Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΕΛΜΑΝ: F (ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ /ΣΕΙΡΑ)

F

+
-
KEHLMANN DANIEL
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5362
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-30%)
Κερδίζετε €5.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

8 Αυγούστου του 2008, μια αποπνικτικά ζεστή μέρα στις παραμονές της οικονομικής κρίσης. Ο Μάρτιν Φρίντλαντ, ένας καθολικός ιερέας που μάταια προσπαθεί να πιστέψει στον Θεό, συναντιέται με τον ετεροθαλή αδερφό του Έρικ για φαγητό, έναν καταχρεωμένο σύμβουλο επενδύσεων που φοβάται ότι από στιγμή σε στιγμή θα καταλήξει στη φυλακή τα ψυχοφάρμακα όχι μόνο δεν τον βοηθούν, αλλά του προκαλούν τέτοιες παραισθήσεις που τον κάνουν να χάνει την επαφή του με την πραγματικότητα. Κάτι σκιές τον προειδοποιούν για κάτι τρομερό, φαίνεται όμως η προειδοποίηση έπρεπε να απευθύνεται στον δίδυμο αδερφό του, τον Ιβάν, έμπορο τέχνης και εστέτ.
Το F αφηγείται την ιστορία τριών απατεώνων αδερφών, υποκριτών και παραχαρακτών, και την ιστορία του πατέρα τους. Όλοι τους έχουν θεμελιώσει τη ζωή τους στην απάτη, όμως μια τυχαία στιγμή μπορεί να αποβεί μοιραία για τους ίδιους και τους γύρω τους.
Το νέο μυθιστόρημα του Ντάνιελ Κέλμαν είναι ένα αριστοτεχνικά χτισμένο παιχνίδι σχετικά με τη αλήθεια και την ψευδαίσθηση, την οικογένεια, την απάτη και τη δύναμη της λογοτεχνίας, που παρέμεινε για εβδομάδες στις πρώτες θέσεις των ευπώλητων της γερμανικής βιβλιαγοράς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαβάσει κανείς τον μυστηριώδη τίτλο "F" [...] Το F είναι κατ' αρχήν το πρώτο γράμμα της οικογένειας που πρωταγωνιστεί στο μυθιστόρημα (Φρίντλαντ) αλλά και ενός αριθμού θεμάτων και μοτίβων που επανέρχονται καθ' όλη τη διάρκεια του μυθιστορήματος τόσο στη ζωή όσο και στη σκέψη των μελών της εν λόγω οικογένειας. Το γράμμα F παραπέμπει και στην οικογένεια -Familie- ενός εγκιβωτισμένου μυθιστορήματος με τον ίδιο τίτλο, το οποίο υπογράφει ο Άρτουρ Φρίντλαντ, ο συγγραφέας και "αντι-πάτερ" φαμίλιας, ο οποίος παραμένει συστηματικά στο παρασκήνιο, και παρεμβαίνει μόνο σε κρίσιμες στιγμές - όταν εκείνος κρίνει απαραίτητο να εμφανιστεί. F, επίσης, είναι και το αρχικό του ονόματος ενός μυθιστορηματικού χαρακτήρα του Άρτουρ Φρίντλαντ, ο οποίος μετατοπίζει την ευθύνη για την ύπαρξή του στον αναγνώστη. Το μυθιστόρημα στο οποίο πρωταγωνιστεί ο F γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, αλλά ακολουθεί ένα "κύμα αυτοκτονιών" - όποιος το διαβάζει έχει μοιραίο τέλος. Ένα ακόμα από τα παιχνίδια και τους αντικατοπτρισμούς που εισάγει ο συγγραφέας ο οποίος σε σημεία ερευνά την υλική υπόσταση των ηρώων του, τη δύναμη του τυχαίου, αλλά και τις απρόβλεπτες συνέπειες κάθε απόφασης και κίνησης. Το γράμμα F, επίσης, είναι το πρώτο γράμμα του αγγλικού Fate (πεπρωμένο), του Fake (πλαστό) και του Freedom (ελευθερία).
Γύρω από αυτό το τρίπτυχο περιφέρονται οι ήρωες του Κέλμαν, μεταθέτοντας ακατάπαυστα τα διλήμματά τους, και βρίσκοντας παρηγοριά ο καθένας στον δικό του μικρόκοσμο, έναν μικρόκοσμος ο οποίος, κατά παράδοξο τρόπο, παρουσιάζεται διάτρητος, και ενίοτε "επικοινωνεί" με μια μυστήρια, ακατάληπτη τάξη πραγμάτων. (Από κείμενο της Αργυρώς μαντόγλου, στην BookPress.gr, 27/1/2014)

Περιεχόμενα

Ο μέγας Λίντεμαν
Η ζωή των αγίων
Οικογένεια
Μπίζνες
Περί ομορφιάς
Οι εποχές του χρόνου
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςF
ISBN139789600356564
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΣΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΛΑΓΟΥΔΑΚΟΥ ΓΙΩΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΕΛΜΑΝ ΝΤΑΝΙΕΛ
Κωδικός Πολιτείας2250-5362
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Christos Kitsos, tinoli00

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΡΟΜΠΕΤΑ
KAY JACKIE
€17.25 €6.04
(-65%)
Κερδίζετε €11.21
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS