευχή
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςON GOD, AN UNCOMMON CONVERSATION
ISBN139789600346831
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΛΑΕΙΡΑ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΕΙΛΕΡ ΝΟΡΜΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2250-4638
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dencat, agrofylakas, lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, arjuna, giovand, ΦΜ70, mpratsaki2, jimbo83h

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS