Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

+
-
GUTIERREZ PABLO
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5631
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του συζύγου της, ένα κιβώτιο με βιβλία φθάνει στο σπίτι της Ρέμε κατά λάθος. Εκείνη, αντί να τα επιστρέψει, βγάζει ένα στην τύχη και αρχίζει να το διαβάζει. Από εκείνη τη στιγμή κάτι παράξενο συμβαίνει: η Ρέμε κλείνεται στο σπίτι της και τα καταβροχθίζει όλα με μια δονκιχωτική απόλαυση. Νιώθει ότι τα βιβλία περιγράφουν την ίδια τη ζωή της, μια ιστορία επιβίωσης, συγκρατημένης σεξουαλικότητας και πολλών απογοητεύσεων. Όταν πλέον βγαίνει από την απομόνωσή της, όλα της φαίνονται διαφορετικά και μισητά στη συνοικία ενός προαστίου όπου ζει, έχοντας ουσιαστικά χαραμίσει την ύπαρξή της. Ωστόσο, γοητευμένη από τα κείμενα που έχει μόλις ανακαλύψει, η Ρέμε αρχίζει να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα αναγνώσματά της και σταδιακά της αποκαλύπτεται μια εξέγερση ισχυρή και συμβολική, ένα είδος ανυποταγής ικανό να ξεπεράσει τα όρια της μυθοπλασίας και να εισχωρήσει στην πραγματικότητα: η συνοικία σύντομα θα μετατραπεί σ' ένα νέο πεδίο μάχης, χωρίς ανεμόμυλους ούτε μαγεμένα πανδοχεία. Κοινωνική κριτική και σάτιρα συνδυάζονται με ευαισθησία σε αυτό το εκλεπτυσμένο μυθιστόρημα. Ο Πάμπλο Γκουτιέρεθ έγραψε έναν ύμνο στη θεραπευτική δύναμη της λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLOS LIBROS REPENTINOS
ISBN139789600361995
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2017
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ-ΜΠΑΡΑΧΑΣ ΚΛΑΙΤΗ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΘ ΠΑΜΠΛΟ
Κωδικός Πολιτείας2250-5631
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Christos Kitsos, vagosmae

Κριτικές για το προϊόν

[28/03/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Γραφή ακμαία, εκφραστική, καλπάζουσα, με εντελώς προσωπικό στιλ. Γραφή που σε αιχμαλωτίζει. Κριτική ματιά στην κοινωνία των λούμπεν (και όχι μόνον) κοφτερή σαν λεπίδα. Σαρκασμός ανελέητος και υποδόριο χιούμορ. Ένα βιβλίο αναρχικής φαντασίωσης αλλά και σκληρής αλήθειας με όχημα τη ζωή της κεντρικής ηρωίδας, απόκληρης και καταδικασμένης, πιασμένης για 50 χρόνια στο δόκανο μιας μίζερης ζωής καθορισμένης από τους ισχυρούς και από ένα σύστημα που δεν το ορίζει ούτε κατανοεί. Ώσπου, ένα τυχαίο γεγονός τη βάζει στον κόσμο των βιβλίων. Και διαβάζει. Διαβάζει και αναγεννάται, διαβάζει και ανοίγει τα μάτια της, διαβάζει, αφυπνίζεται και εξεγείρεται ενάντια στην μέχρι τότε ζωή της καθώς και στην αθλιότητα που την περιβάλλει. Όμως, ο πυρήνας του βιβλίου δεν είναι ζωή της ηρωίδας, αλλά με όχημα την περίπτωσή της διερευνάται από τον συγγραφέα το κοινωνικό και πολιτικό στάτους μιας χώρας με τρόπο ευθύβολο, διεισδυτικό και ουσιαστικό τόσο που το κείμενο αποκτά οικουμενικές διαστάσεις. Ένα βιβλίο με ποιητική ανάσα που όμως εκθέτει μια σκληρή πραγματικότητα ανθρώπων και χώρων. ´Ενα πρωτότυπο βιβλίο, ένα βιβλίο που σε ταράζει. 4+1/2 αστεράκια επειδή σε μερικά σημεία πλατειάζει. Παραλίγο αριστούργημα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ
GONZALES SERGE
€15.50 €5.43
(-65%)
Κερδίζετε €10.07
ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
MLODINOW LEONARD
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS