Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑΣΚΕΣ (ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ /ΣΕΙΡΑ)

ΜΑΣΚΕΣ

+
-
PADURA LEONARDO
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5070
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-30%)
Κερδίζετε €5.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το πτώμα ενός δολοφονημένου τραβεστί στην Αβάνα δεν είναι συνηθισμένο εύρημα. Τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα για τον υπολοχαγό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Μάριο Κόντε, που έχει αναλάβει την υπόθεση, όταν διαπιστώνει ότι ο νεκρός είναι γιος ενός ευυπόληπτου διπλωμάτη και βετεράνου της Επανάστασης. Η διακριτικότητα που απαιτείται δυσχεραίνει τις κινήσεις του Κόντε, ενώ ταυτόχρονα όλη η αστυνομική υπηρεσία -και ο ίδιος- βρίσκεται στο στόχαστρο του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολο κάθε βήμα του Κόντε στην αγαπημένη του πόλη, την Αβάνα, η οποία αλλάζει με ραγδαίο ρυθμό εκείνο το καυτό καλοκαίρι του 1989, λίγο πριν η Κούβα βυθιστεί στην κρίση της Ειδικής Περιόδου. Ο Κόντε αρχίζει μια περιπλάνηση που τον οδηγεί στους δαιδάλους ενός κόσμου -του κόσμου της ομοφυλόφιλης κοινότητας της Κούβας- ο οποίος, έχοντας υποστεί στιγματισμό και διώξεις, έχει μάθει να κρύβει ό,τι μπορεί να τον θέσει σε κίνδυνο. Όσο ψάχνει, ο Κόντε αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα παιχνίδι προσωπείων. Όλοι έχουν κάτι να κρύψουν, ωστόσο λίγο λίγο οι μάσκες αρχίζουν να πέφτουν και η έκπληξη που καραδοκεί στο τέλος θα ανατρέψει τα πάντα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Οι Μάσκες είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα που δίνει τις διάφορες όψεις του φόβου, καθώς και την "ιλιγγιώδη αίσθηση της πτώσης στο κενό" με σαφήνεια, αλλά μερικές φορές και με επιπρόσθετη ποιητική διάθεση. (Χρύσα Σπυροπούλου, Ελευθεροτυπία, Βιβλιοθήκη, 7/9/2011)

Ο Λεονάρδο Παδούρα, παλιός δημοσιογράφος, σκαλίζει την ιστορία των διώξεων των ομοφυλόφιλων και των γκέι διανοουμένων της Κούβας, των ανθρώπων που στιγματίστηκαν, διώχτηκαν και έβαλαν προσωπεία για να γλιτώσουν. Εισχώρησε στον κρυφό κόσμο των ομοφυλοφίλων, ωμό και ρυπαρό, γιατί είναι αποτέλεσμα της μοναξιάς, της καταπίεσης, του χλευασμού και της περιφρόνησης. (Δήμητρα Ρουμπούλα, Έθνος, 6/6/2011)

«Ποιος είναι ο Λεονάρντο Παδούρα; Κουβανός πολλών ταχυτήτων: Δημοσιογράφος, σεναριογράφος, κριτικός, μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος, διηγηματογράφος. Τι απ’ όλα αυτά τον έκανε πασίγνωστο; Η λεγόμενη «Τετραλογία της Αβάνας» ή όπως είναι ο επίσημος τίτλος «Τέσσερεις εποχές». Τουτέστιν τέσσερα δυνατά αστυνομικά μυθιστορήματα ή τέσσερα δυνατά μυθιστορήματα που φοράνε τη μάσκα των αστυνομικών για να μπορούν να λένε όσα δεν φαντάζεστε για την λατρεμένη τους Αβάνα. (...) Το σπουδαιότερο είναι ότι ο Παδούρα είναι ένας σαγηνευτικός, απολαυστικός και ευφυέστατος συγγραφέας που σε κάνει να θέλεις να πας ή να ξαναπάς στην Αβάνα και να τη δεις με νέα ματιά». (Έλενα Χουζούρη, bookrpress.gr, 09/04/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMASCARAS
ISBN139789600351590
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΑΔΟΥΡΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟ
Κωδικός Πολιτείας2250-5070
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

V.I.B., vana_del, Pinta

Κριτικές για το προϊόν

[29/03/2021] elixat.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ όμορφο βιβλίο, με αρκετά ενδιαφέρουσα πλοκή και με ανατροπές. Περιστρέφεται γύρω από ταμπού και κοινωνικά σύνολα γενικά αλλά και της Αβάνα, ειδικά. Εύκολο κι ευχάριστο.
[25/09/2019] Pinta.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, που μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον και των οπαδών του συγκεκριμένου είδους λογοτεχνίας, αλλά κι αυτών που διανύουν τα πρώτα διστακτικά τους βήματα σ' αυτήν.
Πιστεύω πως το αποτελέσμα θα σας ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ Α. ΚΩΣΤΑΣ
€6.04 €2.11
(-65%)
Κερδίζετε €3.93
ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€19.80 €8.91
(-55%)
Κερδίζετε €10.89

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS