Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΕΔΩ // ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ /ΣΕΙΡΑ

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΕΔΩ

+
-
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5579
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€14.00
(-30%)
Κερδίζετε €6.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το μυθιστόρημα "Δεν γίνονται αυτά εδώ" του Σίνκλερ Λιούις είναι μια λογοτεχνική προειδοποίηση για την εύθραυστη φύση της δημοκρατίας. Ο Αμερικανός συγγραφέας, ο πρώτος που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ, περιγράφει πώς ο ολοκληρωτισμός θα μπορούσε να κυριαρχήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ματιά του είναι διαπεραστική και διορατική, ικανή να προκαλέσει την αγωνία και στον σημερινό αναγνώστη. Οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι ένας μαχητικός δημοσιογράφος, ο Ντορέμους Τζέσαπ, και ο γερουσιαστής Μπαζ Γουίντριπ, ένας δημαγωγός που καταφέρνει να εγκαθιδρύσει στη γη της ελευθερίας ένα φασιστικό καθεστώς, ένα σύστημα εξουσίας που βασίζεται στη βία και την τρομοκρατία. Το βιβλίο είναι μια έξοχη πολιτική σάτιρα που μετεξελίσσεται σε μια εκτεταμένη δυστοπία: ένας εκλεγμένος πρόεδρος μετατρέπεται σε δικτάτορα για να σώσει το έθνος από την απάτη της κοινωνικής πρόνοιας, την εγκληματικότητα, το σεξ και τον φιλελεύθερο Τύπο. Το μυθιστόρημα γράφτηκε στη διάρκεια του Μεσοπολέμου, την περίοδο που οι ΗΠΑ βυθίζονταν στην οικονομική ανασφάλεια και στην Ευρώπη αναδυόταν το ναζιστικό σκότος. Έχοντας χαρακτηριστεί "ένα μήνυμα προς τους σκεπτόμενους Αμερικανούς", όταν εκδόθηκε το 1935, το "Δεν γίνονται αυτά εδώ" παραμένει ένα έργο ανατριχιαστικά επίκαιρο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο ολοκληρωτισμός όπως τονίζει ο Λιούις είναι ανακάλυψη των διαφόρων Χίτλερ, Μουσολίνι, Γουίντριπ και Σια, σύμφωνα με την οποία στη νεωτερική κοινωνία για να ελέγχεις όλες τις εξουσίες, χρειάζεται να επιβάλλεις μια τριπλή διαδικασία. Πρώτον να ελέγξεις τα ΜΜΕ, δεύτερον να εξαρθρώσεις κάθε πολιτική και κοινωνική ένωση που λειτουργεί διαφορετικά από το κόμμα σου και τρίτον να ελέγχεις τον στρατό. Πέρα όμως από αυτές τις διαδικασίες, ολοκληρωτισμός είναι εκείνη η ιδεολογία που πρεσβεύει πως για να ευημερούν οι κοινωνίες χρειάζεται «να διώκει ο ένας τον άλλο». (Γιώργος Σιακαντάρης, bookpress.gr, 02/12/2016)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIT CAN'T HAPPEN HERE
ISBN139789600360905
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων530
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΝΤΗΣ Α. ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΥΙΣ ΣΙΝΚΛΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2250-5579
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz, LEONP, dimbik, paulnom

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

cat7fish3

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS