Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΠΑΡ ΦΛΩΜΠΕΡ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Μπαρ Φλωμπέρ (συλλεκτική έκδοση)

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5804




Παρουσίαση

Ο Γιάννης Λουκάς είναι ένας επίδοξος συγγραφέας, που επιμελείται την αυτοβιογραφία του λογοτέχνη πατέρα του. Τακτοποιώντας το υπόγειο του πατρικού του, βρίσκει ένα χειρόγραφο με τίτλο Μπαρ Φλωμπέρ. Το κείμενο, που υπογράφει ένας άγνωστος πεζογράφος, ο Λουκάς Ματθαίου, τον συγκλονίζει. Αποφασίζει να τον αναζητήσει και ανακαλύπτει πως πρόκειται για έναν μυστηριώδη, εξαφανισμένο άντρα. Ακολουθώντας τα ίχνη του, αρχίζει ένα οδοιπορικό σε εμβληματικές μητροπόλεις της Ευρώπης του τέλους του εικοστού αιώνα και ταυτόχρονα μια καταβύθιση στον ίδιο του τον εαυτό.
Μια επεισοδιακή περιπλάνηση γεμάτη έντονες συγκρούσεις, παράξενα γεγονότα, απρόβλεπτο έρωτα, άγριες ανατροπές. Ένα μυθιστόρημα όπου οι άνθρωποι, οι επιθυμίες και οι τόποι διαπλέκονται σε ένα πολυδαίδαλο ταξίδι, που γίνεται ολοένα και πιο δραματικό μέχρι το αναπάντεχο φινάλε.
Ένα διαχρονικό μπεστ σέλερ που μεταφράστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Σερβία. (Από την έκδοση)

"Ένας παγκόσμιος Έλληνας [. . .] Ο Αλέξης Σταμάτης με το Μπαρ Φλωμπέρ αποδεικνύεται από τους πιο ταλαντούχους συγγραφείς της γενιάς του". [FRANCOISE NOIVILLE, LE MONDE]
"Το Μπαρ Φλωμπέρ το βρίσκω εξαιρετικά επιτυχημένο, συνεπές, σοβαρό, καλογραμμένο, ευθύβολο. Πρόκειται για βιβλίο πεζογράφου με τον ποιητή στο φόντο, κι αυτό το αναφέρω ως μεγάλο προτέρημα. . ." [ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ]
Λεπτομέρειες
ISBN139789600365153
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2018
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2250-5804
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

evacraft, katerina b, alf, ΣΤΕΛΛΑ Π, paola624, idoru2099

Κριτικές για το προϊόν

[08/09/2020] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο με πρωτότυπη πλοκή, καλοδουλεμένους χαρακτήρες και έντονο το κοσμοπολίτικο στοιχείο. Ο ήρωας μέσα από την αναζήτηση κάποιου άλλου προσώπου αναζητά και ανακαλύπτει στο τέλος τον ίδιο του τον εαυτό! Υπαινικτικά απρόσμενο το τέλος και εξαιρετικός ο χειρισμός της γλώσσας από τον συγγραφέα!Σίγουρα θα διαβάσω και άλλα βιβλία του συγκεκριμένου!
[31/05/2020] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Από τα καλά βιβλία που τα σκέφτεσαι για πολύ καιρό. Πρωτότυπος τρόπος ανάπτυξης της πλοκής της ιστορίας, ποιητικές πινελιές αλλά επίσης και στοχασμός που έχει να κάνει με τις λειτουργίες της γλώσσας και των λέξεων. Η αφήγηση είναι ευθύγραμμη αλλά αυτό κάθε άλλο παρά μειώνει το όλο εγχείρημα. Ο Αλέξης Σταμάτης αποδεικνύει μέσω του μυθιστορήματος αυτού ότι εκτός των εξαιρετικών ταξιδιωτικών του γνώσεων για τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, την ιστορία και την τέχνη τους, μπορεί εξαιρετικά να ταξινομεί το υλικό του (βιωματικό, επιστημονικό, γνωσιοθεωρητικό) μέσα σε μία επινοημένη ιστορία, και να αλληλεπιδρούν όλα αυτά μεταξύ τους με τρόπο εξαιρετικό, σε σημείο να μην σε ενδιαφέρει ποια στοιχεία είναι υπαρκτά και ποια όχι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS