Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΣΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΤΑΖΟΙ // ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΕ ΕΝΤΕΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΠΑΣΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΤΑΖΟΙ

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΕ ΕΝΤΕΚΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

+
-
ΚΑΚΟΥΡΗ ΑΘΗΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5205
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε μια πόλη όπου το ρεύμα έχει κοπεί λόγω της πολυήμερης απεργίας της Εταιρείας Ηλεκτρισμού, μια παρέα ετερόκλητων ανθρώπων ξαναζεί το κλίμα της παλαιάς γειτονιάς. Χωρίς σύγχρονες πολυτέλειες, χωρίς τηλεόραση, ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή ασανσέρ, επιστρέφουν σε μια ατμόσφαιρα ρομαντική αλλά απρόβλεπτη, όπου συμβαίνουν διάφορα περίεργα και μυστηριώδη, κατανοητά ή ακατανόητα. Ένα δαχτυλίδι εξαφανίζεται, μια παντρεμένη φλερτάρει με έναν άγνωστο, μιά γυναίκα επιτίθεται με το αυτοκίνητό της σε έναν ανυποψίαστο γιατρό, ένας άντρας βγαίνει εκτός εαυτού, ένα ζευγάρι παπουτσιών διαταράσσει την καθημερινότητα ενός ζευγαριού ανθρώπων, μια γυναίκα διχοτομείται, ένας ερασιτέχνης αστροφυσικός γίνεται θύμα ενός "κόκκινου γίγαντα", και άλλα πολλά παράξενα, τραγικά και κωμικά από το παρελθόν ή το μέλλον, που συναρπάζουν τα μέλη της παρέας και τα καθηλώνουν υπό το φως των κεριών. Όταν όμως κάποια στιγμή η απεργία τελειώνει, η ζωή τους θα έχει αλλάξει για πάντα, και όταν η τάξη αποκατασταθεί, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δύο είδη ανθρώπων υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, σύμφωνα με μία διασκεδαστική θεωρία που θα βρείτε στο βιβλίο: οι πασαδόροι και οι βαστάζοι. Οι πρώτοι "περνούν μια ζωή να πασάρουν τις υποχρεώσεις τους στους άλλους", ενώ οι δεύτεροι μια ζωή "να τις δέχονται υπομονετικά στους ώμους τους". "Επρόκειτο για το αστείο ενός φίλου" μου αποκάλυψε η συγγραφέας εξηγώντας μου πώς, εμπνευσμένη από τα "Παραμύθια της Χαλιμάς", "έδεσε" σ' ένα μυθιστόρημα έντεκα παράταιρες ιστορίες, αλλά απολύτως αντιπροσωπευτικές του έργου της. ... Η ιδέα που συνδέει τις διαφορετικές (θεματικά και υφολογικά) ιστορίες του βιβλίου είναι η ανάγκη μας να λέμε και να ακούμε ιστορίες. "Η απεργία της Εταιρείας Ηλεκτρισμού κράτησε εβδομήντα δύο μέρες" μαθαίνουμε στην πρώτη κιόλας γραμμή του βιβλίου. Η ζωή των ηρώων εκείνο το καλοκαίρι πήρε για λίγο μια άλλη τροπή αναγκαστικά. Μία μεγάλη και ετερόκλητη παρέα μαζεύεται κάθε βράδυ στην πλακόστρωτη αυλή της κυρίας Φλώρας, που τη λούζει μόνο το φως του φεγγαριού και την αρωματίζουν οι γαρδένιες, και με τη σειρά του ο καθένας αφηγείται από μία ιστορία. "Το συζητάνε το κάθε διήγημα λιγάκι οι ήρωες ούτως ώστε να μπαίνει με άνεση ο αναγνώστης στην επόμενη ιστορία. Αυτή η μακρύτατη απεργία της ΔΕΗ υπήρχε ανέκαθεν στη μνήμη μου" είπε η Αθηνά Κακούρη, πράγμα που τη βοήθησε να φτιάξει αυτό το κομπολόι με τις "πολλές χρωματιστές πετρούλες", όπως ονομάζει τις ιστορίες της. " Έπειτα, θυμηθείτε τον Βοκάκιο, τι κάνανε αυτοί τότε για να ξεχάσουν την πανώλη; Έλεγαν ιστορίες!" συνέχισε εξιστορώντας μου τη ζωτική δύναμη της παρέας στα δύσκολα. "Μέσα στον πόλεμο, δώδεκα χρονών εγώ τότε, βρεθήκαμε με την οικογένειά μου περίπου σαν πρόσφυγες στην Αθήνα. Η Πάτρα είχε βομβαρδιστεί και δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω, καθώς οι Ιταλοί κυνηγούσαν τον πατέρα μου. Στην Κατοχή όμως, η πολυκατοικία στην οποία μέναμε, όλη η γειτονιά, έγινε μια παρέα και ο ένας έδινε μια χείρα βοηθείας στον άλλο - σήμερα αμφιβάλλω αν ξέρουμε ποιος μένει δίπλα μας. Γινόμαστε παρέες τη δύσκολη στιγμή. Τείνουμε να δημιουργούμε συσπειρώσεις και αλληλεγγύη. Εκείνο που δείχνει περισσότερο το ζωντανό κύτταρο μιας κοινωνίας είναι τι μπορούμε να πετύχουμε ας πούμε πέντε άτομα μαζί, μια παρέα".(Από κείμενο του ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΕΚΟΥ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 15/1/2012)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600353761
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας2250-5205
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[16/01/2019] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πρόκειται στην ουσία για μια συλλογή από διηγήματα, που έχουν ενσωματωθεί σε ένα μυθιστόρημα.Προσωπικά, η ιδέα γενικά δεν μου άρεσε τόσο πολύ.Σε κάθε περίπτωση, όμως η γραφή της εν λόγω συγγραφέως είναι πάντα εξαιρετική.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΒΑΡΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
€10.90 €5.45
(-50%)
Κερδίζετε €5.45
ΜΑΡΚΟΣ, Ο ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€15.90 €5.56
(-65%)
Κερδίζετε €10.34

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS