Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΔΗ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΔΗ

+
-
GARCIA-ELIZONTO MATEO
Κωδ. Πολιτείας: 2250-6203
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€9.80
(-30%)
Κερδίζετε €4.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ήρθα στο Σαποτάλ για να πεθάνω. επιτέλους. Με το που πάτησα το πόδι μου στο χωριό, ξεφορτώθηκα όλα όσα είχα στις τσέπες μου: τα κλειδιά του σπιτιού που εγκατέλειψα στην πόλη, το πλαστικό χρήμα και ό,τι έφερε το όνομά μου ή τη φωτογραφία του προσώπου μου. Όλα κι όλα έχω τρεις χιλιάδες πέσος, διακόσια γραμμάρια όπιο κι ένα τέταρτο της ουγγιάς ηρωίνη, κι αυτά πρέπει να μου είναι αρκετά για να πεθάνω".
Ο πρωταγωνιστής ετούτης της ιστορίας αναζητά το αμετάκλητο ραντεβού με τη Λαίδη που έχει τη μορφή άσπρης σκόνης, και κάπως έτσι ξεκινά ένα ταξίδι στην άκρη της νύχτας, στη διάρκεια του οποίου θα συναντηθεί με ανησυχαστικά πρόσωπα, με φαντάσματα νεκρών φίλων, με αναμνήσεις της μεγάλης πόλης που άφησε πίσω του αλλά και με το ίδιο το παρελθόν του. Ο νεαρός Ματέο Γκαρσία Ελισόντο, με ύφος μαυλιστικό που συνεπαίρνει τον αναγνώστη, αφηγείται ένα ταξίδι στην καρδιά του σκότους, την απόκοσμη κατάβαση στην κόλαση ενός εθισμένου που διεισδύει σε ένα μονοπάτι έχοντας έναν και μοναδικό σκοπό, τον οποίο πλησιάζει όλο και περισσότερο. Το λογοτεχνικό ντεμπούτο ενός φέρελπι συγγραφέα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Με λόγο που ρέει αβίαστα, διατηρώντας τον παλμό και τη ζωντάνια του από την αρχή ως το τέλος της ανάγνωσης, με ποιητική διάθεση και με ελαφρά ειρωνικό τόνο, ο συγγραφέας περιγράφει με γλαφυρότητα το πώς νιώθει και πώς συμπεριφέρεται ένας χρήστης, τόσο που θα έλεγε κανείς ότι ίσως να βρέθηκε κάποια στιγμή και ο ίδιος σε αυτή την κατάσταση» (Χριστίνα Μουκούλη, bookpress.gr, 15/10/2022)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςUNA CITA CON LA LADY
ISBN139789600368000
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2022
Αριθμός σελίδων194
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΡΣΙΑ-ΕΛΙΣΟΝΤΟ ΜΑΤΕΟ
Κωδικός Πολιτείας2250-6203
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[11/08/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Καλογραμμένο βιβλίο με πλούσια γλώσσα, γραφή ρέουσα, παλλόμενη, με χρώματα και λεπτές αποχρώσεις νοημάτων. Ένα πεισιθανάτιο κείμενο γραμμένο από έναν τοξικομανή, που αγγίζει ή μάλλον ξεπερνάει τα όρια της νοσηρότητας. Επιθυμία θανάτου γραμμένη με ανατριαχιαστική αναλυτικότητα (η περιγραφή της φάσης του στερητικού συνδρόμου είναι συγκλονιστική). Μια βουτιά στο βαθύ σκοτεινό πηγάδι. Όμως πολύ «κλειστό» κείμενο, πολύ ατομικό, πολύ πεσιμιστικό, ασφυκτικό, σπαρακτικό. Στιγμές στιγμές μοιάζει με ύμνο στην πρέζα. Όμως ποιόν, πόσους μπορεί να αφορά; Παρ’ όλα αυτά, το διαπνέει μια αύρα, κάτι το απογειώνει, κάτι που αφαιρεί ή τουλάχιστον λιγοστεύει την μονοτονία του και το κλίμα απόλυτης παρακμής και παράδοσης, και το φέρνει πολύ κοντά στα όρια του μαγικού ρεαλισμού. 3 αστεράκια.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΣΠΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
FLORES-TAPIA LUISA
€4.60 €2.30
(-50%)
Κερδίζετε €2.30
Η άνοδος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εξουσία 1954-1956
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΝΘΗΣ
€16.54 €8.27
(-50%)
Κερδίζετε €8.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS