Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

+
-
SARAMAGO JOSE (NOBEL 1998)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5211
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένας βασιλιάς που έταξε να χτίσει ένα τεράστιο μοναστήρι σε μια μικρή κωμόπολη αν ο θεός του έδινε διάδοχο. Ήταν μια φορά κι έναν καιρό 50.000 εργάτες που εξαναγκάστηκαν να το χτίσουν. Ήταν ακόμα ένας κουλός στρατιώτης που αγάπησε μια γυναίκα η οποία έβλεπε αυτό που δεν μπορούσε να δει κανείς. Ήταν κι ένας ιερέας-εφευρέτης που ήθελε να πετάξει, αλλά πέθανε τρελός. Ήταν μια φορά κι έναν καιρό η Ιερά Εξέταση. Κι ήταν μια φορά κι έναν καιρό, στην Πορτογαλία του 18ου αιώνα...
Το "Χρονικό του μοναστηριού" θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα του Πορτογάλου νομπελίστα και επανεκδίδεται στα ελληνικά σε νέα μετάφραση, σύμφωνα με την επιθυμία του συγγραφέα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMEMORIAL DO CONVENTO
ISBN139789600353488
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων386
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΨΥΛΛΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΕπιμέλειαΠΑΝΟΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΡΑΜΑΓΚΟΥ ΖΟΖΕ
Κωδικός Πολιτείας2250-5211
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimmanol, Christos Kitsos, Νούφριος Χαράλαμπος

Κριτικές για το προϊόν

[04/07/2018] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το ύφος και η γλώσσα είναι χαρακτηριστική του Σαραμάγκου. Το ιστορικό πλαίσιο της ιστορίας είναι παρά πολύ ενδιαφέρον (συνιστάται να ψάξει κάποιος λίγο την ιστορία του βασιλιά Ιωάννη 5ου/Joao V, ο οποιος διατάζει την κατασκευή ενός μοναστηριού ως εκπλήρωση τάματος για την απόκτηση παιδιού μετά από τρία χρόνια άκαρπου γάμου), είναι η εποχή που ο χρυσός της Βραζιλίας εξασφάλιζε πλούτη στη βασιλική οικογένεια της ΠΟρτογαλίας, τους αυλικούς και την Καθολική Εκκλησία, καθώς ο βασιλιάς ήταν πολύ πιστός -αν και τα όργια στα μοναστήρια, στα οποία επιδιδόταν, δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Η ειρωνία του Σαραμάγκου είναι, επίσης, παρούσα. Πάντως, θεωρώ ότι θα μπορούσε να είχε περιγράψει την ιστορία σε πολύ λιγότερες σελίδες. Ο βερμπαλισμός του Σαραμάγκου με κούρασε, σε κάποια σημεία με το ζόρι το διάβαζα, αλλά ήθελα να το τελειώσω. Γενικώς, 3/5 κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος του ιστορικού πλαισίου και της ειρωνίας, αλλά κάποιοα θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει και βαρετό σε αρκετά σημεία του.
[11/12/2016] Marinos22.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ενα ευχαριστο εργο με χιουμορ.Απο τα καλυτερα του Σαραμαγκου.Το ταμα του βασιλια που με τη βια αναγκαζει 50000 ανδρες να φτιαξουν ενα μοναστηρι που ποτε δεν χρησιμοποιηθηκε.Αρκετες φιλοσοφικες σκεψεις πανω στη θρησκεια.Και ενας μεγαλος ερωτας.Πολυ καλο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
NORTHRUP CHRISTIANE
€39.19 €15.68
(-60%)
Κερδίζετε €23.51
ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
BURNS CHARLES
€20.38 €9.17
(-55%)
Κερδίζετε €11.21

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS