Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΧΑΡΙΤΟΣ: MAKE-UP

MAKE-UP

+
-
ΧΑΡΙΤΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4790
Τιμή Έκδοσης
€41.34
Τιμή Πολιτείας
€28.94
(-30%)
Κερδίζετε €12.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Είναι ίσως κοινοτοπία αλλά και αδιαμφισβήτητη αλήθεια: "Η ομορφιά βρίσκεται στα μάτια αυτού που βλέπει". Αν για κάτι μας βεβαίωσε η ίδια η περιπέτεια του ορισμού της ομορφιάς στις διαδοχικές μεταβολές του, είναι αφενός ότι η ομορφιά δεν υπόκειται σε κανόνες, αφετέρου ότι η ίδια η αοριστία της συνιστά ένα κατεξοχήν ενδιαφέρον πεδίο σκέψης και έρευνας. Όχι μόνο ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός -και αυτό δίνει στην έννοια της ομορφιάς τον πλούτο και την έντασή της- αλλά και κάθε άνθρωπος έχει, εν δυνάμει, διαφορετικά πρόσωπα, τη νοσταλγία για το χάρισμα του Πρωτέα. Νομίζω μάλιστα ότι ο λόγος που καλλιέργησε την καλλιτεχνική έκφραση, με πάθος συχνά μεγαλύτερο από αυτό με το οποίο εξασφάλιζε την επιβίωσή του, ήταν προκειμένου να διασώσει την "υπόσχεση" αυτών των διαφορετικών προσώπων, τη γοητεία των πολλών γνωρισμάτων και των αντίστοιχων δυνατοτήτων σε μία και μόνη ύπαρξη.
Έκανα αυτό το βιβλίο γιατί πιστεύω στη δύναμη που έχουν οι πολύ απλές και καθημερινές ιεροτελεστίες και στη δυνατότητα που έχουν οι άνθρωποι να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από αυτές, κάτι που αποτελούσε άλλωστε κοινή πίστη σε κοινωνίες πολύ παλαιότερες. Έχω χρησιμοποιήσει το μακιγιάζ στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της πίστης, σαν παιχνίδι. Σαν το δεύτερο βασικό παράγοντα στη διαδικασία κάθε μεταμόρφωσης, με πρώτο εκείνον του ιδιαίτερου χαρακτήρα κάθε ανθρώπου στη μεταμόρφωση. Η διαφορετικότητα του καθενός είναι η δύναμή του και είναι ακριβώς αυτό που σέβομαι στη δουλειά μου, αυτό που ψάχνω, ενισχύω και μελετώ. Πρόθεσή μου ήταν να συγκεντρώσω όλα όσα έχουν κατά καιρούς ειπωθεί για το μακιγιάζ και τις τεχνικές του, με έναν τρόπο οργανωμένο, εύκολο και προσιτό, χωρίς πολύπλοκες σκέψεις και μυστηριώδη τρικ. Για να μοιραστώ το παιχνίδι, τους κανόνες και τις μπλόφες του.
Ο φίλος, φωτογράφος, Τάσος Βρεττός, διαρκώς πειραματιζόμενος και δημιουργικά αμφισβητών, έγινε ο ιδανικός συνένοχος. Ξεκινήσαμε με όμορφα νέα κορίτσια, που, δουλεύοντας ως μοντέλα, έχουν κάνει τη διαδικασία της μεταμόρφωσης κομμάτι μιας καθημερινής ρουτίνας: ένα υλικό εύπλαστο αλλά όχι "εύκολο", ακριβώς λόγω της εξαιρετικής προσαρμοστικότητάς του. Προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε τις στερεοτυπίες που μας εξασφαλίζει η πολύχρονη πείρα μας στο χώρο της μόδας. Μυήσαμε στο εγχείρημα γυναίκες με πιο γνωστό, δημόσια, χαρακτήρα. Σε κάποιες αποκαλύψαμε μια ισχυρή προδιάθεση για το παιχνίδι, σε άλλες την ανατροπή του. Διαφωνήσαμε, συμβιβαστήκαμε, πανηγυρίσαμε, γελάσαμε, αλλάξαμε, εκπλαγήκαμε.
Θα 'θελα ο καθένας να μπορεί να βρει στις σελίδες αυτού του βιβλίου πληροφορία και έμπνευση. (Αχιλλέας Χαρίτος, από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Ξεκινώντας
Tools
Η πρώτη πινελιά
Face
Eyes
Lips
Q & A
Makeovers
Dimensions
Λεπτομέρειες
ISBN139789600348491
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων202
Διαστάσεις28x28
Κωδικός Πολιτείας2250-4790
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ
BRECHT BERTOLT
€14.92 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.70
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
BAKOUNINE MIKHAIL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS