Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΑΜΑ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΣΑΜΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
BENEDETTO ANTONIO. DI
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5753
Τιμή Έκδοσης
€18.00
Τιμή Πολιτείας
€12.60
(-30%)
Κερδίζετε €5.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το έργο του Αντόνιο ντι Μπενεντέτο κυκλοφορούσε για χρόνια σαν ένα μυστικό, σαν ένας ψίθυρος που όλο και δυνάμωνε στο πέρασμα των δεκαετιών. Σήμερα πια ο ίδιος συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων πεζογράφων της Λατινικής Αμερικής. Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1956 και θεωρείται ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα της ισπανόφωνης και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Με ένα ύφος σαγηνευτικό που καταλήγει συγκλονιστικό, ο Αργεντινός συγγραφέας αφηγείται μια κρίσιμη φάση στη ζωή του δον Ντιέγο ντε Σάμα, αξιωματούχου του ισπανικού στέμματος στην Παραγουάη του 18ου αιώνα. Ο ήρωας είναι το θύμα μιας ατέρμονης αναμονής αναμονής για ένα πλοίο, για μια αναγνώριση και μια μετάθεση στο Μπουένος Άιρες, ώστε να σμίξει και πάλι με τη γυναίκα του τη Μάρτα. Καθώς νιώθει εξορισμένος σ' έναν αφιλόξενο τόπο, η προσμονή του γίνεται αγωνιώδης, στοχαστική, υπαρξιακή. Ο ίδιος αυτός τόπος επιχειρεί να τον ξελογιάσει και τις ληθαργικές ώρες τον πολιορκεί με σκέψεις απιστίας, αναγκάζοντάς τον να παλεύει μέσα στη μοναξιά του με το δικαίωμα να ερωτευτεί. Το "Σάμα" είναι ένα αλησμόνητο μυθιστόρημα για τα έσχατα όρια της ανθρώπινης συνθήκης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Ντι Μπενεντέτο έχει γράψει βιβλία όλο ουσία που με έχουν συγκινήσει και εξακολουθούν να με συγκινούν». (ΧΟΡΧΕ ΛΟΥΙΣ ΜΠΟΡΧΕΣ)
«Ο Ντι Μπενεντέτο αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα μυθιστοριογράφου. Στο "Σάμα" δεν καταφεύγει στην ανασύνθεση του παρελθόντος, αλλά βρίσκεται σε αυτό το παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο μάς φέρνει κοντά σε εικόνες ζωής και συμπεριφορές που διατηρούν άθικτο τον παραλογισμό τους, χωρίς να χρειαστεί να επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας» (ΧΟΥΛΙΟ ΚΟΡΤΑΣΑΡ)

Περιεχόμενα

Έτος 1790
Έτος 1794
Έτος 1799

Μετάφραση από τα ισπανικά, επίμετρο, σημειώσεις: Άννα Βερροιοπούλου
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςZAMA
ISBN139789600364033
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2018
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΒΕΡΡΟΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΚΑΛΕΥΡΑ ΕΥΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΝΕΝΤΕΤΟ ΑΝΤΟΝΙΟ. ΝΤΙ
Κωδικός Πολιτείας2250-5753
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος

Κριτικές για το προϊόν

[30/08/2020] theoamax.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστούργημα! Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο πριν ένα χρόνο περίπου και το άφησα στη μέση. Δε θυμάμαι το λόγο που το έκανα, αλλά για πολλούς μήνες υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου σαν υπενθύμιση μιας υποχρέωσης που ανέβαλλα διαρκώς. Τελικά το ξανά έπιασα στα χέρια μου και δεν το μετάνιωσα. Γραφή που σε συνεπαίρνει σε κόσμους απερίγραπτους. Σε υπνωτίζει και σε αιχμαλωτίζει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Μέγας Αλέξανδρος (δίτομο-σκληρόδετη έκδοση)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€69.99 €31.50
(-55%)
Κερδίζετε €38.49
ΑΣΤΑΝΓΚΑ ΓΙΟΓΚΑ
SIMMHA ANTON
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS