Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΕΜ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΤΑΥΡΟΜΑΧΕ (ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ / ΣΕΙΡΑ

ΦΟΒΑΜΑΙ, ΤΑΥΡΟΜΑΧΕ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

LEMEBEL PEDRO
Κωδ. Πολιτείας: 2250-6161




Παρουσίαση

Χιλή, 1986. Ο Αουγούστο Πινοτσέτ, ο μισητός δικτάτορας της χώρας, έχει μάλλον αρχίσει να διαβλέπει το τέλος της κυριαρχίας του. Εκείνη την καθοριστική χρονιά, το Πατριωτικό Μέτωπο Μανουέλ Ροδρίγκες προετοιμάζει μια απόπειρα εναντίον του. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα απόλυτης τρομοκρατίας, στις φτωχογειτονιές της πρωτεύουσας, του Σαντιάγο, που φλέγεται από τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες, οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες προσπαθούν να κρύψουν τον οπλισμό τους σε ασφαλείς χώρους. Σε μια τέτοια συνοικία, σε μια τέτοια γειτονιά μένει και η Τρελή, ένας μεσήλικος ομοφυλόφιλος που περνά τις μέρες του κεντώντας θεϊκά τραπεζομάντιλα και ακούγοντας παθιασμένα μπολέρο.
Κάποια στιγμή ο ίδιος θα δεχτεί να φυλάξει στο σπίτι του ορισμένα μυστηριώδη κιβώτια τα οποία θα μεταφέρει εκεί ο Κάρλος, ένας νεαρός και όμορφος φοιτητής. Καθώς τα γεγονότα τρέχουν, οι ζωές των ηρώων θα τραβήξουν απρόβλεπτα μονοπάτια και θα αλλάξουν με τρόπο που κανένας από τους δύο δεν φαντάζεται. Υπάρχει όμως και ένας δρόμος κοινός, αμφίσημος και αμφίβολος, ανάμεσα στο χαμόγελο και στο δάκρυ. Ένα διαφορετικό μυθιστόρημα για τη σχέση έρωτα και επανάστασης από τον Πέδρο Λεμεμπέλ, ένα μανιφέστο για την ανατρεπτική δύναμη της τρυφερότητας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTENGO MIEDO TORERO
ISBN139789600369281
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων242
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΜΕΜΠΕΛ ΠΕΔΡΟ
Κωδικός Πολιτείας2250-6161
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, Μενέλαος, Silverchild

Κριτικές για το προϊόν

[03/03/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια διαφορετική, πρωτότυπη ματιά στο κοινωνικοπολιτικό στάτους της Χιλής επι Πινοτσέτ. Γλώσσα αστραφτερή, διεισδυτική. Γραφή περίτεχνη, πλούσια, θαρραλέα, με φρεσκάδα και άνετη ροή, αποκαλύπτει τη φρικαλεότητα της δικτατορίας. Γκέι αισθητική υψηλού επιπέδου, τα φτερά και πούπουλα μεταμορφώνονται σε σημαντική λογοτεχνία. Ο κεντρικός ήρωας ή ηρωίδα, αξέχαστος. Ύπαρξη τραγικο-κωμική, σπαρακτική. Σπαρταριστή η σκιαγράφηση του δικτάτορα μέσα από τις κατινίστικες φλυαρίες ( πλην ομως αποκαλυπτικές) της συζύγου του. Το αίσθημα της ώριμης αδερφής για τον νεαρό φοιτητή/επαναστάτη έξοχα δοσμένο. Περιγραφές οξυδερκείς, στην κόψη, απόλυτα ισορροπημένες από την εσωτερική τους αλήθεια. Βιβλίο πικρό παρά το χιούμορ του, αλλά και τρυφερό, ζεστό, αισθαντικό και απέραντα μελαγχολικό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΔΥΤΟ
FAULKNER WILLIAM (NOBEL 1949)
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
ΠΟΛΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ
ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS