Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ( ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ /ΣΕΙΡΑ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ

+
-
SARAMAGO JOSE (NOBEL 1998)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4900
Τιμή Έκδοσης
€13.78
Τιμή Πολιτείας
€9.65
(-30%)
Κερδίζετε €4.13


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στα μέσα του 10ου αιώνα ο βασιλιάς Ιωάννης Γ’ της Πορτογαλίας δώρισε στον εξάδελφό του, τον αρχιδούκα Μαξιμιλιανό της Αυστρίας, γαμπρό του αυτοκράτορα Καρόλου Ε’, έναν ελέφαντα που επί δύο χρόνια βρισκόταν στη Λισαβόνα, προερχόμενος από την Ινδία. Με βάση τα ελάχιστα στοιχεία που βρέθηκαν, αλλά κυρίως με την πανίσχυρη φαντασία του που μας έδωσε τόσα και τόσα αριστουργήματα, ο Ζοζέ Σαραμάγκου φτιάχνει μια ιστορία όπου η πραγματικότητα μπλέκεται με τη μυθοπλασία, η ειρωνική ματιά με το χιούμορ, η κριτική διάθεση με τη συμπάθεια για το ανθρώπινο γένος. [...] (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςA VIAGEM DO ELEFANTE
ISBN139789600349696
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2009
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΨΥΛΛΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΕπιμέλειαΠΑΝΟΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΡΑΜΑΓΚΟΥ ΖΟΖΕ
Κωδικός Πολιτείας2250-4900
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mashka

Κριτικές για το προϊόν

[16/11/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στο μυθιστόρημα του 'Το ταξίδι του ελέφαντα' ο Πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου, ανασυνθέτει μία ιστορία ταξιδιού, ένα ταξίδι στις βασιλικές αυλές της Ευρώπης, με συμβολικό επίκεντρο έναν Ελέφαντα. Το δώρο του βασιλιά Ιωάννη του Γ' της Πορτογαλίας στον αρχιδούκα Μαξιμιλιανό της Αυστρίας, η προσφορά του ελέφαντα, είναι η αφορμή για να ξεδιπλώσει ο Πορτογάλος συγγραφέας τις αφηγηματικές του αρετές: μία έντονη παρατηρητικότητα που συναρθρώνεται με την λεπτή ειρωνεία, την δυνατότητα του αυτο-προσδιορισμού με με μία ιδιαίτερη πορεία στο 'άγνωστο', πορεία που υποκρύπτει τις εντάσεις του πνεύματος.. Το ταξίδι του ελέφαντα, αντανακλά και φέρει το φορτίο των συναισθηματικών μετατοπίσεων, αναπαριστά μία ιστορία που θα μπορούσε και να ειπωθεί ή να γραφεί αλλιώς, εντός ενός 'παιγνίου' εναλλακτικών οδών ή δυνατοτήτων, ιστορία, ταξίδι, πορεία και προορισμός που ενέχουν την Σαραμαγκική λογοτεχνική ικανότητα της αφήγησης, της αφήγησης που προσλαμβάνει χαρακτηριστικά παραμυθίας, για ένα μεγάλο ταξίδι που δύναται να επιφέρει κινδύνους, αλλά και την 'ευφορία' του να αναζητείς & να γνωρίζεις μόνος σου. Στο μυθιστόρημα 'Το ταξίδι του Ελέφαντα' ο Ζοζέ Σαραμάγκου αποκαλύπτει την ικανότητα του να αναφέρει τις πιο έκκεντρες αλήθειες με έναν 'γοητευτικό' αφηγηματικό τρόπο. Δεν υπάρχει τελική 'Ιθάκη', 'Ιθάκη' καθίσταται ο ίδιος ο ελέφαντας. Και το ταξίδι συνεχίζεται.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
CLARKE ARTHUR
€11.66 €5.83
(-50%)
Κερδίζετε €5.83
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€54.74 €21.90
(-60%)
Κερδίζετε €32.84

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS