Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

+
-
GUERRA WENDY
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5999
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

(ΚΟΥΒΑ)
Αυτή είναι η ιστορία μιας νεαρής ποιήτριας και συγγραφέως η οποία ζει στη σύγχρονη Αβάνα, παγιδευμένη μέσα σε ένα συνονθύλευμα εικασιών που αφορούν στην προσωπικότητα και το έργο της. Η Κλέο θεωρείται ύποπτη στην Κούβα, έχει περιπέσει σε γενική δυσμένεια και βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Όσοι όμως τη διαβάζουν εκτός νησιού συγκλονίζονται. Τα κείμενά της αποπνέουν το τέλος μιας μακράς επαναστατικής διαδικασίας, μιας ολόκληρης εποχής. Το κράτος πιστεύει ότι η επιτυχία της είναι μια επινόηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ότι έχει κατασκευαστεί ως ένα όπλο αποσταθεροποίησης. Αντιθέτως, για μια συγκεκριμένη ομάδα εξόριστων συμπατριωτών της, διανοούμενων με επικριτική στάση απέναντι στο καστρικό καθεστώς, η Κλέο είναι πράκτορας της κουβανικής κατασκοπίας. Απομονωμένη σε μια όμορφη έπαυλη, λουσμένη στο υπέροχο φως μιας πόλης πολιορκημένης από τη θάλασσα, τη μουσική και την πολιτική της καθημερινότητας, η πρωταγωνίστρια θα βιώσει μια αισθηματική περιπέτεια με έναν ηθοποιό του Χόλιγουντ, ενώ, παράλληλα, θα ανακαλύψει ότι οι γονείς της δεν ήταν ακριβώς αυτοί που πίστευε. Δεν παύει όμως να αντιστέκεται σε μια χώρα που την κατηγορεί για το μεγάλο της αμάρτημα: να γράφει ό,τι σκέφτεται. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDOMINGO DE REVOLUCION
ISBN139789600366853
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2020
Αριθμός σελίδων226
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΝΤΟΥΜΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΕΡΑ ΓΟΥΕΝΤΙ
Κωδικός Πολιτείας2250-5999
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[28/04/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μια Κουβανή σε ασφυκτικό κλοιό από το ολοκληρωτικό σύστημα της χώρας της επειδή θεωρείται αντιφρονούσα. Η σκιαγράφηση της Κούβας του σήμερα που επιμένει να βλέπει τον … ιμπεριαλισμό πίσω από ένα Ισπανικό βραβείο ποίησης!!! Η εξομολόγηση μιας ακούσιας απάτριδος μέσα στη ίδια της τη χώρα, γραμμένη σε γλώσσα σημαντικής λογοτεχνικής αξίας. Ένα βιβλίο με πυρήνα την ανελευθερία των ολοκληρωτικών πολιτικών συστημάτων τα οποία, στην καλύτερη των περιπτώσεων, σε καταδικάζουν είτε στην αυτοεξορία είτε στη φίμωση. Το αδιέξοδο μιας γυναίκας που από τη μια το καθεστώς της χώρας της την βλέπει ως εχθρό του και από την άλλη οι σοφιστικέ εξόριστοι (και μη) συντοπίτες της τη θεωρούν προδότρια. Ατμόσφαιρα κλειστοφοβική, αίσθηση ματαίωσης αλλά και πείσμα για πορεία κόντρα στα εμπόδια, κατάθλιψη και πνιγμένος θυμός συνθέτουν την ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου. Όμως η τόση ενδοσκόπηση, συχνά εμμονικά αναλυτική, η συνεχής αυτοαναφορικότητα, αφαιρούν από την αξία του βιβλίου. 3+1/2 αστεράκια.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΙΝΑ
€81.62 €32.65
(-60%)
Κερδίζετε €48.97
Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS