Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΥΛ, Ο ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΤΥΛ, Ο ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
KEHLMANN DANIEL
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5752
Τιμή Έκδοσης
€18.00
Τιμή Πολιτείας
€12.60
(-30%)
Κερδίζετε €5.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Τυλ Ούλενσπιγκελ -περιπλανώμενος καλλιτέχνης και παράτολμος σαλτιμπάγκος- γεννιέται σ' ένα χωριό της Γερμανίας στις αρχές του δέκατου έβδομου αιώνα. Ο πατέρας του, μυλωνάς και παθιασμένος ερασιτέχνης φιλόσοφος και ερευνητής, μπλέκεται στα πλοκάμια της Εκκλησίας. Ο Τυλ αναγκάζεται να δραπετεύσει με τη συνομήλική του Νέλε. Περιδιαβαίνοντας μια χώρα ρημαγμένη από τον πόλεμο συναντούν πολλούς ταπεινούς, μα και «μεγάλους». Η μοίρα όλων αυτών των ανθρώπων συναρμόζεται σ' ένα χρονικό πλέγμα γύρω από την τραγωδία του Τριακονταετούς Πολέμου και γύρω από τον μυστηριώδη Τυλ. Στο αριστούργημά του ο Ντάνιελ Κέλμαν επανεφευρίσκει τον Τιλ Όιλενσπιγκελ, τη θρυλική φιγούρα της γερμανικής κουλτούρας, και τη μεταθέτει σ' ένα σύμπαν αντιθέσεων, όπου ο βασιλιάς συνυπάρχει με τον παλιάτσο, το παραμύθι με το ελισαβετιανό θέατρο, ο Μεσαίωνας με τους Νέους Χρόνους, η πραγματικότητα με τα φαντάσματα και η ποίηση με τη φρίκη. Σ' έναν κόσμο που παραπαίει, η τέχνη και η απόφαση του περιπλανώμενου καλλιτέχνη να μην πεθάνει ποτέ είναι το νήμα που συνδέει τις απαρχές της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιστορίας με τη σημερινή εποχή: «Γιατί δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το "Τυλ, ο σαλτιμπάγκος" είναι το καλύτερο έργο του μέχρι σήμερα. Είναι και πάλι ένα ιστορικό βιβλίο, όπως και "Η μέτρηση του κόσμου", που τον ανέδειξε σε παγκόσμιο λογοτεχνικό αστέρα. Όμως αυτό το νέο μυθιστόρημα εισχωρεί βαθιά μέσα σου, είναι ωμό, μοντέρνο, γεμάτο ζωντάνια και με έξοχα άμεση γραφή, ένα ρομαντικό γερμανικό έπος. Είναι η νίκη του Ντάνιελ Κέλμαν επί της Ιστορίας, ο προσωπικός του θρίαμβος». (ΦΟΛΚΕΡ ΒΑΪΝΤΕΡΜΑΝ, Der Spiegel)
«Η μεγάλη διαφορά με τη "Μέτρηση του κόσμου" έγκειται στο ύφος που προκύπτει απ' το φρικτό πρωτογενές υλικό: την ερήμωση του κόσμου. Τραύμα, απώθηση, η δύναμη (αλλά και η αδυναμία) της αφήγησης αποτελούν ένα από τα κεντρικά θέματα του "Τυλ, ο σαλτιμπάγκος", πέρα από το ιστορικό πλαίσιο. Η λογοτεχνία του Κέλμαν σε αφήνει διαρκώς έκπληκτο, είναι ανάλαφρη, είναι αντιπροσωπευτική, είναι σχοινοβασία σε ιλιγγιώδες ύψος». (Die Welt)

Περιεχόμενα

Παπούτσια
Ο άρχοντας των αιθέρων
Τσουσμαρχάουζεν
Βασιλιάδες τον χειμώνα
Πείνα
Η μεγάλη τέχνη του φωτός και της σκιάς
Στο λαγούμι
Βεστφαλία
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTYLL
ISBN139789600364170
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2018
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΣΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΛΑΜΠΑΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΕΛΜΑΝ ΝΤΑΝΙΕΛ
Κωδικός Πολιτείας2250-5752
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, lab.alex, Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Christos Kitsos, tinoli00

Κριτικές για το προϊόν

[03/06/2023] Christos Kitsos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
"...Και θυμόμαστε, κι ας μη μας θυμάται εμάς κανένας πια, επειδή δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι δεν υπάρχουμε. Ο θάνατος εξακολουθεί να είναι κάτι καινούργιο για μας και οι υποθέσεις των ζωντανών δεν μας είναι καθόλου αδιάφορες. Γιατί δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε"
~Daniel Kehlmann

Μια μακρινή ιστορική περίοδος, γεμάτη απατεώνες... τσαρλατάνους, μαγεία, χρονικά και αρχαία βιβλία. Όλα αυτά τονίζουν τη γοητεία του μυθιστορήματος.
Η δράση διαδραματίζεται με φόντο τον Τριακονταετή Πόλεμο που κατέστρεψε την Ευρώπη τον 17ο αιώνα.
Σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες του μυθιστορήματος: Γκουστάβ Αδόλφος, Βασιλιάς της Σουηδίας, Ελισάβετ και Φρειδερίκος Ε' της Βοημίας κ.α
Ο Kolmann μας προσφέρει ένα βιβλίο τόσο... Δυνατό, σκοτεινό & φυσικά αστείο...!! - αξίζει πραγματικά πέντε αστέρια & πρέπει να διαβαστεί απ' όλους.
[23/02/2020] Theodoros_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Πολυδιαφημισμένο, με ενδιαφέρουσα παρουσίαση οπισθόφυλλου που σε πείθει πως πρόκειται για αναλυτικό και πολυεπίπεδο μυθιστόρημα με ιστορικές προεκτάσεις. Φευ ! ασυνάρτητο περιεχόμενο, χωρίς ζητούμενα, χωρίς αποτέλεσμα και συμπέρασμα, εν ολίγοις ένα βιβλίο Θολό, μεθυσμένο, συγκεχυμένο.
Οι επί μέρους καλές περιγραφές του συγγραφέα και η φιλότιμη προσπάθεια του μεταφραστή, δεν διασώζουν τον αναγνώστη από το επικείμενο ναυάγιο που είναι ορατό από τις πολύ πρώτες σελίδες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο βασιλιάς με τα κίτρινα
CHAMBERS W. ROBERT
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
ΚΑΙΖΕΝ: ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
MOWRER R. ROBERT
€14.07 €5.63
(-60%)
Κερδίζετε €8.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS