Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ. ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΓΗΜΑ

+
-
TEMELKURAN ECE
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5633
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-30%)
Κερδίζετε €5.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Τουρκία είναι μια χώρα με πολλές αντιθέσεις και αντιφάσεις. Με το καθεστώς Ερντογάν έχει αρχίσει να προσομοιάζει με απολυταρχία. Οι αντιφρονούντες φυλακίζονται και οι διαμαρτυρίες καταπνίγονται. Παρόλο που τυπικά είναι ένα κοσμικό κράτος, με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχει αυξηθεί εντυπωσιακά η επιρροή του θρησκευτικού συντηρητισμού. Η Τουρκία, ευρισκόμενη ανέκαθεν σε μια άβολη θέση μεταξύ της εκκοσμικευμένης Δύσης και της ισλαμικής Ανατολής, έχει εμπλακεί και εξακολουθεί να επηρεάζεται από τις συγκρούσεις γειτονικών χωρών, την Αραβική Άνοιξη, τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και την ανάδυση του Ισλαμικού Κράτους. Στο αφήγημά της η Ετζέ Τεμελκουράν αποτυπώνει την αναταραχή ενός ολόκληρου έθνους και περιγράφει την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη σύγχρονη τουρκική κοινωνία. Αναδεικνύει μια μακρά παράδοση καταπίεσης και αυταρχισμού που χαρακτηρίζει την τουρκική ιστορία, από την πτώση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τη συνεπακόλουθη άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Μια συναρπαστική, σύνθετη ματιά πάνω στην πολιτική αβεβαιότητα της γειτονικής χώρας, που βιώνει τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς κραδασμούς, μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTURKEY - THE INSANE AND THE MELANCHOLY
ISBN139789600361957
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2017
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΞΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΠΑΞΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΕΜΕΛΚΟΥΡΑΝ ΕΤΖΕ
Κωδικός Πολιτείας2250-5633
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimos, kzacharakis

Κριτικές για το προϊόν

[22/09/2017] des2007elen2010.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι πραγματικό βάσανο να σκέφτεται κανείς αλλά και να εκφράζεται κανείς σε αυτή τη χώρα. Ωστόσο πτυχές της καθημερινής Ελληνικής πραγματικότητας υπάρχουν μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Είναι ξεκάθαρό ότι τα σύνορα αποτελούν απλά μια νοητή γραμμή. Τρόμαξα γιατί είδα μια κοινωνία με απούσα τη δημοκρατία σε αντιδιαστολή με τη δική μας, με τη δημοκρατία ωσεί παρούσα , χωρίς πραγματικό νόημα και ουσία .
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS