Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
METRO 2033

METRO 2033

+
-
GLUKHOVSKY DMITRY
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5108
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

2033: Ο κόσμος έχει μετατραπεί σε ερείπια. Λίγες χιλιάδες ανθρώπων έχουν επιζήσει, δεν γνωρίζουν όμως αν είναι και οι τελευταίοι στη Γη. Ζουν στο μετρό της Μόσχας - το μεγαλύτερο αντιπυρηνικό καταφύγιο που κατασκευάστηκε ποτέ, το τελευταίο καταφύγιο του ανθρώπινου είδους. Ο κόσμος του μετρό δεν έχει αύριο: τα όνειρα, τα σχέδια, η ελπίδα μοιάζουν καταδικασμένα. Το συναίσθημα έχει πλέον παραδοθεί στο ένστικτο. Στην ανάγκη για την επιβίωση, με οποιοδήποτε κόστος ή τίμημα.
Η ΒΕΝΤΕΕΝΧΑ, ένας από τους βορειότερους σταθμούς, κατοικείται και παραμένει ακόμη ασφαλής, αλλά μια νέα, τρομερή απειλή έχει κάνει την εμφάνισή της. Ο Αρτιόμ, ένας νέος άντρας που ζει εκεί, θα αναλάβει, περιπλανώμενος στις πιο σκοτεινές σήραγγες, να εισχωρήσει στην καρδιά του Μετρό, στη θρυλική Πόλη, για να φέρει σε πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε.
Είναι αυτός που κρατά στα χέρια του το μέλλον του σταθμού του, το μέλλον του μετρό, αλλά και το μέλλον ίσως ολόκληρης της ανθρωπότητας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλιου)

"Υπό μία έννοια το βιβλίο είναι μια σύγχρονη εκδοχή των «Ταξιδιών του Γκιούλιβερ», μέσω της οποίας ο συγγραφέας δεν παραλείπει να σχολιάσει και το κοινωνικοπολιτικό τοπίο της Ρωσίας. Στο Μετρό συνυπάρχουν ναζί, φανατικοί Χριστιανοί, κομμουνιστές και άλλες ομάδες. Η αφήγηση δεν παίζει τόσο με αποχρώσεις, αλλά συχνά σε ταξιδεύει μέσα από ένα πρωτοπρόσωπο συνειδησιακό ρεύμα. Στο δε τέλος ο συγγραφέας επιφυλάσσει μια τρομερή ανατροπή, που σε αφήνει άναυδο. Για τους θιασώτες του είδους, ένα βιβλίο πραγματικά αξιοδιάβαστο". (ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, Athens Voice 23-06-2011)
"Το ευτύχημα με το Metro 2033 είναι ότι δεν αρκείται στα κεκτημένα της φανταστικής λογοτεχνίας, αλλά ότι με τρόπο αρκετά λογοτεχνικό κάνει ένα πικρό σχόλιο πάνω στην ανθρώπινη περίπτωση και στον τρόπο που αυτή αυτοκαταστρέφεται. Το ακροτελεύτιο κεφάλαιο προσφέρει μια ανατροπή αρκετά ενδιαφέρουσα και ουσιαστικά δίνει τον τόνο του βιβλίου". (ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, από την ιστοσελίδα diavasame.gr)

Περιεχόμενα

Η άκρη του κόσμου
Ο Κυνηγός
Αν δεν γυρίσω πίσω
Η φωνή των σηράγγων
Αναζητώντας φυσίγγια
Το δίκαιο του ισχυρού
Το χανάτο του σκότους
Το Τέταρτο Ράιχ
Du stirbst
No passaran!
Δεν πιστεύω
Πόλις
Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη
Εκεί, στην επιφάνεια
Το σχέδιο
Τα τραγούδια των νεκρών
Τα παιδιά του Σκουληκιού
Εξουσία
Η ύστατη μάχη
Γεννημένοι για να σέρνονται
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMEMPO 2033
ISBN139789600363821
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2011
Αριθμός σελίδων544
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΕπιμέλειαΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΛΟΥΚΟΦΣΚΙ ΝΤΜΙΤΡΙ
Κωδικός Πολιτείας2250-5108
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Asgard75, ellinius, AndrewSeaBorn, Chris24, Chaosman, ncheilakos, paulnom

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikoskalapan, dims, AndrewSeaBorn, ncheilakos

Κριτικές για το προϊόν

[25/02/2021] thangeo.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αρκετά ωραίο βιβλίο λίγο δύσκολο να συγκρατήσω τα ρωσικά ονόματα των σταθμών, όσοι έχουν παίξει τα παιχνίδια της σειράς θα τους αρέσει !
[29/12/2018] AndrewSeaBorn.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο βιβλίο. Πραγματικά συγκλονιστικό. Ο Γκλουχόφσκι δεν περιορίζεται μόνο στην αφήγηση της ιστορίας του βιβλίου αλλά ασκεί κριτική συνεχώς στην ανθρώπινη συμπεριφορά σε διάφορες συνθήκες. Οι φαν των μετά-αποκαλυπτικών ιστοριών θα το λατρέψουν.
[24/11/2017] nanuk.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Σε έναν μεταποκαλυπτικό κόσμο όπου οι εναπομείναντες επιβιώνουν κρυμμένοι στα εγκατα της γης, εκφυλισμένα - μεταλλαγμένα - εξελιγμένα - αναχρονιστικά απομεινάρια της παλαι ποτέ ανθρωπότητας, προσπαθούν και ονειρέυονται, μάχονται και υπομένουν μόνο για την επόμενη στιγμή, την επόμενη στροφή σε κάποιο σκοτεινό τούνελ του μετρό. Δυνατή ατμόσφαιρα, ενδιαφέρουσα πλοκή, συγκλονιστικό φινάλε.
[10/12/2016] Zyro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολυ καλο βιβλιο..Οταν διαβασεις το βιβλιο και μετα μπεις μεσα στο Μετρο το βλεπεις πολυ διαφορετικα..Σε κανει να φανταζεσαι πως θα ηταν να επιβιωνεις εκει μεσα χωρις την επιλογη να βγεις εξω απο αυτο..Καταπληκτικο!! Παμε για το 2034 τωρα και αν διαβασα σωστα μαλλον γραφει και τριτο βιβλιο κι εκει ολοκληρωνεται η ιστορια!!Αν εχετε ακουσει κατι παρομοιο παρακαλω επιβεβαιωστε..
[31/07/2016] khandj.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Καταπληκτικό τέλος - από αυτά που δίνουν νόημα σε ολόκληρο το έργο. Μετατρέπει ένα μέτριο ως εκείνο το σημείο βιβλίο σε μια διορατική ιστορία για την ανθρώπινη φύση. Ατμοσφαιρικό μεν, ωστόσο πλοκή, χαρακτήρες και - πιθανολογώ - μετάφραση, είναι όλα προβληματικά. Εδώ όμως η ουσία δεν βρίσκεται στην εκτέλεση, αλλά στην αρχική ιδέα. Βρίσκεται στην αίσθηση που τολμά να αφήσει στον αναγνώστη μετά τη φοβερή κατάληξη.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
DICK K. PHILIP
€14.20 €7.10
(-50%)
Κερδίζετε €7.10
Ο άνθρωπος που κοιτάζει
MORAVIA ALBERTO
€12.90 €6.45
(-50%)
Κερδίζετε €6.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS