Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ

ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ

+
-
TOKARCZUK OLGA (NOBEL 2018)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5635
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Υπάρχει ένα σχεδόν μυθικό χωριό που κατοικείται από εκκεντρικούς όσο και αρχέτυπους ανθρώπινους χαρακτήρες. Είναι ένας παράξενος τόπος, ένας συμπυκνωμένος μικρόκοσμος της κεντρικής Ευρώπης και του κόσμου. Το Αρχέγονο το φυλάσσουν ακροβολισμένοι τέσσερις αρχάγγελοι. Και μέσα από τα δικά τους μάτια, που είναι κρυστάλλινα και εκπέμπουν λυρισμό, παρακολουθούμε τις ζωές των απλών ανθρώπων του καθ' όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, από το 1914 ως τις δικές μας μέρες - την πολυτάραχη δηλαδή ιστορία της Πολωνίας υπό τη μορφή μιας επικής αλληγορίας που διαπερνά τον χώρο και τον χρόνο. Ο έρωτας και η πίστη, ο πόλεμος και η βία, η μοναξιά και ο θάνατος σημαδεύουν τις διαδρομές των μελών μιας οικογένειας απ' την ακμή της μέχρι την τελική διάλυσή της. Το Αρχέγονο και άλλοι καιροί είναι το τρίτο μυθιστόρημα της Όλγκα Τοκάρτσουκ εκδόθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και την καθιέρωσε ως την κορυφαία πεζογράφο της σύγχρονης πολωνικής λογοτεχνίας. Η πολυβραβευμένη συγγραφέας παρατηρεί και περιγράφει τα πράγματα με μια ειρωνική ουδετερότητα, χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις, με ένας ύφος απολύτως διακριτό, και αφήνει θαμπωμένους τους αναγνώστες, στο επίκεντρο μιας μεταφυσικής πανδαισίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600361650
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2017
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΕπιμέλειαΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΚΑΡΤΣΟΥΚ ΟΛΓΚΑ
Κωδικός Πολιτείας2250-5635
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

cat7fish3, geopap1984, Tkaridakis, sporos2403, Christos Kitsos, Nefeli Karapiperi, μαργαριτα, tinoli00, cbanou

Κριτικές για το προϊόν

[10/02/2020] Μαίρη Μπάτη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ ωραίο, φορτωμένο με συναίσθημα βιβλίο. Οταν ξεκινάς φαίνεται απλοϊκό, ωστόσο ξεδιπλώνεται σιγά σιγά η οικουμενικότητά του μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων. Οι ιδέες περνάνε εύστοχα, χωρίς θόρυβο. Οι αλήθεις της ζωής καταγράφονται με απλό τρόπο αλλά καταλήγουν πικρές. Μου θύμισε τα 100 χρόνια μοναξιάς. Οχι σαν ύφος όσο σαν το υπόγειο ρεύμα της εξέλιξης που φέρνει η ζωή στο μικρόκσμο μια οικογένειας,
[13/01/2020] AnMakr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το Αρχέγονο αποτελείται από μικρές ιστορίες. Μου θύμισε πολύ ένα άλλο βιβλίο, το "Η Κοιλάδα του Ίσσα", του Τσέσλαβ Μίλος (επίσης μεταφρασμένο υποδειγματικά, από την ίδια μεταφράστρια, την Αλεξάνδρα Ιωαννίδου). Όπως και σ' εκείνο το μυθιστόρημα, έτσι κι εδώ, πρωταγωνιστής είναι ο τόπος, ένα χωριό της Πολωνίας. Οι άνθρωποί του είναι περαστικοί, αγαπούν και ονειρεύονται, χάνονται και πεθαίνουν, ο χρόνος εκεί είναι ακίνητος, οι Πνιγμένοι θέλουν να χορέψουν με τις ψυχές των σκοτωμένων και οι φύλακες άγγελοι των φιδιών είναι οι δράκοι.
Αυτοί είναι κάποιοι από τους θησαυρούς που περίμενα και πράγματι βρήκα στο Αρχέγονο.
Υπάρχουν και κομμάτια που είναι βαρετά, που το βιβλίο με απογοήτευσε, αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε λεπτομέρειες, αφού έτσι κι αλλιώς δεν κατάφερα να καταλάβω τι ακριβώς μου έφταιξε σ' αυτά.
Ένα ενδιαφέρον, το λιγότερο, ανάγνωσμα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A.
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS