Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ

Η ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ

RONCAGLIOLO SANTIAGO
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5473




Παρουσίαση

Λίμα, Περού, 1978. Ολόκληρη η χώρα, γεμάτη ελπίδα και με κομμένη την ανάσα, καρφωμένη μπροστά σε μια οθόνη, παρακολουθεί την εθνική της ομάδα στους αγώνες του Μουντιάλ, στα γήπεδα της Αργεντινής.
Πίσω όμως από το πανηγύρι του ποδοσφαίρου, στους έρημους δρόμους της πόλης, διαδραματίζεται μια σκοτεινή ιστορία που αρχίζει όταν ένας άντρας, με ένα παράξενο σακίδιο στα χέρια, καταδιώκεται και δολοφονείται σε μια φτωχογειτονιά της περουβιάνικης πρωτεύουσας.
Ο εισαγγελέας Φέλιξ Τσακαλτάνα, γνωστός μας από το μυθιστόρημα του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο Κόκκινος Απρίλης, εμφανίζεται ξανά, αλλά αυτή τη φορά πολύ πιο νέος, μόλις έχει διοριστεί για πρώτη φορά στο αρχειοφυλακείο του Δικαστικού Μεγάρου της Λίμα.
Άθελά του, και χωρίς να το συνειδητοποιεί, ο Τσακαλτάνα μπλέκεται σιγά σιγά σε μια επικίνδυνη αναζήτηση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια από τις πιο άγριες και απάνθρωπες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Λατινικής Αμερικής και των δικτατοριών που σημάδεψαν αυτές τις χώρες τη δεκαετία του 1970. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Περού - Σκοτία
Περού - Ολλανδία
Περού - Ιράν
Περού - Βραζιλία
Περού - Πολωνία
Περού - Αργεντινή
Αργεντινή - Ολλανδία
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA PENA MAXIMA
ISBN139789600359084
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράNOIR
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2015
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΝΚΑΛΙΟΛΟ ΣΑΝΤΙΑΓΟ
Κωδικός Πολιτείας2250-5473
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, Μενέλαος

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

piuomo, mitsost, Μενέλαος, jasons, Κωνσταντίνος Δουτσίνης

Κριτικές για το προϊόν

[02/07/2019] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Κατ' αρχάς, είναι πολύ ενδιαφέρον το πλαίσιο της ιστορίας, δλδ το Μουντιάλ του 1978 στην Αργεντινή. Αμέσως τίθεται ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο (πρώτο παιχνίδι του Περού απέναντι στη Σκότια μέχρι και τον τελικό μεταξύ Αργεντινής και Ολλανδίας), οπότε ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί μέσα σε σε αυτές τις 2 εβδομάδες. Ενδιαφέρουσα πλοκή, εν μέρει ανατρεπτικό φινάλε, λίγα κενά, ένα ευχάριστο ανάγνωσμα με την όποια φλυαρία έχουν τα βιβλία αυτού του είδους για να γεμίσουν κάποιες σελίδες παραπάνω - αλλά χωρίς να κουράζει υπερβολικά. Ο βασικός πρωταγωνιστής σε αρκετές περιπτώσεις παορυσιάζεται ως καρικατούρα, αλλά, καθ[ώς η ιστορία προχωρά, αυτό μετριάζεται και γίνεται πιο αληθινός (από ανθρωπάκι γίνεται άνθρωπος). Όποιος ενδιαφέρεται για την ιστορία της Λατινικής Αμερικής στη δεκαετία του 1970, τα διάφορα καθεστώτα, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των γειτονικών λαών, κι επιθυμεί και μια δόση ποδοσφαίρου ως σάουντρακ, να το προτιμήσει. Αφορμή για να διαβάσει κανείς και άλλα έργα του συγγραφέα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€31.35 €14.11
(-55%)
Κερδίζετε €17.24
Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS