Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Α΄Τ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ Τ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

LOON HENDRIK-WILLEM. VAN
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4869




Παρουσίαση

Η ιστορία της ανθρωπότητας, που γράφτηκε από τον διάσημο Ολλανδό ιστορικό Χέντρικ Βίλεμ βαν Λουν το 1921, συγκέντρωσε σε έναν τόμο τα ορόσημα της ανθρώπινης περιπέτειας από την Προϊστορική Εποχή μέχρι τον 20ο αιώνα. Το 1922, μάλιστα, ήταν το πρώτο βιβλίο που τιμήθηκε με το Βραβείο Νιούμπερι. Πολλές δεκαετίες αργότερα, και συγκεκριμένα το 1999, ο διακεκριμένος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Γέιλ Τζων Μέριμαν κυκλοφόρησε την συμπληρωμένη έκδοση της περίφημης αυτής Ιστορίας, έχοντας εμπλουτίσει το έργο του Βαν Λουν με τις εξελίξεις και τα επιτεύγματα του 20ου αιώνα. Στον τόμο αυτό ο αναγνώστης παρακολουθεί σαν θεατής το άνοιγμα της αυλαίας του πολιτισμού και στη συνέχεια ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι από την Προϊστορία έως την ανάδυση των εθνικών κρατών: Γνωρίζει τις συνήθειες των προγόνων του, την ακμή των πρώτων πολιτισμών, την αρχαία Αίγυπτο, τους Σουμέριους, τους Φοίνικες, την ακμή της ελληνικής αρχαιότητας, τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, τον άγνωστο κόσμο του Μεσαίωνα, τις ανακαλύψεις της Αναγέννησης, το σχηματισμό του έθνους-κράτους, αλλά και όλες τις εκλάμψεις αυτής της ασύλληπτης διαδρομής που έχει διανύσει η ανθρωπότητα στις λίγες χιλιετίες της ύπαρξής της. Ένα βιβλίο που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα από μεγάλους και μικρούς αναγνώστες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE STORY OF MANKIND
ISBN139789600349375
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2009
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΡΟΔΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΕπιμέλειαΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΟΝ ΧΕΝΤΡΙΚ - ΒΙΛΕΜ. ΒΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2250-4869
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

patrikjack

Κριτικές για το προϊόν

[14/08/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με αυτόν τον πρώτο τόμο από τις εκδόσεις Καστανιώτη, ξεκινάει μια πολύ ενδιαφέρουσα κι ελκυστική περιήγηση στην παγκόσμια ιστορία. Ο συγγραφέας γνωρίζει την τέχνη της απλοποίησης, χωρίς να καταντά απλοϊκός! Απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες. Ο δεύτερος τόμος είναι γραμμένος από τον Μέριμαν και γίνονται κατανοητές κάποιες διαφορές ως προς τον τρόπο γραφής. Η αρχική προσπάθεια είναι και η καλύτερη, αλλά δεν καλύπτει όλες τις χρονικές περιόδους και εποχές. Το βιβλίο αυτό είναι εύληπτο, φιλικό προς τον αναγνώστη, κάπως "παιχνιδιάρικο", χωρίς να χάνει όμως τη σοβαρότητα του ιστορικού. Θα μπορούσε να αποτελέσει εγχειρίδιο για αρχάριους μελετητές της παγκόσμιας ιστορίας, μια πολύ καλή εισαγωγή στο φαινόμενο της παγκόσμιας ιστορίας και στον κλάδο της.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
DESPENTES VIRGINIE
€13.94 €5.58
(-60%)
Κερδίζετε €8.36
Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS