Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΙΣ ΓΗΝ ΧΑΝΑΑΝ

ΕΙΣ ΓΗΝ ΧΑΝΑΑΝ

BARRY SEBASTIAN
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5186




Παρουσίαση

Η Λίλι Μπιρ, η ηλικιωμένη αφηγήτρια του βιβλίου, με αφορμή το θάνατο του εγγονού της Μπιλ στον Πόλεμο του Κόλπου και τη συντριβή που της έχει προκαλέσει, αρχίζει, εν είδει ημερολογίου προσωπικής οδύνης, να ιστορεί τον μακρύ και ταραχώδη βίο της -με σκοπό, μόλις φτάσει στο σήμερα, να δώσει τέλος στη ζωή της. Ωστόσο, καθώς και η ίδια παγιδεύεται στο μίτο των αναμνήσεων, το ημερολόγιό της εξελίσσεται σε μια λεπταίσθητη μα συνταρακτική καταγραφή της πολύπαθης ιστορίας της Ιρλανδίας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, στα χρόνια που ο εμφύλιος σπάρασσε τη χώρα. Κόρη αξιωματικού του βρετανικού στέμματος, μια συγγένεια που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή της, η νεαρή Λίλι είχε καταφύγει στο Σικάγο με τον αρραβωνιαστικό της - μα η σκληρή της μοίρα την ακολούθησε, βυθίζοντάς την από πένθος σε προδοσία κι από έρωτα σε διάψευση. Μια εξαιρετική ψυχογραφία που συνδυάζει το πηγαίο συναίσθημα με μια διεισδυτική, νηφάλια ματιά στη σύγχρονη ιστορία, το "Εις γην Χαναάν" βρίσκει τον κορυφαίο στυλίστα του λόγου Σεμπάστιαν Μπάρυ στην καλύτερη στιγμή του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μέσα από ένα μακρύ χρονικό βίας και αναταραχών που συγκλόνισαν την πατρίδα της στην πολυπόθητη πορεία της προς την ανεξαρτησία, αλλά και προσωπικών δραμάτων, η αφηγήτρια βρίσκεται τελικά μετανάστρια στη γη Χαναάν, που δεν είναι άλλη από την Αμερική, στην οποία καταφεύγει κυνηγημένη με τον πρώτο της σύζυγο, τον Τατζ. Πρόκειται για έναν άντρα που έκανε το λάθος να δεχτεί να εργαστεί ως αστυνομικός της ιρλανδικής αστυνομίας που υπαγόταν στη Μεγάλη Βρετανία, με αποτέλεσμα να τον κυνηγούν για να τον δολοφονήσουν οι Ιρλανδοί αυτονομιστές. Τελικά, η Αμερική δεν αποδείχτηκε Γη της Επαγγελίας για τη Λίλι Μπιρ, μιας και το υπερατλαντικό ταξίδι δεν έσωσε τον Τατζ από τη δολοφονία. Αλλά και η συνέχεια της ζωής της ως μετανάστριας δεν υπήρξε η καλύτερη δυνατή. Αντίθετα, η αφηγήτρια μέσα από ένα χρονικό χαμών - του δεύτερου συζύγου, της επιστήθιας φίλης της και, τέλος, του αγαπημένου της εγγονού στον πόλεμο του Κόλπου -, ολομόναχη πλέον, αποκομμένη από κάθε τι προσωπικό, ζητά τη συγχώρεση του Θεού για την απόφασή της να αυτοκτονήσει. Ένα από τα βιβλία που πρέπει να διαβαστούν. (Ξ. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, Το Ποντίκι, 26/1/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςON CANAAN'S SIDE
ISBN139789600353709
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2011
Αριθμός σελίδων258
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΡΤΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΕπιμέλειαΠΗΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΡΙ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2250-5186
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, Kaffes

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Μενέλαος, emaria, nikosangelis, litokanli, theano, Kaffes

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS