Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ (ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ / ΣΕΙΡΑ)

ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
GASS H. WILLIAM
Κωδ. Πολιτείας: 2250-6160
Τιμή Έκδοσης
€29.00
Τιμή Πολιτείας
€20.30
(-30%)
Κερδίζετε €8.70


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο αφηγητής είναι ένας διακεκριμένος άντρας στα πενήντα του, ο Γουίλιαμ Φρέντερικ Κόλερ, καθηγητής πανεπιστημίου κάπου στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Το βασικό θέμα που τον απασχολεί είναι το Τρίτο Ράιχ. Έχει μόλις ολοκληρώσει το μεγάλο του έργο, μια μελέτη με τίτλο "Ενοχή και αθωότητα στη χιτλερική Γερμανία". Το μόνο που του απομένει είναι μια εισαγωγή. Κάθεται, λοιπόν, να γράψει το σχετικό κείμενο, αλλά πολύ σύντομα διολισθαίνει σε ένα ανεξήγητο αδιέξοδο. Αντί για εισαγωγή, αρχίζει να γράφει ένα άλλο βιβλίο, μιαν άλλη ιστορία - την ιστορία του ίδιου του ιστορικού. Αυτό είναι το εντελώς αντίθετο από τη σαφώς τεκμηριωμένη και αιτιοκρατικά προσδιορισμένη ιστορία του Ράιχ. Είναι κάτι υποκειμενικό και ιδιωτικό, που δεν έχει σχήμα ούτε κίνηση, ενώ η Ιστορία είναι αντικειμενική και δημόσια, διαθέτει τάξη και κατεύθυνση. Αυτό που γράφει ο Κόλερ είναι κάτι χαοτικό, σκοτεινό, γεμάτο ψέματα και αποκρύψεις, κενά και επαναλήψεις. Μάλιστα η εισαγωγή του είναι τόσο προσωπική που φοβάται μήπως την ανακαλύψει η γυναίκα του, κι έτσι κρύβει αυτές τις σελίδες ανάμεσα στις σελίδες του βιβλίου του, εκεί που ξέρει ότι δεν θα εντοπιστούν. Ταυτόχρονα, ο Κόλερ ξεκινά να σκάβει ένα τούνελ στο υπόγειο του σπιτιού του. Το συγκεκριμένο τούνελ αντικατοπτρίζει και την ανασκαφή που επιχειρεί μέσα στην ίδια του τη ζωή - στα συναισθήματά του, στο παρελθόν του, στις λίγες αγάπες και στα πολλά μίση του. Το γράψιμο, το σκάψιμο, η δική μας ανάγνωση συνεχίζονται μαζί, ανοίγοντας μια τρύπα στη γλώσσα και στον χρόνο, μια τρύπα που πλησιάζει και παράλληλα απομακρύνεται από τα μυστικά που διέπουν τον πυρήνα αυτού του μυθιστορήματος - τον φασισμό της καρδιάς. Το "Τούνελ", ένα βιβλίο που διαμορφωνόταν επί τριάντα χρόνια, εμφανίστηκε στο λογοτεχνικό προσκήνιο το 1995 και αμέσως χαιρετίστηκε ως ένα αδιαμφισβήτητο αριστούργημα των σύγχρονων γραμμάτων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το Τούνελ, του Γουίλιαμ Χ. Γκας, είναι ένα φιλόδοξο τεχνούργημα ιδεών και γλώσσας το οποίο φαντάζει αμφίρροπο ? μια χοάνη φωτεινών αστέρων μα και οσμηρών λυμάτων. Ο Αμερικανός συγγραφέας αφιέρωσε τρεις ολόκληρες δεκαετίες δουλειάς στο θηριώδες βιβλίο του μέχρι αυτό να εκδοθεί το 1995 και ο επίδοξος αναγνώστης θα χρειαστεί κι αυτός κάμποσο χρόνο για να τα βγάλει πέρα με τις εννιακόσιες του σελίδες οι οποίες συχνά όζουν κι ενίοτε αστράφτουν λυτρωτική ομορφιά». (Νίκος Στρατηγάκης, bookpress.gr, 12/05/2022)

«Ο Gass μέσω του ήρωά του κινείται συνεχώς στο μεταίχμιο αυτό, προτάσσοντας όμως το ποιητικό στοιχείο, καθώς τελικά το «Τούνελ» είναι λογοτεχνικό βιβλίο, μια ωδή στο Εγώ, στο ατομικό πεπρωμένο, που μεταφορικά και κυριολεκτικά -ξανά- εισβάλλει εντός των σελίδων του ιστορικού βιβλίου αφομοίωνοντάς το (αντί για το αντίθετο που ισχύει στον ιστορικό χρόνο που ζούμε όλοι)» (Φώτης Καραμπεσίνης, bookpress.gr, 24/09/2022)
«Η Λίλα Κονομάρα επιχειρεί μια υψηλή λογοτεχνική πτήση, αναλαμβάνοντας συνειδητά τους κινδύνους που ενέχουν τα μεγάλα ύψη. Ο ?Μπόγος? είναι το πληρέστερο και ωριμότερο έργο της, μια χειρονομία προς αναγνώστες απαιτητικούς, διαθέσιμους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του μυθιστορήματος» (Κ.Β. Κατσουλάρης, bookpress.gr, 26/09/2022)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE TUNNEL
ISBN139789600365924
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων946
Διαστάσεις25x15
ΜετάφρασηΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΣ Χ. ΓΟΥΙΛΙΑΜ
Κωδικός Πολιτείας2250-6160
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

takileb, blacknarcissus, geopap1984, dimbik, liamq123, charal

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap1984, blacknarcissus, liamq123, charal

Κριτικές για το προϊόν

[01/01/2022] spstrouzas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Υπέροχο! Σελίδες που διαπνεονται από έντονο λυρισμό, διαδέχονται χυδαίες, παραληρηματικες παραγράφους, που διεισδύσουν στα σκοτεινα κατάβαθα της ανθρώπινης ύπαρξης. Απόλυτα απαιτητικό βιβλίο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ 1793
HUGO VICTOR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS