Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΡΙ ΦΩΤΙΣΕΩΣ ( ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ / ΣΕΙΡΑ )

ΠΕΡΙ ΦΩΤΙΣΕΩΣ

+
-
SARAMAGO JOSE (NOBEL 1998)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4295
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε κάποια χώρα γίνονται εκλογές. Η καταμέτρηση των ψήφων στην πρωτεύουσα αναδεικνύει πρώτη δύναμη το λευκό με ποσοστό περίπου 70%. Οι εκλογές επαναλαμβάνονται την επόμενη Κυριακή και το λευκό ξεπερνά το 80%. Μπροστά στο διαφαινόμενο κενό εξουσίας, τα δύο μεγάλα κόμματα, ο κρατικός μηχανισμός και οι δημόσιες υπηρεσίες εγκαταλείπουν την πόλη, καταστρώνοντας αστυνομικά σχέδια για να ανακαλύψουν τον υποκινητή. Μια έκπληξη όμως περιμένει τους κρατούντες: ο πληθυσμός της πόλης αφυπνίζεται, «φωτίζεται», και ανακαλύπτει από την αρχή τις αξίες της αλληλεγγύης, της προσωπικής ευθύνης, της αλληλοβοήθειας. Το Κράτος όμως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη.
Ένα απαισιόδοξο βιβλίο; «Δεν είμαι εγώ απαισιόδοξος. Είναι ο κόσμος απαίσιος», είχε δηλώσει ο Ζοζέ Σαραμάγκου, όταν κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα αυτό, που κινείται στον αντίποδα του "Περί τυφλότητος" και γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο. (Από την παρουσιάση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο του Σαραμάγκου αποτελεί έναν στοχασμό πάνω στα όρια της φθαρμένης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, που με αυταρχικές μεθόδους επιδιώκει πάντα να εξαερώσει τις λαϊκές αντιδράσεις. Παράλληλα, θα μπορούσε να θεωρηθεί -μολονότι παλιότερα γραμμένο- και ως ένα λογοτεχνικό σχόλιο πάνω στις σύγχρονες ριζοσπαστικές ιδέες υπεράσπισης της ανάδυσης του πλήθους και κριτικής των σχέσεων των εξουσιαστικών μηχανισμών με το άτομο, έτσι όπως έχουν εκφραστεί σε εμβληματικά έργα στοχαστών όπως ο Νέγκρι και ο Χάρντ. (Κώστας Καραβίδας, περιοδικό ΜΟΝΟ, 24/4/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςENSAIO SOBRE A LUCIDEZ
ISBN139789600356700
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων376
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΨΥΛΛΙΑ ΑΘΗΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΡΑΜΑΓΚΟΥ ΖΟΖΕ
Κωδικός Πολιτείας2250-4295
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[02/05/2021] ZEIN.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ενα υπέροχο μυθιστόρημα, πολύ κουραστικό στην ανάγνωση λόγω της έκδοσης. Δεν ξεχωρίζονται οι διάλογοι και παράγραφοι.
[16/08/2019] ELPAP1981.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Με το γνωστό ύφος γραφής του, ο Ζοζε Σαραμάγκου, περιγράφει την λειτουργία του κυβερνητικού συστήματος.Ένα βιβλίο για τον τρόπο λειτουργίας των κυβερνήσεων, ο οποίος επωφελείται της "τυφλότητας" των πολιτών του. Σαφέστατα τα μηνύματα περί της αναλωσιμότητας όλων των πολιτών και των υπαλλήλων που το υπηρετούν, καθώς και η καταδίκη τους και εξαφάνισή τους,παντοιοτρόπως κεκαλυμμένη με την αξία των συμβόλων του έθνους, "ντυμένη" με φόρους τιμής ως αναγνώριση της προσφοράς τους προς εξαπάτηση της κοινής γνώμης για να διατηρείται η μάζα ατάραχη μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττονται.Εν τέλει, το βιβλίο δεν αναφέρεται -κατά την προσωπική μου κρίση- στην φώτιση των πολιτών να ανατρέψουν το πολιτικό κατεστημένο, καθώς δεν διαφαίνεται πολιτική κρίση αντίστοιχου βαθμού που να αιτιολογεί την μαζική κίνηση λευκής ψήφου, αλλά στην τυφλότητα των πολιτών που δεν συνειδητοποιούν μέχρι τέλους πώς λειτουργεί το ίδιο πολιτικό σύστημα. Θα πρέπει ο αναγνώστης να διαβάσει προγενέστερα το Περί Τυφλότητας, καθώς η ιστορία του περιέχεται στο Περί Φωτίσεως, με πρόσωπα-πρωταγωνιστές και άλλα στοιχεία επίσης. Από το βιβλίο: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΩΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ..."
[30/04/2017] antigone ignatiadou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο Σαραμάγκου περιγράφει με ωμή ειλικρίνεια τη σαθρότητα του πολιτικού συστήματος και μιας Κυβέρνησης που συνθλίβει όποιον βρεθεί απέναντί της. Υπέροχα ευφάνταστο μυθιστόρημα που επιβάλλεται να διαβαστεί από όλους.
[11/12/2016] Marinos22.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μακαρι ολοι να μπορουσαν να διαβασουν το βιβλιο αυτο μηπως και καποια στιγμη ερθει η φωτιση.Το συστημα ειμαστε εμεις που μας χρησιμοποιουν και τους αφηνουμε να παιζουν παιχνιδια στις πλατες μας.Στο τελος την πληρωνει παντα αυτος που δεν φταιει,οπως εδω η πρωταγωνιστρια.Μονο η ολικη φωτιση μπορει να μας σωσει.
[25/03/2014] modiangel.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
«Δεν είμαι εγώ απαισιόδοξος. Είναι ο κόσμος απαίσιος», σε αυτή την φράση περικλείεται όλο το βιβλίο. Η μεγάλη μάχη της αλήθειας και της αφύπνισης κόντρα στο διεφθαρμένο σύστημα το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα ισχυρό. Σας θυμίζει λίγο αυτό που ζούμε σήμερα;

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΡΥΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
KADARE ISMAIL
€11.66 €4.66
(-60%)
Κερδίζετε €7.00
GENTLEMAN
ROETZEL BERNHARD
€50.00 €22.50
(-55%)
Κερδίζετε €27.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS