Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΥΦΛΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ - Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤ

ΤΥΦΛΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ

Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ

+
-
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Μ. ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4631
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους ακραία φαινόμενα βίας και αδιανόητα μέχρι λίγα μόλις χρόνια πριν τρομοκρατικά χτυπήματα μαζικού χαρακτήρα, που έσπειραν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στους πολίτες τους, θέτοντας κατά τραγικό τρόπο επί τάπητος σοβαρά ζητήματα λειτουργίας των δημοκρατικών κοινωνιών. Οι κοινωνίες της Δύσης πρέπει να συνδυάσουν πλέον τη διατήρηση του δημοκρατικού τους κεκτημένου με τη διασφάλιση της ετοιμότητάς τους να αντιμετωπίσουν αυτή την πρωτόγνωρη για την ασφάλειά τους απειλή. [...] Το βιβλίο απαντά σε ένα παραμελημένο ζήτημα, αυτό της αντιμετώπισης του ισλάμ και ιδιαίτερα του φονταμενταλιστικού ισλάμ από την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ. Έχει έτσι διττό σκοπό και ρόλο: από τη μία πλευρά, να περιγράψει με επιστημονικό και εύληπτο τρόπο σε τι συνίσταται η απειλή του φονταμενταλιστικού ισλάμ σήμερα, και, από την άλλη, να δώσει μια συνολική πολιτική απάντηση για το πώς η ευρωπαϊκή πολιτική τάξη θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
1.1. Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
1.2. Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ: ΣΟΥΝΙΤΕΣ, ΣΙΙΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΟΥΑΧΑΒΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: Η ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ «ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ» - ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
3.1. Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
3.2. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
3.3. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
3.4. Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ «ΕΞΑΨΗ» ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
3.5. Η ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: «ΠΑΛΑΙΑ» ΚΑΙ «ΝΕΑ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΝΟΜΑΔΙΚΟ ΤΖΙΧΑΝΤ»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: Η ΔΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ: ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ: Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Η ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ;
ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ
ΜΙΚΡΟ ΛΕΞΙΚΟ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789600346930
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων184
Διαστάσεις21x15
ΕπιμέλειαΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας2250-4631
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[25/02/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο που έγραψε ο Ιωάννης Μ. Βαρβιτσιώτης σε συνεργασία με το Σωτήρη Ρούσσο είναι λίαν καλογραμμένο, κατατοπιστικό και σαφές. Παρότι κάνει μια ιστορική αναδρομή, είναι προπαντός ένα πολιτικό έργο, που προειδοποιεί για τον κίνδυνο του ισλαμικού εξτρεμισμού. Γραμμένο πριν το Ισλαμικό Κράτος και την ισλαμική στροφή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία του Ερντογάν, δεν έχει πέσει έξω στις δυσοίωνες προβλέψεις και εκτιμήσεις. Το έργο είναι σοβαρό, χωρίς προκλητική διάθεση για κινδυνολογία. Έχουμε ένα κίνδυνο ορατό, είναι μάταιο να το αρνούμαστε. Οι συγγραφείς, αναλύουν τη γεωπολιτική του ισλαμισμού και υποστηρίζουν ότι ο φονταμενταλισμός δεν είναι ένα γεωγραφικά στεγανοποιημένο φαινόμενο, αλλά διάχυτο και ανεξέλεγκτο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όλες οι ερμηνείες στην ανάλυση αυτού του φαινομένου, καθώς και οι σχέσεις με τη Δύση. Οι συγγραφείς αναφέρονται σε διάφορα γεγονότα, αλλά δίνουν έμφαση στο τσετσενικό, το τουρκικό, το ιρανικό και το βαλκανικό πρόβλημα. Ενώ σε πολλά βιβλία για τον ισλαμικό φονταμενταλισμό απουσιάζουν οι διαστάσεις της μετανάστευσης, οι συγγραφείς εδώ αναφέρονται ρητά στη μετανάστευση μουσουλμάνων στη Δύση, όπου άλλοι είναι προσαρμοστικοί, λιγότερο και περισσότερο, και άλλοι απροσάρμοστοι, ικανοί μέχρι να διαπράξουν και τρομοκρατικές ενέργειες. Οι συγγραφείς σχηματοποιούν και διαχωρίζουν, αλλά όχι με στείρο τρόπο, μόνο για τις ανάγκες κατανόησης της ανάλυσης. Είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει για το πολιτικό Ισλάμ και το φονταμενταλισμό, γραμμένο μάλιστα από Έλληνες συγγραφείς, έναν δεξιό πολιτικό, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και έναν ειδικό επί του Ισλάμ. Πρόκειται για περιεκτική δουλειά, στην οποία παράλληλα δεν γίνεται κατάχρηση της φλυαρίας και κουραστικών και άσκοπων λεπτομερειών.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ
OSTERWALDER ALEXANDER
€29.50 €11.80
(-60%)
Κερδίζετε €17.70
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS