Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΠΑΡΑΚΑΤ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ( ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ /ΣΕΙΡΑ )

ΜΠΑΡΑΚΑΤ, Ο ΔΙΚΑΙΟΣ

GHITANY GAMAL
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4809




Παρουσίαση

Ο Αλ Ζίνι Μπαρακάτ Ιμπν Μούσα, αληθινή ιστορική φιγούρα, διορίζεται από τον Σουλτάνο Επιθεωρητής Αγορών και Κυβερνήτης του Καΐρου του 16ου αιώνα. Από τη θέση του επιβλέπει όχι μόνο το εμπόριο αλλά και τη δημόσια ηθική στην πόλη και με ένα δίκτυο από πληροφοριοδότες ελέγχει τα φαινόμενα διαφθοράς. Είναι δίκαιος και αποδεκτός από το λαό αλλά η αυξανόμενη δύναμή του απειλεί τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος στο τέλος συμμαχεί μαζί του. Αυτό προκαλεί την δυσαρέσκεια του κόσμου αφού αυξάνει την αστυνόμευση σε βάρος των πολιτών - μια κοινωνία όπου όλοι παρακολουθούν όλους - και στρέφει τον λαό εναντίον του, αποδεικνύοντας ότι η εξουσία διαβρώνει ακόμα και τις πιο αγνές προθέσεις.
Ο Γιτάνι, βασιζόμενος στα χρονικά του ιστορικού Ιμπν Ιγιάς, ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή της Αιγυπτιακής μεσαιωνικής ιστορίας. Όπως πολλοί κριτικοί έχουν αναφέρει και ο ίδιος έχει βεβαιώσει, υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ της εποχής των Μαμελούκων και της διακυβέρνησης της χώρας από τον Νάσερ. Ο αναγνώστης όμως είναι βέβαιο πως θα βρει πολλές ομοιότητες και με την εποχή που ζούμε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςZAYNI BARAKAT
ISBN139789600348668
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2009
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΕπιμέλειαΔΟΥΡΙΔΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΙΤΑΝΙ ΓΚΑΜΑΛ
Κωδικός Πολιτείας2250-4809
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

costlouk

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS