Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΑΛΚΟΝΕΡ

ΦΑΛΚΟΝΕΡ

+
-
CHEEVER JOHN
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5395
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Ιεζεκιήλ Φάραγκατ, καθηγητής πανεπιστημίου και ηρωινομανής εθισμένος στη μεθαδόνη, φυλακίζεται στο σωφρονιστικό ίδρυμα Φάλκονερ για το φόνο του αδελφού του. Κλεισμένος σε ένα άθλιο κελί, γίνεται καθημερινά μάρτυρας των θηριωδιών των δεσμοφυλάκων και των συγκρατουμένων του και νιώθει ζωντανός-νεκρός.
Ο νους του όμως εξακολουθεί να ταξιδεύει ελεύθερος. Και καθώς επανέρχονται σαρωτικά οι μνήμες της τραυματικής παιδικής ηλικίας του και του ταραγμένου του γάμου, ο Φάραγκατ πασχίζει να επιβιώσει και να διατηρήσει την ανθρωπιά του μέσα στην ανελέητη βαρβαρότητα της φυλακής.
Το περίφημο μυθιστόρημα του Τζον Τσίβερ, ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, σε νέα μετάφραση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Για να γράψεις πειστικά για τη ζωή στη φυλακή, θα πρέπει, κάποια στιγμή της ζωής σου, να υπήρξες έγκλειστος. Οι λογοτέχνες, βέβαια, είναι νομοταγείς και κόσμιοι χαρακτήρες, οπότε μάταιος ο κόπος. Από την άλλη, ένας φυλακισμένος, σπανίως να εκδηλώσει λογοτεχνικές αρετές για να καταγράψει την εμπειρία του, γιατί αν έγραφε, κατά κανόνα δεν θα ήταν παραβατικός. Αυτή η δυσαρμονία που προκύπτει, αυτό το προβληματικό δίπολο ανάμεσα σε "φυλακή" και "λογοτεχνία", λύνεται μόνο αν σε λένε Τζον Τσίβερ. [...]
Το Φάλκονερ θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της αμερικάνικης λογοτεχνίας του 20ου αιώνα, ενώ ο Σολ Μπέλοου σχολίασε σχετικά: "Σκληρό, κομψό, αγνό. Αναντικατάστατο για κάποιον που ειλικρινά επιθυμεί να κατανοήσει τι συμβαίνει στις ψυχές των ανθρώπων στην Αμερική". Το Φάλκονερ του Τσίβερ, που ανήκει στη λογοτεχνική κατηγορία των βιβλίων του βρόμικου ρεαλισμού, είναι ένα βαθιά βιωματικό βιβλίο. Ο Τσίβερ έζησε έγκλειστος σε Κέντρο αποκατάστασης για το αλκοόλ, είχε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα με τη σύζυγό του, έναν ταραχώδη γάμο, η σχέση με τον αδελφό του ήταν καθοριστική για τη ζωή του (ο βιογράφος του, Μπλέικ Μπέιλι, άφησε υπαινιγμούς ακόμη και για αιμομικτική σχέση), ενώ πάλευε, όπως και ο Φάραγκατ του βιβλίου, να ξεπεράσει την ομοφυλοφιλία του. Πέρα από όλα αυτά όμως, το Φάλκονερ, αντιπροσωπεύει και εκφράζει τον εγκλεισμό της ζωής, τη φυλακή της ψυχής και του σώματος, και στο τέλος γίνεται σύμβολο ελευθερίας όλων των τυραννισμένων ψυχών που στενάζουν κάτω από την πατούσα του δεσμοφύλακά τους. (Από το κείμενο του Παναγιώτη Γούτα στο BookPress.gr, 25/11/2015)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFALCONER
ISBN139789600357202
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2014
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΛΑΕΙΡΑ
ΕπιμέλειαΠΗΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΣΙΒΕΡ ΤΖΟΝ
Κωδικός Πολιτείας2250-5395
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος

Κριτικές για το προϊόν

[25/02/2016] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο Φάραγκατ φυλακίζεται στο σωφρονιστικό ίδρυμα Φάλκονερ, καταδικασμένος για τον φόνο του αδερφού του. Αρχικά στέκεται απαθής παρατηρητής της πεζής και φορές απάνθρωπης καθημερινότητας, έπειτα όμως το πνεύμα του συνέρχεται και εξεγείρεται. Με μια στροφή προς τα έσω, μέσα από μια σειρά αναμνήσεων της δυσλειτουργικής του οικογένειας, της αλλόκοτης σχέσης με τον αδερφό του και της άπιστης συζύγου του, ο Φάραγκατ αναλύει την ψυχοσύνθεσή του, τη διαφυγή του στην ηρωίνη, τον εθισμό στη μεθαδόνη σαν αναφαίρετο καθολικό δικαίωμα, την προσπάθεια του να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του -ακόμη και την αγάπη μεταξύ των κρατουμένων. Το δεύτερο μισό επικεντρώνεται σε ιστορίες από την φυλακή, μειώνοντας κάπως τον ρυθμό. Η ελευθερία του πνεύματος νικά τη φυλακή της σάρκας. Ο Φάραγκατ -alter ego τρόπον τινά του Τσήβερ- πολεμά τους προσωπικούς του δαίμονες καταλήγοντας στην αιώνια αναζήτηση, τον παντοτινό αυτοσκοπό: την ευτυχία.
[18/01/2016] raton.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πραγματι Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο.Για οσους σκαβουν την ψυχη τους,κ το σωμα τους κ το σωμα τους,θα το λατρεψουν... πανεμορφη ασχημια.Ο ακριβης ορος αποδιδεται απο την μεταφραστρια Ιλαειρα Διονυσοπουλου στο εισαγωγικο σημειωμα "...με την απαραμιλλη ικανοτητα του να διαχεει στη σκοτεινη του αφηγηση το φως της ελπιδας". Για οσους πιστευουν πως το φως βρισκεται στην ακρη του τουνελ κ οτι δεν ειναι μια μονιμη ψυχαναγκαστικη επιλογη που εμμονικα επιβαλλεται οδηγωντας σε χειροτερα αδιεξοδα κ σκοταδια το ατομο.Συνανταται κ στους δυο βασικους ιδεολογικους πυλωνες,σχετιζεται αμεσα με τον τροπο παραγωγης του πλουτου κ τη σταση του ιδιου του ατομου μεσα στην κοινωνια. Μια κριτικη ματια στην Αμερικανικη κοινωνια,τις δομες της,οικογενεια,σχεσεις,κρατος,εξουσια. Κατι αντιστοιχο εχω διαβασει απ'τον Τζοναθαν Φρανζεν αλλα πολυ πιο "ελαφρα" ειπωμενο.Ο Τσιβερ δεν χαριζεται.Ουτε στον ιδιο του τον εαυτο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS