Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΑΠΙΑΣ ( ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4641




Παρουσίαση

[...] Το 1992 στις φουρτουνιασμένες θάλασσες ανοιχτά της Κίνας, το φορτίο ενός εμπορικού πλοίου -28.000 μικρά, κίτρινα, πλαστικά παπάκια μπάνιου- παρασύρεται από τα κύματα και σκορπίζεται στον ωκεανό. Δεκαπέντε χρόνια μετά, τα παπάκια, ξασπρισμένα από τον ήλιο και έχοντας γυρίσει όλη τη Γη παρασυρμένα από τα θαλάσσια ρεύματα, εμφανίστηκαν στα ανοιχτά της Αγγλίας. Το ταξίδι τους αυτό το παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια ινστιτούτα και επιστήμονες, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα μυστικά των θαλάσσιων ρευμάτων. Στο βιβλίο αυτό ανακαλύπτουμε τα μυστικά της φανταστικής πάπιας που συνόδευε τα παπάκια. Οι ήρωες και τα γεγονότα, αν και μοιάζουν φανταστικά, εντούτοις είναι επίκαιρα αληθινά, σε μια απρόβλεπτη ιστορία που απευθύνεται σε μικρούς, μεγάλους και σε... παπάκια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Θα θυμάται ο αναγνώστης περσινά μάλλον δημοσιεύματα του παγκόσμιου Τύπου για τα αμέτρητα κίτρινα πλαστικά παπάκια που εθεάθηκαν να επιπλέουν, παρασυρμένα από διάφορα ρεύματα, στη θάλασσα ανοιχτά της Αγγλίας. Τα παπάκια ήταν ταλαιπωρημένα και ξασπρισμένα. Κάποτε προορίζονταν για τη διασκέδαση των μωρών στην μπανιέρα τους. Παπάκια γνωστά, οικεία, παιχνίδι των παιδιών αγαπημένο.
Γράφτηκε ότι στη θάλασσα της Κίνας, σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το φορτίο ενός εμπορικού πλοίου -τα αγαπητά παπάκια- παρασύρθηκε από τα ρεύματα και τα κύματα το ταξίδεψαν για χρόνια. Εδώ κι εκεί. Το φορτίο παρακολουθούνταν από γνωστά ινστιτούτα για την καλύτερη γνώση των θαλάσσιων ρευμάτων ακούστηκε δε ότι όσα παπάκια έφταναν στις ακτές ζητούνταν μανιωδώς από συλλέκτες.
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, ορμώμενος από το όντως ενδιαφέρον γεγονός και από το μοναδικό θέαμα των 28.000 μικρών παιχνιδιών που επέπλεαν σε ομάδες, εμπνεύστηκε ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα, όπου τα γεγονότα μπλέκονται με φάσεις φανταστικές και όπου μια υπέροχη αληθινή πάπια από την Κίνα, έξυπνη και ευαίσθητη, μητρική και προστατευτική απέναντι στα πλαστικά παπάκια, πέρασε μέρος της ζωής ταξιδεύοντας μες στα πελάγη και στις άξενες θάλασσες συμπαραστεκόμενη στα άψυχα παπάκια, τα οποία, όπως απεδείχθη, δεν ήταν καθόλου άψυχα. Ταξίδια μακρινά, αρμενίσματα, η φύση και ο σεβασμός σε αυτήν, ο αλτρουισμός και η ανθρωπιά, κάπου κάπου υποψίες χιούμορ, περιπέτειες, το φτάσιμο στο γλυκό αραξοβόλι, σελίδες ενδιαφέρουσες, να το καινούριο βιβλίο του Β. Παπαθεοδώρου, το οποίο, ορισμένως, θα ευχαριστήσει τα παιδιά. (ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 11/7/2008)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600346923
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 244
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2008
Αριθμός σελίδων158
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2250-4641
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ZOLOTAKON, PanteleaP

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ
TAYLOR LAINI
€18.61 €9.30
(-50%)
Κερδίζετε €9.31
ΕΡΩΤΑΣ
PRECHT RICHARD-DAVID
€8.96 €3.58
(-60%)
Κερδίζετε €5.38

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS