Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ( ΘΕΩΡΕΙΟ /ΣΕΙΡΑ )

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΠΟΣΟ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ

+
-
OWEN DAVID (LORD)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4931
Τιμή Έκδοσης
€26.50
Τιμή Πολιτείας
€18.55
(-30%)
Κερδίζετε €7.95


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στη μελέτη του Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία, ο Ντέιβιντ Όουεν εξετάζει τη λεπτή σχέση πολιτικής και ασθένειας την περίοδο 1901-2007 και ιδιαίτερα το πώς μια σωματική ή πνευματική νόσος, αλλά και η αντιμετώπισή της, μπορεί να σπρώξει τους πολιτικούς ηγέτες σε παράλογες και απερίσκεπτες ενέργειες, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται η διαδικασία λήψης αποφάσεων και η λειτουργία του κράτους. Ο συγγραφέας εστιάζει ιδιαίτερα σε εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς που, ενώ δεν έπασχαν από κλινικά νοσήματα, εμφάνιζαν αυτό που αποκαλεί Σύνδρομο της Ύβρεως, δηλαδή μια αλλοιωμένη αντίληψη της πραγματικότητας, καθώς και μια υπερβολική αυτοπεποίθηση και απαξίωση των αντίθετων απόψεων - ή και όλων των απόψεων, πλην των δικών τους.
Βαθύς γνώστης τόσο της ιατρικής όσο και της πολιτικής, ο λόρδος Ντέιβιντ Όουεν μελετά τις επιπτώσεις της ασθένειας στους κυριότερους πολιτικούς ηγέτες του 20ού αιώνα (Ρούζβελτ, Λόιντ Τζορτζ, Μουσολίνι, Χίτλερ, Τσάμπερλεν, Τσόρτσιλ, σάχης Ρεζά Παχλαβί, Μάο Τσε-τουνγκ, Aϊζενχάουερ, Ίντεν, Μακμίλαν, Ντε Γκολ, Τζον Κένεντι, Γουίλσον, Νίξον, Πολ Ποτ, Θάτσερ, Μουγκάμπε, Ρήγκαν, Μιτεράν, Γέλτσιν, Σιράκ, Μπλερ, Τζορτζ Μπους, Αριέλ Σαρόν), αναλύοντας επίσης τις εγγυήσεις που πρέπει να ζητήσει η κοινωνία, προκειμένου να προστατευτεί από τις συνέπειες της ασθένειας των πολιτικών αρχηγών. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIN SICKNESS AND IN POWER. ILLNESS IN HEADS OF GOVERNMENT DURING THE LAST 100 YEARS
ISBN139789600350036
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΘΕΩΡΕΙΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΚΟΛΙΟΥ ΡΟΥΛΑ
ΕπιμέλειαΜΑΝΤΖΑΒΕΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΟΥΕΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ (LORD)
Κωδικός Πολιτείας2250-4931
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Stampoulis, Damascius

Κριτικές για το προϊόν

[27/07/2022] santoyrios.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το είχα στο... κάτω ράφι από φόβο μήπως αποδίδει τις ιστορικές αποφάσεις σε ασθένειες, αλλά ως συνήθως έκανα λάθος. Πολύ ισορροπημένος άνθρωπος ο σερ Όουεν, έζησε από τα "μέσα" κάποια από τα γεγονότα και αποκαλύπτει μια πρόσθετη διάστασή τους που σίγουρα αξίζει. Αν θέλετε μια συνοπτική παρουσίαση σπουδαίων ιστορικών στιγμών και μάλιστα με εντυπωσιακή αμεροληψία, είστε στο σωστό μέρος. Αν πάλι είστε φαν των Dr. House και λοιπών μπλιαχ καταστάσεων, είστε σε ακόμα πιο σωστό μέρος. Νοσηρές καταστάσεις!
[01/07/2016] IOANNAVAS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πάρα πολύ καλό βιβλίο, εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ο συγγραφέας υπήρξε σημαίνων πολιτικός αλλά και γιατρός. Είναι προφανές ότι ανάλωσε πολύ χρόνο στη μελέτη και την τεκμηρίωση των όσων αναφέρει και αυτό φαίνεται τόσο από τις πηγές και τις αναφορές του όσο και από τις ψύχραιμες προσεγγίσεις του στα πραγματικά προβλήματα που εμφάνιζαν οι μεγάλες μορφές του 20ού αιώνα. Διαβάζοντας το μαθαίνεις πολλά πράγματα από το παρασκήνιο των μεγάλων γεγονότων που σημάδεψαν την πρόσφατη ιστορία. Επιπλέον το βιβλίο είναι πολύ καλογραμμένο και δεν κουράζει, θα πρέπει να δώσω τα εύσημα στη μεταφράστρια διαβάζοντας το έχω την αίσθηση ότι γράφτηκε απευθείας στην ελληνική, μπράβο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ
ΠΕΡΑΝΘΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
€22.16 €11.08
(-50%)
Κερδίζετε €11.08
ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
O'BRIEN JOHN
€14.92 €5.97
(-60%)
Κερδίζετε €8.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS