Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ

ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ

MCCARTHY CORMAC
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5143




Παρουσίαση

Ο "Ματωμένος μεσημβρινός" είναι ένα επικό μυθιστόρημα για τη βία και τη φαυλότητα που ακολούθησαν την κατάκτηση του Φαρ Ουέστ, το οποίο ανατρέπει όλες τις συμβάσεις των ουέστερν και της μυθολογίας της Άγριας Δύσης. Βασισμένο σε ιστορίες που συνέβησαν στα σύνορα Τέξας-Μεξικού το 1850, αναφέρεται στις περιπέτειες του Κιντ, ενός δεκατετράχρονου αγοριού το οποίο βρίσκεται να μεγαλώνει σε έναν εφιαλτικό κόσμο, όπου οι Ινδιάνοι δολοφονούνται μαζικά και όπου η αγορά των σκαλπ τους γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο επικερδής. Βίαιο και τρυφερό συνάμα, αντισυμβατικό και πολλές φορές προκλητικό, το βιβλίο του "Ματωμένος μεσημβρινός "θεωρείται από τους μεγαλύτερους κριτικούς του κόσμου ως το αριστούργημα του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο αναγνώστης προσκρούει κυριολεκτικά πάνω σε κάτι που ορθώνεται μπροστά του σαν πέτρινο μνημείο της απόλυτης αποκτήνωσης του ανθρώπινου είδους. Η βία γεμίζει τον κόσμο σε όλες τις πιθανές εκδοχές της: υπάρχουν δέντρα που από τα κλαδιά τους κρέμονται νεκρά μωρά, κάποιος από τους ήρωες φοράει στον λαιμό ένα περιδέραιο από τα κομμένα αφτιά των θυμάτων του, ένας άλλος έχει για γούρι μια μαραζωμένη ανθρώπινη καρδιά, ενώ τα στόματα των νεκρών είναι φραγμένα με τα γεννητικά τους όργανα.
[...] Ο Κόρμακ Μακ Κάρθυ είναι ένας λυρικός συγγραφέας που πετάει την ανθρώπινη ψυχή στη βραχώδη και δυσοίωνη επικράτεια της αμερικανικής υπαίθρου για να τη βασανίσει και να την εγκαταλείψει στην εσχατιά της απογύμνωσής της από την οποιαδήποτε παρηγορητική μεταφυσική. Είναι λακωνικός όπως ο Χεμινγκγουέι, έχει μια αποκαλυψιακή δύναμη υποβολής που ακινητοποιεί τον αναγνώστη και τα βίαια ποιητικά ξεσπάσματα ενός καταραμένου ποιητή που προφητεύει όλα τα δεινά του βάρβαρου πολιτισμού μας. Ενα πραγματικά αλησμόνητο μυθιστόρημα. (Γρήγορης Μπέκος, Το Βήμα, 29/5/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBLOOD MERIDIAN
ISBN139789600352467
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2011
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΡΤΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΚΑΡΘΙ ΚΟΡΜΑΚ
Κωδικός Πολιτείας2250-5143
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Orsalia kokla, antonis moros, tinoli00, agrigor

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aleksia, *gndpth*, NomK, Ddadda, sharpblad3, giovand, ΦΜ70, mbouzou, mpratsaki2, Aurelius84, litokanli, tinoli00, liamq123, Silverchild, sugahtankdesign, idoru2099, moutombo

Κριτικές για το προϊόν

[30/12/2019] Tzezas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ενα γουεστερν μυθιστορημα που αφησε εποχη στην Αμερικη.Ειναι ξεχωριστη εμπειρια να διαβαζει κανεις Μακαρθυ,δεν μοιαζει με κανεναν αλλο,οχι τοσο στα θεματα του(ειδικα στον "Μεσημβρινο" χρειαζεται να εχει ο αναγνωστης γερο στομαχι)οσο λογω του στυλ γραφης του.Κι εδω ειναι που η μεταφραση του Κορτω,ενα "στοιχημα" οπως ο ιδιος δηλωνει στο σημειωμα του,για μενα κανει κακο...Βαζει τους αμερικανους του 1850 να μιλανε σαν τον Τραμπακουλα του Χαρυ Κιν: -" τι καν'ς, α;" Κι αλλα τετοια λαθη ,οπως το να βριζουν τα θεια σαν ελληναραδες,που ακυρωνουν το ολο υφος του εργου.Οπως και ναχει,ειναι ενα βιβλιο που σου"μενει" για καιρο.
-2 αστερια λογω της κακης μεταφρασης.
[01/08/2015] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ατόφια, σκληρή, ωμή -όπως είναι- βία με φόντο τις αχανείς εκτάσεις της Άγριας Δύσης του 19ου αιώνα. Εκπληκτικό ανάγνωσμα που σε στοιχειώνει. Η σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας και κάπου εκεί αναγνωρίζουμε εν μέρει ή εν όλω τον εαυτό μας. Υπέροχη γραφή και α΄ξιος συνεχιστής της τεράστιας παράδοσης των Αμερικανών πεζογράφων.
[16/06/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με ιστορίες άκρατης βίας και ωμότητας, ο ΜακΚάρθυ κατορθώνει την άκρως ρεαλιστική περιγραφή της δολοφονικής κατακτητικής πορείας των Αμερικανών στα σύνορα του Μεξικού, στα μισά του 19ου αιώνα. Μαυρόψυχο μυθιστόρημα, το οποίο σε κερδίζει με την εξαιρετική λυρική του γλώσσα (γεγονός που προφανώς οφείλεται και στην έξοχη μετάφραση).
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΙΟΤΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
SCHNITZLER ARTHUR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
MOSSE CLAUDE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS