Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΡΑΜ 83 // (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΤΡΑΜ 83

(ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
MWANZA-MUJILA FISTON
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5726
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε μια αφρικανική πόλη, που θα μπορούσε να είναι η Κινσάσα ή το Λουμπουμπάσι, καταφθάνουν τουρίστες κάθε γλώσσας και φυλής. Ένα πράγμα τους ενδιαφέρει μόνο: να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Τη μέρα δουλεύουν γι' αυτό και, μόλις σκοτεινιάσει, τρέχουν στο μοναδικό μπαρ της περιοχής για να πιουν, να χορέψουν και να ξεδώσουν. Ακριβώς εκεί, στο Τραμ 83, συγκεντρώνονται οι απόβλητοι της κοινωνίας: πρώην παιδιά-στρατιώτες, ανήλικες πόρνες, περιφερόμενοι φοιτητές, ανύπαντρες μητέρες, μαθητευόμενοι μάγοι. Ο Λισιέν, επαγγελματίας συγγραφέας που ξεγλιστράει διαρκώς απ' τους εκβιασμούς και τη λογοκρισία, ένας άνθρωπος που θέλει μονάχα να γράφει και να είναι έντιμος, καταφεύγει εκεί χάρη στη βοήθεια του Ρέκβιεμ, ενός νεαρού φίλου του που επιβιώνει κυρίως απ' τις κλοπές και τις απάτες. Γύρω τους κυκλοφορούν ύποπτες φιγούρες και όμορφα κορίτσια, απόμαχοι και δραπέτες, κερδοσκόποι και χαφιέδες ενός ανύπαρκτου κράτους. Το πρώτο μυθιστόρημα του Φιστόν Μουαντζά Μουζιλά είναι μελωδικό και ποιητικό, μια νευρώδης κατάδυση στη γλώσσα και το δυναμισμό μιας αλλόκοτης χώρας, μια παραισθητική και γεμάτη χιούμορ λαίλαπα όπου σε κάθε φράση αντηχεί ο παλμός μιας αχαλίνωτης επιθυμίας για ζωή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το βιβλίο του Φιστόν Μουαντζά Μουζιλά μας φέρνει στο νου πίνακες του Ιερώνυμου Μπος» (Le Monde Des Livres)
«Ο Φιστόν Μουαντζά Μουζιλά επινοεί τη "λογοτεχνία-ατμομηχανή", ένα είδος "θεατρικής αφήγησης", και μετατρέπει το πρώτο του μυθιστόρημα σε μανιφέστο σπαρακτικής ποιητικής πρόζας, ένα κράμα Εμέ Σεζέρ και Μπορίς Βιάν» (Le Nouvel Observateur)
«Το "Τραμ 83" είναι μια ραψωδία. Ένα ξέφρενο σολάρισμα σαξόφωνου που κρατάει το τέμπο των συγκρούσεων στην Αφρική» (Liberation)
«Προσοχή, κομήτης! Το "Τραμ 83" μας παρασέρνει όπως ένα κομμάτι του Κολτρέιν και δεν μας αφήνει ποτέ πια!» (Rolling Stone)

«Σύντομα κεφάλαια, τίγκα στην ταγκίλα της φτωχογειτονιάς με το ένα μπαρ και τους δεκάδες απόβλητους, σε κάθε σελίδα μια παρέα από παρίες που παλεύουν να υπάρξουν, που συναντιούνται με ανήλικες πόρνες, με μικροαπατεώνες, με διεφθαρμένους μπάτσους, με τα απομεινάρια μιας ευτυχίας που δεν τους δόθηκε ποτέ. Όλα τη νύχτα, όλα για τη νύχτα, παντού και πάντα νύχτα». (Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, bookpress.gr, 14/12/2018
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTRAM 83
ISBN139789600364026
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2018
Αριθμός σελίδων226
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΑΜΠΑΝΚΟΥ ΑΛΕΝ
ΜετάφρασηΚΟΛΑΙΤΗ ΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΥΑΝΖΑ-ΜΟΥΤΖΙΛΑ ΦΙΣΤΟΝ
Κωδικός Πολιτείας2250-5726
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

MarilyV

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΑΝΑΛΥΣΗ
BOURDIEU PIERRE
€12.64 €4.42
(-65%)
Κερδίζετε €8.22
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΣΙΤΣΙΓΚΟΣ Κ. ΣΠΥΡΟΣ
€23.80 €11.90
(-50%)
Κερδίζετε €11.90

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS