Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΕΛΤΗ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΕΛΤΗ

+
-
VARGAS-LLOSA MARIO (NOBEL 2010)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5164
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ιστορία ξεκινά στο Κογκό το 1903 και καταλήγει σε μια φυλακή του Λονδίνου, ένα πρωινό του 1916. Πρόκειται για την περιπέτεια της ζωής ενός θρύλου: του Ιρλανδού Ρότζερ Κέιζμεντ. Ήρωας και προδότης, ηθικός και ανήθικος, ο Κέιζμεντ ήταν ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους που κατήγγειλαν τη φρίκη της αποικιοκρατίας. Όσα είδε στα δύο ταξίδια του, στο Βελγικό Κογκό και στην Αμαζονία της Νότιας Αμερικής, σημάδεψαν τον Κέιζμεντ για πάντα, ωθώντας τον να αλλάξει πλεύση, στην περίπτωση αυτή πνευματική και πολιτική, με καταστροφικά αποτελέσματα. Έτσι, ήρθε αντιμέτωπος με την Αγγλία που θαύμαζε και στρατεύτηκε ενεργά στην υπόθεση του ιρλανδικού εθνικισμού. Όμως και στην προσωπική του ζωή ο Κέιζμεντ ήταν μια σύνθετη προσωπικότητα: η δημοσίευση αποσπασμάτων από ημερολόγια αμφίβολης γνησιότητας έφεραν στο φως σκανδαλώδεις σεξουαλικές περιπέτειες, οι οποίες προκάλεσαν την περιφρόνηση πολλών συμπατριωτών του. Ένα μείζον μυθιστόρημα του Μάριο Βάργκας Λιόσα, το πρώτο που έγραψε ο συγγραφέας μετά τη βράβευση του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, περιγράφει μια υπαρξιακή περιπέτεια, στην οποία το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής εμφανίζεται στην πιο καθαρή και, κατά συνέπεια, στην πιο βρόμικη μορφή του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Όταν ο Ρότζερ Κέιζμεντ συνεχάρη τον Τζόζεφ Κόνραντ για το κονγκολέζικο μυθιστόρημά του "Η καρδιά του σκότους", για την απίστευτη περιγραφή της φρίκης στο Κονγκό, ο Κόνραντ τον διέκοψε και του είπε: "Το όνομά σας θα έπρεπε να εμφανίζεται μαζί με το δικό μου στους συγγραφείς του βιβλίου, Κέιζμεντ".
Η περιπετειώδης ζωή του Κέιζμεντ, του Βρετανού προξένου που είχε προκαλέσει σάλο με τις επιτόπιες έρευνές του για τις βαρβαρότητες που επέβαλαν οι αποικιοκρατικές δυνάμεις στο Κονγκό και στον περουβιανό Αμαζόνιο, στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά πέθανε δι' απαγχονισμού ως Ιρλανδός επαναστάτης και εθνικός προδότης της Αγγλίας, είναι άξια μυθιστορηματικής αφήγησης. Η πένα του Μάριο Βάργκας Λιόσα έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, το πρώτο μετά το Νόμπελ (2010) στον Περουβιανό συγγραφέα, που δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. (ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΟΥΜΠΟΥΛΑ, ΕΘΝΟΣ, 10/10/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL SUENO DEL CELTA
ISBN139789600352962
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2011
Αριθμός σελίδων466
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΟΝΑΤΣΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΑΡΓΚΑΣ-ΓΙΟΣΑ (ΛΙΟΣΑ) ΜΑΡΙΟ
Κωδικός Πολιτείας2250-5164
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kkaravassilis

Κριτικές για το προϊόν

[11/12/2016] Marinos22.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η σπουδαιοτητα αυτου του εργου εχει να κανει με την ιστορια που μας περιγραφει ο συγγραφεας.Οι Αγγλοι πηγαν στην αφρικη και με καθρεπτακια και ποτα παραμυθιασαν τους ιθαγενεις και τους εβαλαν να υπογραψουν οτι θα τους εδιναν τεραστεις ποσοτητες καουτσουκ καθε μερα.Οι τιμωρειες,οι σκοτωμοι το αδιεξοδο των ιθαγενων.Ολα αυτα θα πρεπει να θυμισουν σε καποιους οτι και στην Ελλαδα αλλα και σε αλλες χωρες οι μεγαλες δυναμεις μας χρησιμοποιησαν,μας διελυσαν και εφτασαν την κατασταση στο σημειο που βρισκομαστε σημερα.Η ιστορια επαναλαμβανεται
[23/08/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Βιογραφικό μυθιστόρημα με πολύ λεπτομερή δουλειά στον χαρακτήρα του οποίου τη ζωή αφηγείται. Προσωπικά δεν το θεωρώ κάτι το συγκλονιστικό έχοντας διαβάσει καλύτερα έργα του Γιόσα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS