Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά

+
-
PADURA LEONARDO
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5212
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Κούβα, 1977. Ο Ιβάν παλεύει να βγάλει τα προς το ζην και όποτε βρίσκει ευκαιρία περιπλανιέται στην αγαπημένη του παραλία, έξω από την Αβάνα. Εκεί γνωρίζει έναν παράξενο άνθρωπο που του διηγείται μια ιστορία: την ιστορία του Ραμόν Μερκαντέρ, του δολοφόνου του Τρότσκι, από τότε που, νεαρός κομμουνιστής, αγωνιζόταν στον Ισπανικό Εμφύλιο μέχρι την εποχή που βγαίνει από τις φυλακές του Μεξικού και καταφεύγει στη Μόσχα. Πώς όμως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να γνωρίζει πράγματα που μόνο κάποιος που ήταν παρών στα γεγονότα μπορεί να γνωρίζει; Με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, ο Λεονάρδο Παδούρα χτίζει μια ιστορία στην οποία συναντιούνται οι ζωές τριών ανθρώπων: του Τρότσκι, από τότε που φεύγει στην εξορία μέχρι τη στιγμή που δολοφονείται στο Κογιοακάν του Μεξικού, του Ραμόν Μερκαντέρ, που εκπαιδεύτηκε από τις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες για να δολοφονήσει τον Τρότσκι, και του νεαρού Κουβανού Ιβάν, που θα γίνει ο θεματοφύλακας αυτής της μυστικής και επικίνδυνης ιστορίας. Πάνω απ' όλα όμως, το βιβλίο είναι ένα ερωτηματικό γεμάτο θλίψη για τη μεγάλη ουτοπία του 20ού αιώνα -την ουτοπία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας- που όμως διαστρεβλώθηκε και χάθηκε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"[...] Ο Παδούρα δεν γράφει ιστορική μελέτη, αλλά μυθιστόρημα με στοιχεία θρίλερ. Μολονότι οι ήρωές του είναι υπαρκτά πρόσωπα, παρ' ότι αφηγείται πραγματικά επεισόδια αναφέροντας χρονολογίες, αρκετά από τα γεγονότα είναι επινοημένα. Το τονίζει ο ίδιος στο Σημείωμα του τέλους, όταν επιμένει πως η ιστορία του "έχει οργανωθεί σύμφωνα με τις ελευθερίες και τις απαιτήσεις της μυθοπλασίας". Στην πραγματικότητα ο συγγραφέας, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα στα τέλη του 20ού αιώνα, όταν η Κούβα υπέφερε τα πάνδεινα στη λεγόμενη "ειδική περίοδο", μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, έγραψε το μυθιστόρημά του για έναν σοβαρότατο λόγο: χρησιμοποίησε τη δολοφονία του Τρότσκι ως πρόσχημα. Ήθελε να μιλήσει για την άνοδο, την ακμή και την πτώση του κομμουνισμού και να πραγματευτεί "τη διαστροφή της ουτοπίας του 20ού αιώνα", όπως υπογραμμίζει, της "διαδικασίας στην οποία πολλοί επένδυσαν τις ελπίδες τους και τόσοι από μας έχουμε χάσει όνειρα, χρόνια, ακόμη και αίμα και ζωή". Ο Παδούρα δεν καταγγέλλει, ούτε μεμψιμοιρεί. Τον ήρωά του, τον φανατικό οπαδό του Στάλιν, τον αντιμετωπίζει με συμπόνια. Τον χαρακτηρίζει κι αυτόν θύμα του παράφρονος Γεωργιανού ο οποίος δεν σκότωσε μόνο εκατομμύρια συμπατριώτες του, μα αμαύρωσε και την εικόνα της πατρίδας του." (Από κείμενο του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 1-1-2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςΕL HOMBRE QUE AMABA A LOS PERROS
ISBN139789600353747
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων688
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΑΔΟΥΡΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟ
Κωδικός Πολιτείας2250-5212
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[23/02/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Είναι ένα βιβλίο ξεχωριστό από αυτά που διαβάζεις και δεν θέλεις να τελειώσει αν και ώρες ώρες σκέφτεσαι ότι θα μπορούσαν πολλές λεπτομέρειες να λείπουν. Ωστόσο λόγω της μεγάλης γλαφυρότατας , ίσως φλυαρίας ενίοτε, του συγγραφέα νομίζεις ότι βλέπεις ολοζώντανα όσα σου περιγράφει. Μετά τους αιρετικούς δεν με απογοήτευσε καθόλου. Μάλιστα έγινε η αφορμή να διαβάσω ένα εξίσου ενδιαφέρον βιβλίο, αν και σε άλλο μήκος κύματος από όλες τις απόψεις, το "Ο δεύτερος θάνατος του Ραμόν Μερκαντέρ" το οποίο και συστήνω επίσης, με την υποσημείωση όμως ότι είναι πολύ δυσκολότερο στην ανάγνωση.
[23/01/2023] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Παδούρα μάς παραδίδει ένα χορταστικό βιβλίο με κύριο μενού την ιστορία. Ο αναγνώστης ταξιδεύει στη Σοβιετική Ένωση του σταλινικού τρόμου, ακολουθεί τον Τρότσκι σε Τουρκία, Γαλλία, Νορβηγία και τελικά, στο Μεξικό, ενώ παρακολουθεί τα βήματα του Ραμόν Μερκαντέρ από τον Ισπανικό Εμφύλιο μέχρι τη δολοφονία του Τρότσκι. Παράλληλα, ο Παδούρα δεν παραλείπει να περιγράψει την Κούβα μετά τη δεκαετία του 1970, η οποία βυθίζεται στη φτώχεια και την καταπίεση του καθεστώτος του Κάστρο και να φτάνει στο ναδίρ στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990, όταν σχεδόν καταρρέει. Η πλοκή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, είναι εμφανής η έρευνα που έχει κάνει ο Παδούρα και πραγματικά, είναι ένα βιβλίο που σε κρατάει σε αγωνία. Ωστόσο, όπως οι περισσότεροι Λατινοαμερικανοί συγγραφείς, πέφτει κι αυτός στην παγίδα του βερμπαλισμού, με αποτέλεσμα, σε μερικά (αρκετά) σημεία, να χάνεται η σφριγηλότητα του κειμένου. Θα μπορούσε άνετα να είναι 400 σελ. αντί για 700 σελ. Άλλη αδυναμία είναι το γεγονός ότι ο Παδούρα πολλές φορές περιγράφει την ιστορία όχι μέσα από τις ιστορίες των ηρώων του, αλλά ως μια άλλη Wikipedia. Αυτό θα ήταν καλό για ένα ιστορικό βιβλίο, αλλά όχι για ένα λογοτεχνικό, αφού χάνει σε λογοτεχνικότητα - εκτός κι αν ήθελε να γράψει ένα λογοτεχνικό δοκίμιο, το οποίο, ωστόσο, δεν φαίνεται να συμβαίνει. Γενικότερα, ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο.
[06/07/2022] spstrouzas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Βιβλίο που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον απ'την αρχή ως το τέλος, έστω κι αν ο συγγραφέας προσπαθεί να φωτίσει την ανθρώπινη πλευρά ενός κατά συρροήν δολοφόνου, στο εγκληματικό παρελθόν του οποίου μόνο νυξεις κάνει...
[29/03/2021] elixat.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απολαυστικότατο. Ίσως με περισσότερο λεπτομερείς περιγραφές από ότι αντέχει ένας κοινός αναγνώστης, αξίζει όμως το ταξίδι.
[08/05/2016] ster.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είχαμε ένα άριστο μυθιστόρημα αν μπορούσε κανείς να υποχρεώσει το συγγραφέα να ξαναγράψει το ίδιο μυθιστόρημα με τον περιορισμό να μην ξεπεράσει τις 300 σελίδες. Η φλυαρία του δεν έχει όρια. Κλασσικό μειονέκτημα πολλών νοτιαμερικανών. Το βιβλίο είναι ένα κατηγορώ για τον Σταλινισμό. Αποδίδει πολύ καλά το κλίμα της εποχής και στον πυρήνα του έχει ποιότητα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ
STOKER BRAM
€18.00 €9.00
(-50%)
Κερδίζετε €9.00
ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ Α. ΚΩΣΤΑΣ
€6.04 €2.11
(-65%)
Κερδίζετε €3.93

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS