Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΥΓΩΝ

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΥΓΩΝ

GOLDING WILLIAM (NOBEL 1983)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5536




Παρουσίαση

Ένα αεροπλάνο πέφτει σε κάποιο απομονωμένο και ακατοίκητο νησί. Οι μόνοι επιζώντες είναι μια παρέα από σχολιαρόπαιδα, που μαζεύονται στην παραλία με την ελπίδα ότι θα έρθει βοήθεια. Σύντομα, στο φως της ημέρας, ανακαλύπτουν έναν τόπο με πανέμορφα πουλιά και βαθυγάλανα νερά όμως τα όνειρά τους στοιχειώνονται, στο σκοτάδι της νύχτας, από την απειλητική εικόνα ενός τρομακτικού τέρατος. Αφού εκλέξουν έναν αρχηγό, τον Ραλφ, τα παιδιά θα προσπαθήσουν να οργανώσουν τη ζωή τους ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν. Ωστόσο οι δυσκολίες που βρίσκουν μπροστά τους, αλλά και οι μνήμες από τη ζωή που άφησαν πίσω τους, τα αναγκάζουν στην πορεία να επιστρατεύσουν πρότυπα ίδια με εκείνα των ενηλίκων και της πολιτισμένης κοινωνίας τους. Τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια. Η αθωότητα θα αφανισθεί από την επέλαση μιας αρχέγονης βίας.
Με αυτό το πρώτο μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 1954, ο Γουίλιαμ Γκόλντινγκ ανακατευθύνει, με ειρωνική και αλληγορική διάθεση, την αφήγηση της παραδοσιακής περιπέτειας προς μια βαθύτερη, υπαρξιακή, προαιώνια διάσταση. Ο Άρχοντας των Μυγών ανήκει στα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και συγκαταλέγεται στα καλύτερα βρετανικά βιβλία όλων των εποχών παραμένει όχι μόνο το διασημότερο, αλλά και το πλέον αντιπροσωπευτικό έργο του νομπελίστα συγγραφέα. Ο Γουίλιαμ Γκόλντιγκ πίστευε ότι η πρόοδος αμβλύνει τα χαμηλά ένστικτα των ανθρώπων αλλά δεν μπορεί να τα απαλείψει. Μια συναρπαστική μυθιστορηματική παρακαταθήκη, βαθιά φιλοσοφημένη, για το μέλλον. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

"Αρχίζει όπως μια ειδυλλιακή ιστορία του Ρ. Μ. Μπαλαντάιν αλλά τελειώνει διαφορετικά, πικρά, μελαγχολικά. Υπέροχα γραμμένο, δραματικό και προκλητικό". (E. M. Forster)

"Ανατριχιαστικό, σε στοιχειώνει". (Kingsley Amis, Spectator)

"Ο Γκόλντινγκ γνωρίζει επακριβώς πώς είναι τα παιδιά η φαντασία του είναι καθηλωτική και ο ζωηρός ρεαλισμός, με τον οποίο περιγράφει την αποσύνθεση του αδοκίμαστου και επισφαλούς πολιτισμού που προσπαθούν να θεμελιώσουν υπό την πίεση μιας φύσης αφιλόξενης, συντροφεύει τον αναγνώστη προς την αιματηρή κορύφωση της ιστορίας". (The Times)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLORD OF THE FLIES
ISBN139789600360080
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2016
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΧΑΤΧΟΥΤ ΡΕΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΛΝΤΙΝΓΚ ΓΟΥΙΛΙΑΜ
Κωδικός Πολιτείας2250-5536
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

evimichalis, aw.penny, gioulilala, pinelopii_mst, kefti, iliagrou, lab.alex, Nefeli Karapiperi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

DELETED_mail2013-21-19, Nefeli Karapiperi, sharpblad3, karpouzi, nikAEL, gavriilzx, cat7fish3, lab.alex, lastride, AlexPap4, Christos Kitsos, annaserp

Κριτικές για το προϊόν

[23/03/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
'Ισως ένα από τα πιο πρωτοποριακά και 'σκληρά' μυθιστορήματα της Βρετανικής Λογοτεχνίας των μέσων της δεκαετίας του '50, το οποίο είχε τέτοια μακροπρόθεσμη επίδραση, ώστε θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αποτέλεσε και τη βασική ιδέα στις reality τηλεποτικές εκπομπές 'επιβίωσης', όπως το 'Survivor', το 'Nomads' κ.τ.λ.Είναι ένα μυθιστόρημα, το οποίο καλό είναι να διαβαστεί από εφήβους μέχρι ηλικιωμένους ανθρώπους. Έχει να δώσει πολλή 'τροφή' στη σκέψη.
[11/02/2018] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Παρόλο που οι ήρωες είναι παιδιά, σε καθηλώνει με τη στοχευμένη ψυχογράφηση των δυναμικών που εξελίσσονται μες σε μια αμφιλεγόμενη ομάδα. Η πίεση της επιβίωσης προτάσσεται σαν ένα όπλο μάχης. Εξαιρετικές περιγραφές και καθηλωτική ιστορία. Το μόνο αρνητικό είναι ότι το τέλος γίνεται προβλέψιμο.
[29/07/2017] sporos2403.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο. Μέσα από την αλληγορία, φαίνεται να καταδεικνύεται η πτώση από τον πολιτισμό στην χομπσιανού τύπου φυσική κατάσταση. Στα θετικά συγκαταλέγεται και η επιλογή των ηρώων. Το γεγονός ότι οι ήρωες είναι παιδιά διαφορετικών ηλικιών και όχι ενήλικες, λειτουργεί στη σκιαγράφηση αυτής της σταδιακής αλλαγής τους, αφού η κουλτούρα δεν τα έχει επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, έχει προσεγμένη δομή, τα στοιχεία της προσωπικότητας των ηρώων και οι περιγραφές, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πλοκή.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07
ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΡΑΣΙΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
€13.90 €6.26
(-55%)
Κερδίζετε €7.64

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS