Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

+
-
ΜΗΤΣΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5221
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ένας νέος άντρας εγκαταλείπει τον τόπο του για να υπηρετήσει στο στρατό. Είναι όμορφος και αφελής. Βιώνει την πραγματικότητα με τρόπο ποιητικό. Θα βρεθεί στην Τουρκία, στη Μέση Ανατολή και στην Ιταλία. Στις ξένες χώρες γνωρίζει τη φρίκη του πολέμου αλλά και τον παράφορο έρωτα, την άλλη ζωή. Όμως αυτός δεν μένει εκεί. Θέλει να γυρίσει πίσω, στην πατρίδα. Όταν μετά από χρόνια επιστρέφει στην Ελλάδα, οι άνθρωποι έχουν αλλάξει και ο παλιός κόσμος του έχει χαθεί. Δεν τον αναγνωρίζουν όπως τον ήξεραν. Δεν του επιτρέπουν να ζει με τον δικό του τρόπο. Είναι πλέον ένας ξένος. Υποχρεωμένος να ενταχθεί ή να εξοντωθεί. Για να μη χάσει τον εαυτό του, αποφασίζει να εκδικηθεί. Και μεταμορφώνεται στον "κίτρινο στρατιώτη". Σε έναν άγριο και αλλόκοτο τιμωρό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Ανδρέας Μήτσου συνεχίζει με συνέπεια να αναπτύσσει ένα κειμενικό σύμπαν διαρθρωμένο σε γεγονότα που παραβιάζουν την αντικειμενική πραγματικότητα, τη γενικώς αποδεκτή λογική και την ισχύουσα φυσική τάξη των πραγμάτων, και ελέγχονται από την ανθρώπινη δυναμική που φαίνεται να εκδηλώνεται σε απόλυτη έννοια καθ' υπέρβαση όλων των συμβατικών ορίων [...] (Άλκηστη Σουλογιάννη, bookpress.gr, 29/4/2012)

Ο Μήτσου σε αυτό το μυθιστόρημα πετυχαίνει πολλά, αποφεύγοντας κυρίως επιδέξια τις παγίδες μιας υπερφορτωμένης λογοτεχνικά ιστορικής περιόδου, χάρη στη λογοτεχνική του ικανότητα. Η αθώα αλλά ταυτόχρονα και πανίσχυρη ιδέα της ομορφιάς, ανατρεπτική και τρομακτική συγχρόνως, έρχεται σε αντιπαράθεση με την αναίρεσή της: την ασχήμια, τη βλακεία, την ανείπωτη σκληρότητα - ιστορική, πολιτική, κοινωνική και εν τέλει πολιτισμική. Και από τις δυο πλευρές στην ουσία η σύγκρουση γίνεται με όρους σκληρότητας. (Ξενοφών Μπορυντζάκης, Το Ποντίκι, 12/7/2012)

Περιεχόμενα

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
"Αδυναμία έξεως"
Πρώτη γνωριμία με το θάνατο
Στην Τουρκία
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ο πόλεμος
Η Τζαμίλα: ένας έρωτας υπερβολικός
Στην Ιταλία
Στην Αίγυπτο ξανά
Η ζωή δεν είναι για δειλούς
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
Η επιστροφή
Ο αρραβώνας
ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ
Απολογία - συγγνώμη
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789600354263
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2012
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2250-5221
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsost, kanstan, martio83

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
GILCHRIST CHERRY
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS