Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Το βιβλίο της βροχής

+
-
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5497
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αθήνα, 2009. Κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης μέρας, ξεσπά ξαφνικά μια από τις πιο άγριες καταιγίδες στην ιστορία της πόλης, αιφνιδιάζοντας τους ήρωες του βιβλίου, οι οποίοι συνδέονται με ποικίλους τρόπους μεταξύ τους. Χαρακτήρες διαφορετικοί, με ισχυρά κίνητρα και επιθυμίες, βιώνουν, ο καθένας με τη δική του ιδιοσυγκρασία, την καταλυτική επίδραση της μπόρας. Η βροχή επεμβαίνει έντονα και καθοριστικά στη ζωή τους. Ανατρέπει τα σχέδιά τους, εκτρέπει τον ρου της κάθε ιστορίας και αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και απωθημένα, οδηγώντας στην εξιλέωση ή στην κάθαρση. Αλληλεπιδρώντας, το φυσικό φαινόμενο και ο άνθρωπος ανασυστήνουν τη μοίρα της ημέρας, της ώρας, της στιγμής.
Ένα πάντως είναι το σίγουρο. Όταν η καταιγίδα πλέον τελειώνει και ο ουρανός γίνεται πάλι καθαρός, κανένας από τους ήρωες δεν είναι εκείνος που ήταν πριν πέσει η πρώτη σταγόνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΙΝ
Μυρτώ
Τζιμ, Νταράν
Τάσος
Χαρά
Νίκος
Ηλίας, Ναυσικά
Άρης
Αθηνά, Βασιλείου
Η γυναίκα
Ελένη
Ιόλη
Με μια ανάσα
Καταιγίδα
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Τζιμ, Μυρτώ, Αλέκος
Νταράν
Τάσος
Χαρά
Νίκος
Ηλίας
Η γυναίκα
Αθηνά, Βασιλείου
Άρης
Ελένη
Ιόλη
ΜΕΤΑ
Μυρτώ, Ελένη
Τζιμ
Χαρά, Τάσος
Νίκος
Ηλίας, Ναυσικά
Νταράν, Ερντέμ
Βασιλείου
Άρης, Αθηνά, γυναίκα
Ιόλης, Θέμης
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789600359442
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2015
Αριθμός σελίδων290
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΑΛΕΥΡΑ ΕΥΑ
Κωδικός Πολιτείας2250-5497
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

evacraft, katerina b, alf, ΣΤΕΛΛΑ Π, paola624, idoru2099

Κριτικές για το προϊόν

[06/12/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η βασική ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι η βροχή, η οποία οδηγεί τους ήρωες στην αναμέτρηση με τα πάθη τους, τα λάθη τους, τον έρωτα και τη μοναξιά, ανατρέπει τον ψυχισμό τους, τους φέρνει αντιμέτωπους με τον εσωτερικό τους κόσμο και τους οδηγεί στην αυτογνωσία ("ύστερα από τρεις ώρες και μερικά λεπτά, η πόλη εμφανίζεται ξανά, φωτεινή κι αλληγορική, μαγική και μυστική, διαβολική κι εξαγνισμένη").
Η βροχή, λοιπόν, αυτό το νερό το μνησίκακο, το βίαιο, το ερωτικό, το οργισμένο, το βαρύ, αλλά και το καθαρό, εξαγνιστικό, φρέσκο, ακηλίδωτο, οδηγεί στην κάθαρση.
Οι ζωντανές περιγραφές, καθώς και οι άφθονες μικρές κοφτές φράσεις και οι ελλειπτικές προτάσεις συμβάλλουν στο ατμοσφαιρικό αυτό μυθιστόρημα, το οποίο διακρίνει ρομαντισμός, αλλά και μελαγχολία.
Ευχάριστες πινελιές αποτελούν κάποια σημεία του βιβλίου, όπου ο συγγραφέας δίνει πληροφορίες για διάφορα θέματα και εντυπωσιάζει τον αναγνώστη με τις γνώσεις του (π.χ. δημόσια μαθήματα ανατομίας με εισιτήριο τον 17ο αι., δημιουργία της καταιγίδας, ποσότητα του νερού που πέφτει κάθε λεπτό στον κόσμο).
Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον μυθιστόρημα που το πρωτότυπο θέμα του, η κινηματογραφική αφήγηση, η προσεγμένη γλώσσα του, αλλά και ο προβληματισμός που γεννά στον αναγνώστη, το καθιστούν ένα απολαυστικό ανάγνωσμα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο WARREN BUFFETT
SIMMONS RICHARD
€23.00 €10.35
(-55%)
Κερδίζετε €12.65
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS