Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠ΄ ΤΗ ΣΚΙΑ

ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠ' ΤΗ ΣΚΙΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΛΟΓΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-6159
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο αρχιτέκτων μηχανικός Ερρίκος Μαλτέζος, υπεύθυνος μιας ομάδας για τη διάνοιξη δρόμων στην ορεινή Μακεδονία, θα γνωρίσει τη Μαρυλλίδα στο απομακρυσμένο Αλτινό και θα γοητευτεί από τον ανεπιτήδευτο χαρακτήρα της. Ερωτευμένη κι εκείνη, θα τον ακολουθήσει στην πόλη Ληθώ της Πελοποννήσου, τον τόπο καταγωγής του. Χαρακτηριστική μορφή της μεταπολιτευτικής περιόδου ο Μαλτέζος, θα αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, θα ικανοποιήσει "συγγραφικές" φιλοδοξίες και θα εμπλακεί ενεργά στην πολιτική ζωή, υποστηρίζοντας, θεωρητικά τουλάχιστον, προοδευτικές πεποιθήσεις και ιδέες.
Η αφήγηση καταγράφει την ακόρεστη δίψα του για αναγνώριση και δόξα. Παράλληλα, παρακολουθεί τη δυσκολία της Μαρυλλίδας να προσαρμοστεί στο ασφυκτικό περιβάλλον του νότου και να κατανοήσει μια αντίληψη ζωής που είναι έξω από την αρχέγονη δική της. Ο Ερρίκος πετυχαίνει να διαβρώσει την αυθεντικότητα της Μαρυλλίδας και να της επιβάλει την εξουσία του Λόγου.
Στο μυθιστόρημα αντί παρατίθενται δύο κόσμοι: η αλαζονεία της γνώσης και η γήινη οπτική μιας φυσικής οντότητας. Η Μαρυλλίδα θα παλέψει να βρει τον εαυτό της χάρη στην αμετάβλητη σχέση της με τη γη, τη φύση, το χώμα. Ο Ερρίκος όμως είναι αμφίβολο αν τελικά θα διασωθεί από τον δικό του άγονο κόσμο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η αναγνωστική προσέγγιση μπορεί να ανακαλύψει και άλλα επίπεδα, πέρα από αυτά που παραπάνω αναφέρθηκαν, σ’ αυτό το πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα, το ωριμότερο του Κώστα Λογαρά. Ακόμη, όμως, κι αν μείνει στη γοητεία που ασκεί η γραφή του (αυθεντική και ειλικρινής στις προθέσεις της, με δουλεμένη καλά γλώσσα, με μείξη χρονικών επιπέδων, με διαλογικά και αφηγηματικά μέρη σωστά μοιρασμένα), ας θεωρηθεί κέρδος η ανάγνωση». (Διώνης Δημητριάδου, bookpress.gr, 27/02/2022)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600369366
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων258
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2250-6159
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΓΕΙΑ
ΤΙΒΕΡΙΟΣ Α. ΜΙΧΑΛΗΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS