Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ ΟΡΑΤΗ ΣΑΝ ΑΟΡΑΤΗ- 3ο ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΡΑΜΑΝΘΙΣ

ΟΡΑΤΗ ΣΑΝ ΑΟΡΑΤΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΡΑΜΑΝΘΙΣ ΕΡΕΒΟΥΣ (ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ)

+
-
ΖΑΤΕΛΗ ΖΥΡΑΝΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-6154
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Δεν μπορείς να πεθάνεις αν δεν γράψεις αυτήν την ιστορία".
"Για να την γράψω πρέπει κάποιος να πεθάνει πρώτα".
Έρχονταν κι έφευγαν οι εποχές, οι μέρες καταπίνανε τις μέρες, κι η Λεύκα παράδερνε μες στην σιωπή και στους δισταγμούς της.
Όλο ένοιωθε να την φυσάει το αεράκι της ευφορίας, να παρακινείται συθέμελα να γράψει επιτέλους την "ιστορία φάντασμα", όλο μαζεύονταν τα σύννεφα πάνω από το κεφάλι της, κι έλεγες τώρα θ' ανοίξουν οι κρουνοί και να πώς ξεκινούν οι καταιγίδες. Πέφτανε τότε μερικές ωραίες στάλες, το ρίγος την συνέπαιρνε, κι ύστερα πάλι όλα χάνονταν, κρύβονταν κατά που δεν ξέρουμε. Και πόσο ακόμα να περιμένει ν' αποδημήσει ένας άνθρωπος για να λάβει το λάκτισμα, την ευλογία!... Πως αντέχω και δεν απελπίζομαι; αναρωτιόταν, την ώρα που μέσα της βαθειά εφτά φορές είχε αλλάξει δέρμα απ' την απελπισία. Κι εκεί ήταν το ζήτημα: οι φοβερότερες στιγμές και σκέψεις, οι πιο ανείπωτες, δύνανται άραγε να γραφούν σ' ένα χαρτί ή μήτε στον αιώνα τον άπαντα; Δύναται να "κρυφτεί" η ίδια μέσα σ' αυτά που έγραφε ή μόνο να κρυφτεί απ' αυτά; Κι αν δεν υπήρχε διαφορά;
Μια μαγική αναζήτηση για τα άρρητα της γραφής, μέσα στα μυστικότερα μονοπάτια της μυθοπλασίας· γιατί τα καλύτερα είναι αυτά που δεν γράφονται και το πιο σημαντικό ποτέ δεν το λέμε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Τι είναι το θέμα του βιβλίου; Είναι το υλικό του λαϊκού παγανιστικού αφηγήματος που μεταπλάθεται σε βίο γεμάτο θαύματα, είναι η αμεσότητα του σώματος που μπαίνει στη θέση του πλατωνισμού και είναι, τέλος, η παιδική ασυνεχής «φωνή» της ενήλικης γυναίκας που ακούγεται σαν πορτογαλική μελωδία fado, με παύσεις αναπνοής που λειτουργούν ως ιντερλούδια στην εξέλιξη της δράσης και με εντυπωσιακές εναλλαγές από την ευπρέπεια (γνώρισμα μιας συγγραφέως που γράφει για λογαριασμό κάποιας άλλης) στην ευτέλεια και την εκδικητικότητα, από το σφάλμα της αντίληψης (συνώνυμο, κατά τους γλωσσολόγους, με την αμαρτία) στην ευθυκρισία και την ωριμότητα του συμπεράσματος, από τη σοβαρότητα στο χιούμορ». (Νίκος Ξένιος, bookpress.gr, 07/02/2022)

Περιεχόμενα

Στον ίσκιο του αφανέρωτου
Μια ματιά σ' αυτόν τον κόσμο που είναι ο άλλος
Δώσ' της δύναμη ν' αντέξει, και να κλάψει και να παίξει
Η ζωή ορκισμένη να συνεχίζεται κι ένας ακόμη παραπόταμος με παραποταμάκια
Ως την άλλη άγνωστη φορά
Λεπτομέρειες
ISBN139789600367553
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων370
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2250-6154
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS