Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΙΝ (ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ /ΣΕΙΡΑ)

ΚΑΙΝ

+
-
SARAMAGO JOSE (NOBEL 1998)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5052
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας Θεός νάρκισσος, προικισμένος με μια εξαιρετικά ευέλικτη συνείδηση, που συμφωνεί μαζί του ό, τι κι αν αυτός κάνει, κι ένας πρώιμος αντάρτης, ο Κάιν, είναι οι πρωταγωνιστές του πιο απολαυστικού μυθιστορήματος του Ζοζέ Σαραμάγκου, που έμελλε να είναι το τελευταίο του. Η Βίβλος, ένα από τα πιο άγρια βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ και που, κατά τον διάσημο νομπελίστα συγγραφέα, δεν θα έπρεπε να πέφτει ποτέ στα χέρια των παιδιών, ξαναγράφεται από τον ίδιο με απρόβλεπτο τέλος, δίνοντας την ευκαιρία για έναν σπαρταριστό διάλογο μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Εξάλλου "η ιστορία των ανθρώπων είναι η ιστορία της ασυνεννοησίας τους με το Θεό - ούτε αυτός καταλαβαίνει εμάς, ούτε εμείς εκείνον". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCAIM
ISBN139789600351385
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2010
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΨΥΛΛΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΕπιμέλειαΠΑΝΟΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΡΑΜΑΓΚΟΥ ΖΟΖΕ
Κωδικός Πολιτείας2250-5052
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

p.kinanlis, geogatz, Kou_nelos, Christos Kitsos, antigone ignatiadou, lab.alex, Dimi777

Κριτικές για το προϊόν

[05/02/2020] Vonatsos .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εκπληκτικός, το τέλος του βιβλίου και η εκδίκηση του καιν ευρηματική, αν βέβαια πιστεύεις στην παλαιά διαθήκη υπάρχει προβλημα
[08/01/2018] marilenalx.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μία πολύ ενδιαφέρουσα ματιά απέναντι στα συμβάντα της Παλαιάς Διαθήκης. Αρκετά αιρετικός και άκρως απολαυστικός.
[20/11/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
To μυθιστόρημα 'Κάιν' του Ζοζέ Σαραμάγκου, ενσκήπτει στο πεδίο της αγωνίας και της αγωνιώδους περιπλάνησης, φέροντας παράλληλα την ιδιαίτερη Σαραμαγκική ιδιότητα: την συγκρότηση ενός υποκειμένου που στέκει παράταιρα, που, στην περίπτωση του Κάιν, βιώνει τις ωδίνες ενός θεϊκού κόσμου που γεννάται. Ο Κάιν αμφισβητεί με την Σαραμαγκική αμφιβολία που συναρθρώνεται με την εντύπωση, σαρκάζει όντας Σαραμαγκικό υποκείμενο που προβάλλει την ανθρωπινότητα του παρόντος, την απώλεια της 'μέγιστης' λέξης, που απευθύνεται στο Θεό που πορεύεται εν τη οδώ της άφεσης: 'έλα μαζί μου'. Ο Κάιν αμφισβητεί την θεϊκή τμηματική τάξη, την ένθεη πνοή πάνω στα πράγματα, τις γραφές της 'απόκληρης' μοίρας, ευρισκόμενος εντός της δυαδικότητας Θεού & ανθρώπου.. Φέροντας την πληγή, αξιώνει να ακούσει, την κρίσιμη στιγμή, αλλά και να ακουστεί. Ο Πορτογάλος νομπελίστας, παραδίδει ένα μυθιστόρημα που ενσωματώνει μία 'αντίστροφη', μία 'άλλη' ιστορία, παραμένοντας πιστό στο πνεύμα του δικού του αθεϊσμού, ενός αθεϊσμού που εκκινώντας από την πεπατημένη, εκβάλλει στο προσίδιο πεδίο της 'θυσίας': της 'θυσίας' διαμέσου του Κάιν, της 'θυσίας' για την 'σωτηρία' αυτού που εννοιολογείται ως Σαραμαγκικός 'κοινός νους'. Στις σελίδες του μυθιστορήματος απαντώνται ζητήματα μίας ενστικτώδους και μη γνώσης, συναρθρώνονται οι πλαισιώσεις ενός λελογισμένου και ενός ριζοσπαστικού αθεϊσμού που ενέχει την επιθετικότητα, την γλώσσα ενός διαλεκτικού αθεϊσμού που εκκινεί από το 'γιατί' της προβολής, την ίδια στιγμή που ο Κάιν δια-κρατεί το βάρος της φόνευσης, της προτίμησης, πορευόμενος προς την τελική 'μάχη': με τον Θεό, με την ανθρώπινη γενεαλογία, με τις αναπαραστάσεις του 'παρείσακτου'. Και αυτός ο 'παρείσακτος' στέκει ενώπιον των επιβεβαιωμένων γραφών, του πρωταρχικού μεσσιανισμού, του αίματος.. Ο Πορτογάλος, με σχεδόν λυρικές αποτυπώσεις, καταγράφει στιγμές-συμβάντα του ανθρώπινου πνεύματος μέσα στην ιστορία, διαμέσου ενός προσώπου, ενός Κάιν που σαρκάζει το περιώνυμο 'ήρθε η ώρα'..
[29/10/2017] xenokako.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αιρετικο! Ο Σαραμαγκου απελευθερωνεται ολοκληρωτικα και δεν τρομαζει να τα βαλει με τον ιδιο το Θεο. Η αισθηση μου ειναι οτι στο προσωπο του Καιν βλεπουμε (ατυπα) το συγγραφεα και την προσωπικοτητα του, ειδικα στις συνομιλιες με τα ουρανια οντα ολων των ειδων. Εξαιρετικα ευφανταστο μυθιστορημα και ευκολο στο διαβασμα.
[25/03/2014] modiangel.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Προσωπικά έχω μεγάλη συμπάθεια για τον Σαραμάγκου διότι μου θυμίζει λίγο από Καζαντζάκη. Αιρετικός, θέτει σε μεγάλη αμφισβήτηση τα όσα θεωρούμε δεδομένα βάσει της Παλαιάς Διαθήκης.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Μπάμπιτ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΣΙΤΣΙΓΚΟΣ Κ. ΣΠΥΡΟΣ
€23.80 €11.90
(-50%)
Κερδίζετε €11.90

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS